колата я кара жена ми,посочил съм,че при еднакво каране(поведение на водача и отсечки).
Разхода съм го мерил по малко неточен начин,но за сметка на това в период на 3месеца при голям разход и 6месец при нормален.Начина е-сипвам за 50лв бензин и засичам км,след светване на лампата за гориво веднага(макс 5км да се мине със светеща лампа) се сипва пак за 50лв и се нулира километража ,като това нещо се повтаря поне 2 пъти месечно.Разликата е,че преди да качи толкова драстично разхода с 50лв(да приемем че е около 19-20литра) се изминаваше грубо около 250км смесен разход и така до следващо светване на лампата.А сега със същия литраж и същия начин на шофиране и преходи се изминава между 80 и 125км до светване на лампата.
За тези които ще ми кажат ,че това не е точен начин за измерване-да не е ,но имам поне 20 зареждания за по 50лв и ако бъркам(а трябва да бъркам поне с 7-8литра ако греша и си харчи нормално) досега резервоара трябва да ми е прелял,а той си е празен.Знам начина за почти правилно замерване,но този начин ми е прекалено скъп.
Бензин се сипва само на една и съща бензиностанция и преди и сега.
На 100% не ми го крадат.
Пак повтарям-колата се кара предимно само в град със слабо интензивно движение на отсечки от 3-5км и макс един път в седмицата да измине отсечка 15-18км.
вчера ми дадоха оферта за ламбда сонда(беру) и темп. датчик -двете за 80лв нови.(ползвам 33% отстъпка в един магазин)та се замислям дали да не ги сменя и двете.
огромен разход на кордоба.
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
Re: огромен разход на кордоба.
а защо изключваш варианта да ти го крадат бензина ?и понеже кара женати ,кажи следи стрелката на бензиномера сутрин дали си застава в положените от вечерта
и какво, ще сменяш части докато не се оправи ли, добре че не са много датчиците по колата ти.
закарай я на диагностика специално да проверят сондата и темп датчик /ама им кажи че имаш на тия от сервиза/ закарай я на газ-анализатор,там тоя бензин ако влиза в двигателя ще се установи по газовете понеже няма да са в норма
и какво, ще сменяш части докато не се оправи ли, добре че не са много датчиците по колата ти.
закарай я на диагностика специално да проверят сондата и темп датчик /ама им кажи че имаш на тия от сервиза/ закарай я на газ-анализатор,там тоя бензин ако влиза в двигателя ще се установи по газовете понеже няма да са в норма
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Да сменяш здраво с ново е сигурен вариант, че ще се оправи проблемът. Ама може да стане така, че да трябва да смениш половината неща по колата и накрая да излезе нещо съвсем дребно (примерно да смуче въздух отнякъде - спукано маркучле за вакуум, клапан за серво и т.н.)
Затова, откарай автомобила някъде да го погледнат с апаратура - газ-анализатор, да видят ламбда-сондата с осцилоскоп, да погледнат центровката и т.н.
Затова, откарай автомобила някъде да го погледнат с апаратура - газ-анализатор, да видят ламбда-сондата с осцилоскоп, да погледнат центровката и т.н.
-
- Автомобил:
- Двигател:
оправена
,ламбда сондата беше приключила.Днес я смених и изминах над 60км с 4л смесено каране,като повечето беше извънградско.

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
stanev11 написа:оправена,ламбда сондата беше приключила.Днес я смених
Това и на 1 диагностика се разбира

-
- Автомобил:
- Двигател: