Висок разход на икономичен двигател
- wemadeyou
- Автомобил: Vw Golf 3 1HX
- Двигател: 2.9 VR6 Syncro 190hp
Re: Висок разход на икономичен двигател
ами колата не е карана постоянно и съответно е на много малко километри (90 000).. Днес свалих свещите - всичко си е перфектно, прегледах пак изпарителя и въздушния филтър, ролки.. То вече не остана какво да проверя, а при последното ми засичане дава разход 15,6л./100км. С 10лв. изминах 55 км, а това са 8,62 литра.. Доколкото разбрах висок разход се получава и при повреда на темп. датчик и термостат, а в случая моите са чисто нови и изрядни
- mupk0
- Автомобил: Mercedes Benz S202
- Двигател: C200 Kompressor
- Контакти:
wemadeyou написа:ами колата не е карана постоянно и съответно е на много малко километри (90 000).. Днес свалих свещите - всичко си е перфектно, прегледах пак изпарителя и въздушния филтър, ролки.. То вече не остана какво да проверя, а при последното ми засичане дава разход 15,6л./100км. С 10лв. изминах 55 км, а това са 8,62 литра.. Доколкото разбрах висок разход се получава и при повреда на темп. датчик и термостат, а в случая моите са чисто нови и изрядни
90 000km за изпарител са си 2 обслужвания поне :D
Високият разход се оприличава най-често с напукани платна на изпарителя(невъзможност да се настроят смесите коректно) , изпуска от някъде вакуум(след дросе смучи от някъде...).Покарай я 100км на бензин..едва ли ще ти изяде хляба и виж там как гори.Ако свещите са на 90 000км и те са за смяна,нищо че изглеждат добре...провери им искрата примерно най-малко,а едни свещи са евтини и са консуматив.
- wemadeyou
- Автомобил: Vw Golf 3 1HX
- Двигател: 2.9 VR6 Syncro 190hp
колега, не съм уточнил, че колата е на газ от 2 години, около 5000км са изминати на газ, така че не е възможно да е от него, като нов е.. А свещите вчера ги смених, макар старите да изглеждаха добре старите
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Ами остава да я закараш някъде за физически оглед...
- jeinow
- Автомобил: Golf 5 Variant
- Двигател:
Колеги,преди седмица си купих Пасат 2 (1990 година) 1.8 90 коня моно и ми гори отвратително много (със 17л газ - 100 км градско).Като е запалена и спра някъде покрай колата си се усеща доста добре силната миризма на газ и имам няколко съмнения за това .. или ще е от изпарителя ( който е вакуумен и ми казаха че не бил за моята кола ) или изпуска газ от някъде.. Ако може някой да ми подскаже как мога да сваля разхода ще съм много благодарен !! :)

- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
Първо да те светна, че си с Пасат Б3, а не 2.
Сега по темата, може да е теч м/у клапана и моното, може да е разбазикана настройка на изпарителя (подава много газ, която да не изгаря напълно), може и отиващи си мембрани на изпарителя. Колата как се държи - обороти на празен ход, вървеж ?
Сега по темата, може да е теч м/у клапана и моното, може да е разбазикана настройка на изпарителя (подава много газ, която да не изгаря напълно), може и отиващи си мембрани на изпарителя. Колата как се държи - обороти на празен ход, вървеж ?
- jeinow
- Двигател:
Ами на празен ход при студен двигател се мъчи да гасне... а до колкото разбрах от човека, от който закупих колата изпарителя е сменян скоро..не мисля че ще е от мембраните .. по вероятно ми се струва да пуска много газ.А до вървенето в момента съм я удушил доста и не върви,но пак си гори бая .. Някакви идеи?!?

-
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: 1.8mi AAM 1993
- Контакти:
А на бензин как е ? Щом се опитва да гасне не се знае дали не е по запалителната система нещо :)
Другото е да имаш теч от някое от буренцата, където са свръзките към изпарителя, бутилката или зареждачката.
Другото е да имаш теч от някое от буренцата, където са свръзките към изпарителя, бутилката или зареждачката.
- jeinow
- Двигател:
На бензин не мога да кажа как е на този етап защото бензиновата помпа ми е изгоряла
.. Тези дни следва проверка на цялото трасе на газовата уретба.. :)

- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
Това е нормално, докато стопли изпарителя оборотите са по-ниски, то за това е хубаво първо да палнеш на бензин и да покараш някоя минута да обърне топлата вода през него, това пази и мембраните, а може и оборотите ти да са ниски, колко са на празен ход и загрял двигател.jeinow написа:Ами на празен ход при студен двигател се мъчи да гасне...
Въздушния филтър сменян ли е (на колко км. е ако знаеш де)?
jeinow написа:а до колкото разбрах от човека, от който закупих колата изпарителя е сменян скоро..
Това ми се вижда малко несигурна информация, какво разбира под скоро и до колко може да му се вярва ?
jeinow написа:А до вървенето в момента съм я удушил доста и не върви,но пак си гори бая
Това не звучи добре, по принцип си мислих дали не е именното пусната повече газ от кранчето (преди изпарителя)за да върви повече, тогава гори повече и мирише, но пък върви като на бензин. Да не би пък да не и стига въздух

Ако има теч в участъка от зареждачката до ел. клапана, ще мирише постоянно, дори при угасен двигател, а колегата е написалazrod написа:Другото е да имаш теч от някое от буренцата, където са свръзките към изпарителя, бутилката или зареждачката
, освен ако не е пропуснал да спомене, че и на угасен двг мирише, значи проблема не е в този участъкjeinow написа:.Като е запалена и спра
- jeinow
- Двигател:
Ами въздушният ми филтър е чисто нов.. и да удушена е .. абсолютно не върви точно за това не мога да си обясня този прословут разход...
Оборотите след като я понастроих малко вече са наред.Обаче на бензин не мога да я паля защото за в момента съм без бензинова помпа (изгоряла е).От старият и собственик знам че изпарителят е сменян г/д преди 2 месеца,което би трябвало да подсказва че е добре .. Утре ще ходя в Разград да си подам документи за подмяна на талоните и след това ще отида при техник да я погледне :)

Оборотите след като я понастроих малко вече са наред.Обаче на бензин не мога да я паля защото за в момента съм без бензинова помпа (изгоряла е).От старият и собственик знам че изпарителят е сменян г/д преди 2 месеца,което би трябвало да подсказва че е добре .. Утре ще ходя в Разград да си подам документи за подмяна на талоните и след това ще отида при техник да я погледне :)

- lokva
- Автомобил: Passat 3c
- Двигател: CBAB 2008
тая работа с гадаене не става....
закарай колата на газ анализатор

- jeinow
- Двигател:
то това е ясно ама днес ми се объркаха плановете и не можах да отида да я проверя..
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Вероятно една от причините за продажбата е била именно високият разход. Или просто колата е леш и на собственикът не му се е занимавало да я стяга, както правят болшинството. А това, че скоро е обслужван изпарителят не го приемай за чиста монета, може просто да се окаже долна лъжа.
Отиди при някой газаджия да изкаже мнение и да си прецениш как да действаш натам.
Отиди при някой газаджия да изкаже мнение и да си прецениш как да действаш натам.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Проверка на зацепване на ремък.
Проверка на центровка на запалване.
Проверка на свещи, капачка, палец.
Проверка на компресия и въздушен тракт за засмукване на въздух.
Проверка на изпарител и маркучи.
Тестово засичане на извънградско.
Успех!
Проверка на центровка на запалване.
Проверка на свещи, капачка, палец.
Проверка на компресия и въздушен тракт за засмукване на въздух.
Проверка на изпарител и маркучи.
Тестово засичане на извънградско.
Успех!
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”