:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

автовози - въпрос?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Вто 27 фев 2007 16:51

Tyan написа:Опа не съм видял изключенията :oops: :oops: :oops: mhihi :)

:kef: :kef: :kef: - по-добре късно отколкото никога mhihi

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Re: автовози - въпрос?

Мнениеот K22 » Сря 28 фев 2007 8:40

Doroteya написа:Здравейте! Искам да попитам дали някой може да ми даде координати на някоя фирма, която кара коли на по-изгодни цени, защото от Германия ми искат 1200 лева и това ми се струва доста.

Буфка чети внимателно преди да отговаряш!Човека пита пита за фирма която кара коли, а не за фирма която да му намери и докара кола!Следователно камиончето на Радотом само ще отиде да го натовари и да го докара в БГ.Отпадат застраховка, номера...
Друг е въпроса "Колко ще ми струва да отида и да си докарам кола от Германия". Тогава твоята калкулация е близо до истината.
Но аз не съветвам никой да ходи сам за кола, ако не е спец по двигателите.Просто там не може да се вредиш от местните гастролиращи търговци, които денонощно четат обявите и обират свестните коли по къщите.По пазарите няма германци-само шиптъри сърби и руснаци.Те пък са приятели с пътуващите наши автоджамбази и търсят непознати балъци за да пробутат няко яко дърво.

Потребителски аватар
petarkolev
Автомобил: Jetta II 1.8
Двигател: RP

Мнениеот petarkolev » Сря 28 фев 2007 9:04

0878785141-Людмил. Този човек ми докара колата от Австрия до блока в който живея за 850 лева. Обади се да разбереш дали кара от Германия. :D

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Чет 01 мар 2007 2:08

Tyan написа:...докараха ни един Мерцедес C200 CDI и Рено Еспас от Германия и ни излезе по 500 лева на автомобил ;)

Аиде стига с тия селски вечеринки...Такива работи като чуя, и просто ми иде да ида да се гръмна.

Ако ти е взел колата от Мюнхен, тя е дизел, който харчи 6,5/100 със средна цена от 1 евро на литър (което е нереално!), цялото удоволствие ти струва

1300/100 * 6,5 * 1 = 85 евро нафта

плюс 150 евро от буФка застраховка, номера и прехвърляне си вече на 235 км/час. Тука още нямаш пътни такси, щото не ги помня точно колко бяха, мисля че някъде към 80 евро, ама нека ги оставим настрани.

Ти смяташ ли, че твоя човек е бил път с двете коли за 30 евро? :lol: Ами ако колата е бензин, взет от Кьолн? :twisted:

Виж, ако ги е докарал на автовоз, то тогава може да ти е направил ускуга с тънка тарифа...

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Чет 01 мар 2007 6:30

Едната е докарана пролетта на 2005-та другата август месец същата година ;) човека взе точно по 500 лева за транспорта, като даже не съм се редил един ден в КАТ а той ги регистрира ..и ги регистрира точно за половин час ...аз сигурно щах да се редя два дни .... ;)

един познат ни свърза звънна му се, каза му се искам еди какво си, каква година, колко пари да струва, с какви екстри прати на факс на следващия ден какво е намерил и след една седмица беше тука

гръмни се сега ;) щом си некадърен и те кантарят здраво аз какво съм виновен.........

ааа да че и фактури си имаха :) мисля че имаха и отделна фактура за транспорта .....даже смятам да намеря фактурата да я снимам и да ти я покажа ......

Иначе поздрави :)

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Чет 01 мар 2007 9:32

petarkolev написа:0878785141-Людмил. Този човек ми докара колата от Австрия до блока в който живея за 850 лева. Обади се да разбереш дали кара от Германия. :D

Еми Австрия (ако говориме за Виена например) е с едно 500 км по близо, как няма да е по евтино :)

k22 написа:Е той те хвърлил на върбата Wink Да отидеш и да се върнеш до Франкфурт на самоход с хотел,такси, номера и застраховки и рушвети е около 900лева.
...
Друг е въпроса "Колко ще ми струва да отида и да си докарам кола от Германия". Тогава твоята калкулация е близо до истината.

1. Е затова говориме, ти казваш "на самоход", под "самоход" се разбира да идеш и да си купиш кола и да си я докараш сам след това....ако случайно под самоход се разбира нещо друго - то тогава грешката е моя. А при моята калкулация изкарах около 700€ разходи, което наистина е малко повече, но това е в случай, че всичко върви бавно и труно...при добро желание и късмет (с една нощувка демек) се пада на 500€...все пак по-добре е, човек да си подготви малко повече и да му останат, отколкото да не му стигнат!!! Кат му останат - няма да ги хвърли я mhihi

2. Фирмите които се занимават с намиране и докарване на коли се занимават и само с докарване на коли - цената е една и съща обикновенно....а те взимат по 1200 грубо. Все пак това им е бизнеса...тряба да живеят. Тва не нещо като с бизнеса за легализация на документи - можеш сам да идеш да си ги легализираш и ще ти излезне по евтино, но ще загубиш време. И тук има разлика във фирмите - едни зимат повече, други по-малко, същото е и при автовозите. Но няма да намери автовоз от Кьолн например за 1000 лв....от Виена - да, една съществена разлика от предполагам 800 км са.

Естествено, че най-добре е човек сам да иде и да си избере кола, ако има познати на място - по добро от това няма, спестяват се доста разходи и главоболия.

Потребителски аватар
Чудомир

Мнениеот Чудомир » Чет 01 мар 2007 11:28

Tyan написа:гръмни се сега ;) щом си некадърен и те кантарят здраво аз какво съм виновен.........

Я изясни пак, ти за докарване с автовоз ли говориш, или са ти я докарали на самоход?

А по въпроса за кантаренето - сметнал съм ти само гориво и такса регистрация от почти най-близка точка до БГ. Къде тука видя възможност за кантарене? Твоя човек с вода ли е карал, или без номера, или колата не е била прехвърлена.

Аман от разбирачи, по-добре от хората в чужбина знаят, как се купува кола оттам и преди всичко - колко струва :D

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Чет 01 мар 2007 12:03

Ааа чакай, чакай ..човека за транспортирането му се платиха 500 лева ... каза му се, че се търси мерцедес за 22000 с климатроник, и еди какви си екстри... (няма само кожа) ц200цди еди кояси година ...той се обади каза еди колко си струва плюс еди колко си докарването :)........ никъде не съм казал че не го е взел всъщност за 20000 и да си е 2000 напреде ако е така браво на него :) ама мене това не ме притеснява защото аз ако ида гаранция по евтино няма да го намеря :)
Еспаса дойде на самоход, съдя по винетките ..... пак 500 кинта...

Второ аз като си докарвах на самоход Вентото пък излезе около 1000 лева с документите, с докарване, даже швабата искаше да ми излязло по евтино да съм бил карал с неговите номера пък после да му ги пратя..... ама това е съмнително и там се оскъпи с некакви стотина евро за временни номера ..... отидохме с бус и се върнахме трима човека с Вентото ... в Сръбия на две места ни спираха полицаи ..провериха документи ...по живо по здраво... никъде не са търсили рушвети, нито пък сме умряли от глад

..... мисълта ми е ...има начини и то е много да си докараш кола или да ти докарат по евтино........ трябва си обикаляне и връзки ..... :)

А да най голямите проблеми там са, че много трудно можеш да си намериш читава кола !!!!!

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Чет 01 мар 2007 12:12

Съжалявам че съм си изхвърлил листчето с всички разходи.Спах 4 нощи при дъщерята, но пък занесох ядене и за двамата.Разстоянието е около 2000км и с всички такси и рушвети, разходите ми бяха някъде около 930лева.Не само пребиваващите в Германия ги разбирате тия неща :wink:

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Чет 01 мар 2007 12:21

k22 написа:Съжалявам че съм си изхвърлил листчето с всички разходи.Спах 4 нощи при дъщерята, но пък занесох ядене и за двамата.Разстоянието е около 2000км и с всички такси и рушвети, разходите ми бяха някъде около 930лева.Не само пребиваващите в Германия ги разбирате тия неща :wink:

930 лв са 476 Евро (курс 1.95), сега добави и 4 нощувки които си спестил по 25 Евро и се светни колко излиза ако нямаш връзки.....точно 576 Евро. Други въпроси ако имате, ще ви ги отговориме живеещите в Германия...

Потребителски аватар
Чудомир

Мнениеот Чудомир » Чет 01 мар 2007 12:39

Tyan написа:Ааа чакай, чакай ..човека за транспортирането му се платиха 500 лева ...

Така вече съм съгласен с споменатите от тебе 500 лева.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Чет 01 мар 2007 12:43

:drunk :beer

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Чет 01 мар 2007 12:52

Сега всички на едно мнение ли сме, че с късмет и връзки излиза 500€, без тях към 600€-700€ (700€ вече е за екстремни случаи)?

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Чет 01 мар 2007 13:03

Абе тука темата беше, че е скъпо да ти искат 1200 лева само за превоза с автовоз ..аз за това казах, че са ни ги докарали за 500 кинта :)това е само за транспорта .... всички такси, номера, прехвърляния са друга бира :) аз поне така разбрах

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Чет 01 мар 2007 13:09

Tyan написа:Абе тука темата беше, че е скъпо да ти искат 1200 лева само за превоза с автовоз ..аз за това казах, че са ни ги докарали за 500 кинта :)това е само за транспорта .... всички такси, номера, прехвърляния са друга бира :) аз поне така разбрах

абе съвсем се обърках вече....аз се предавам mhihi

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”