Новата кола и регистрацията в КАТ ...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Audi_RS*
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Audi_RS* » Пон 05 мар 2007 14:01

Боко_76 написа:Добре де, а защо искат ГО ? Не може ли да се направи след регистрацията? Пък и какъв номер ще запишат в гражданската като още го няма?

Пишат рамата на колата вместо номера,след като изкараш номера отиваш пак там където си направил гражданската и ти издават един анекс в който вече пише номера.

За опашките и аз знам че са огромни че ходих скоро по друга работа,някъ абсолютен бум има на купуване на автомобили.. мисля да съм там още преди 6.. такава лудница никога не е била :shock

А относно за превода прочеох в труд,че наистина изискват оригинален превод,но легализацията не е задължителна, така че мисля и аз така да направя,жалко че познанията ми не са добри та да си го преведа сам аз...

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Вто 06 мар 2007 8:16

trunner написа:Няма никакви Еко такси и т.н. Превеждаш си договора от германско и с талона и гражданска отговорност отиваш в КАТ. :drive

Когато си купих колата от Германия, талона беше на името на германец, а договора за покупка между мен и един шиптър, на циклостилна бланка без никакви печати....Сега пак ли е така?

Потребителски аватар
XaBaTa™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот XaBaTa™ » Вто 06 мар 2007 11:36

Аз вчера минах през КАТ...
Отидох там в 4 часа и бях 5та кола... но 5 от мойта колонка,
а те бяха общо 6 :wink: В 6 часа като се поразходих малко на
опашката не и виждах края :shock В 7 отварят бариерата
и веднага мърдаш колата към каналите :!: Като спреш там
отиваш на администацията, която отваря в 7:30. Оправяш
си там документите и отиваш при един дебел чичка да кажеш
на кой канал си спрял. За каналите гледай да си си изчистил
номера на двигателя. Те отварят в 8.
Минаваш през него и отиваш на гишетата за номерата, като по възможност
гледай да спреш пред тях, че после като чакаш да те викнат да си висиш в колата и да слушаш :wink:
Трябва да си свалиш номерата и с тях да подаваш документи за нови.
За цялата тази процедура ще ти трябват към 70лв. Аз свърших в
11:30.

Надявам се да съм бил полезен!

П.П. Най-добре си преведи документите и не се заяждай много :idea:

Audi_RS*
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Audi_RS* » Вто 06 мар 2007 18:45

Мерси колега,адски ценна информация ми даде,днес взех преводите без легализация и явно тази вечер няма да спя много та да отида и аз да съм сред първите... :wink:

Потребителски аватар
kopitko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kopitko » Вто 06 мар 2007 21:02

значи ако си си докарал колата сам добре ако е била на автовоз задължително ЧМР( номера на автовоза с който е докарана) защото мене ме върнаха.... :)иначе всичко което са написали колегите е така зареди се с търпение и нерви

Audi_RS*
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Audi_RS* » Вто 06 мар 2007 21:24

Не е с автовоз така че дано не ме върнат и да няма проблеми,мисля 4 часа да съм там :)

Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cherepaha » Сря 07 мар 2007 9:33

Сега минах по Г.М.Димитров и опашката е като при смяната на номерата :banghead:

Audi_RS*
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Audi_RS* » Сря 07 мар 2007 15:27

Така е,опашката е голяма,но и аз като колегата бях там в 4 часа и се изненадах колко много коли имаше,като стана 7 потегли колоната и някой от първите които бяха заспали или ги нямаше бяха задминати от по задните :)) Иначе ние бяхме 2-ма и свършихме към 10 и половина,само се чудя защо на временния талон който дадоха изрично пише че е валиден до 19.03.2007,а поне аз съм чувал че тази проверка отнема около месец,дори сега повече с тези масови регистрации.. :?:

Потребителски аватар
kotse_botse
Спортист - антипияница
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kotse_botse » Сря 07 мар 2007 15:34

XaBaTa™ написа:Аз вчера минах през КАТ...
Отидох там в 4 часа и бях 5та кола... но 5 от мойта колонка

Вчера като минах покрай КАТ около 21.30 вечерта, вече имаше по повече от 5-6 коли във всяка колконка, а и колонките бяха поне 6...

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 07 мар 2007 15:43

Моята я регистрирах миналия месец и лудницата не беше чак толкова голяма.Ако е докарана с платформа искат номера на платформата и телефон за връзка с този,който я е докарал (поне на мен ми искаха).Моята я регистрирах без превод на документите макар че и талона и договора са си на немски.Явно тогава още не е било чак толкова модерно да искат и превод....Аз също се реидх от много рано ама се получи така че не ми бяха готови документите когато стигнах на канала и се наложи да стоя отстрани и да ме обиколят няколко коли докато стана готов с документите.
Да ти кажа само информативно че на каналите гледат само номерата на двигател/рама и спирачките.....за другото нямат време и въпреки това ти дават преглед за една година (не е както по-рано преглед само за един месец докато минеш годишен технически преглед).Като ти дават номерата ти дават временен талон за 15дни.След 10-тина дни отиваш да си вземеш малкия и големия талон (може и без колата).
Успех!

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Сря 07 мар 2007 15:57

k22 написа:
trunner написа:Няма никакви Еко такси и т.н. Превеждаш си договора от германско и с талона и гражданска отговорност отиваш в КАТ. :drive

Когато си купих колата от Германия, талона беше на името на германец, а договора за покупка между мен и един шиптър, на циклостилна бланка без никакви печати....Сега пак ли е така?

Абсолютно по същият начин е, дори в моя договор швабата не си беше писал името и пак минах без проблем!

Audi_RS*
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Audi_RS* » Сря 07 мар 2007 16:00

Мда знам я вече цялата система,днес я минах и видях какво представлява.. само остава след 10-ина дни да си взема истинския талон.. :wink:

Потребителски аватар
XaBaTa™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот XaBaTa™ » Сря 07 мар 2007 20:53

Audi_RS* написа:Мда знам я вече цялата система,днес я минах и видях какво представлява.. само остава след 10-ина дни да си взема истинския талон.. :wink:

Айде честито :lol:

Audi_RS*
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Audi_RS* » Сря 07 мар 2007 21:35

Мерси :yeaha: :beer :banana

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”