Смола по колата - как се чисти?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Вълчан
Автомобил: Mazda 5
Двигател:

Re: Смола по колата - как се чисти?

Мнениеот Вълчан » Сря 11 юни 2014 19:59

Аз имам лек проблем със Ъпа.....понеже беше целият с надписи доиде време да ги махна.Малките самозалепящи букви излязопа без проблем.Почистих след това добре със спирт и един препарат и ги махнах.Въпреки това под ъгъл си личат буквите.Явно трябва да се пастира за да си скрият отенъците.По големите обаче където пише ФЕСТ оставиха доста лепило по предният капак.Не се маха със препарат..със спирт...доста търкане но ефект няма.Явно трябва кореселин или бензин но ме е страх че ще замине лака.Боята и лаковото покритие на този Ъп са доста по слаби в сравнение с другите модели.Сега като прочетох колегата по горе със тези отенъци...не ми се рискува на преден капак.Ако някои има някаква друга идея....

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Сря 11 юни 2014 20:10

Пробвай с парцалче напоено с бензин.Бензина не би трябвало да навреди на лака.Ако пак стои гадното лепило,със паста ще се махне.

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Сря 11 юни 2014 21:16

Има препарати във вид на спрей за премахване на лепило и следи от етикети. Не са агресивни дори и върху пластмаса. Няма да навреди на боята повечето са на натурална основа.

tabu_bg
Автомобил: Nissan Navara
Двигател: yd25ddti

Мнениеот tabu_bg » Чет 12 юни 2014 6:37

Bензин или дизел няма как да навреждат на боята, ако беше обратното на висчки коли около капачката би трябвало боята да е на г*з... последната капка винаги остава там, както е и в един друг случай :icon_lol

Вълчан
Автомобил: Mazda 5
Двигател:

Мнениеот Вълчан » Чет 12 юни 2014 12:58

Така е наистина :th_up .Днес пробвах със бензин.Излезе идеално лепилото.Имаше няколко капчици смола отнякъде и те изчезнаха без проблем.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”