Интересен казус моля за съвети
- fac3`t0`fac3
- Автомобил: Vw Golf ABF
- Двигател: ABF
Re: Интересен казус моля за съвети
Защо да правя бг гражданска след като колата не е моя.Аз като отида в Германия да не правя немска гражданска.Нали сме в ЕС и би трябвало да няма проблем.Нашите полицай казват "Зависи кой те спре" май не ми се рискува с тоя дранголник.Другия вариант е да кажа че е на мой приятел и че той е заминал за Германия и я оставил да я карам докато се върне.Да не лежа по районните с тая бръкма..ддз 

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Имам приятел който има няколко коли вкарани от остров Ман, с тамошна гражданска отговорност(застраховка) до сега не е имал проблем с това че полицата е издадена в друга държава!
- fac3`t0`fac3
forski не мога да те разбера нещо.Престани да спамиш като незнаеш какво да напишеш не е нужно да пълниш темата с глупостите си.Какво като е написана в друга държава?!А!? Измисления ти остров Ман да не би да е ЕС ?!Ти като отидеш в Германия искам да си направиш гражданска там..точно немска гражданска на кола с валидна българска ГО и с БГ номера.Като го направиш ми се обади да ти пратя една каса бира от Варна 

- forski
- Двигател:
- Контакти:
fac3`t0`fac3 написа:forski не мога да те разбера нещо.Престани да спамиш като незнаеш какво да напишеш не е нужно да пълниш темата с глупостите си.Какво като е написана в друга държава?!А!? Измисления ти остров Ман да не би да е ЕС ?!Ти като отидеш в Германия искам да си направиш гражданска там..точно немска гражданска на кола с валидна българска ГО и с БГ номера.Като го направиш ми се обади да ти пратя една каса бира от Варна
Имаш кола с немска регистрация и с направена валидна ГО в Германия и питаш дали можеш да я караш в България с тази валидна полица.
Аз ти пиша че кола внесена от измисления от мен о.Ман с направена там полица и английски номера се кара в БГ без проблем, кое не ти е ясно, кой те кара да ходиш да и правиш БГ гражданска отговорност?
п.п. Чекай да ти оспамя още малко темата!
С тази особенност че на една от колите за да може да я кара и жена му, във полицата трябваше да фигурира и нейното име, заедно с неговото.Не е вадил пълномощни или тем подобни други документи, за да може колата да бъде карана и от друг водач!
Последна промяна от forski на Сря 25 сеп 2013 13:30, променено общо 1 път.
- fac3`t0`fac3
Да но колата е негова...а тази не е моя и няма как моето име да е на полицата ГО.Единия в Кат ми каза че трябвало да имам бг ГО,преглед и винетка ..ддз нвече и аз
- forski
- Двигател:
- Контакти:
Според мен не можеш да я караш, защото при една проверка по-никакъв начин не можеш да докажеш че колата ти е предоставена доброволно от собственика.
Давам още един пример, служебен автомобил регистриран на фирма и на лицето което е МОЛ на фирмата, се кара от служителя с пълномощно с подпис и печат от управителя и собственик на фирмата.
50/50 е твоя случей, зависи кой ще те спре и в какво настроение ще бъде, правилно са ти казали!
Давам още един пример, служебен автомобил регистриран на фирма и на лицето което е МОЛ на фирмата, се кара от служителя с пълномощно с подпис и печат от управителя и собственик на фирмата.
50/50 е твоя случей, зависи кой ще те спре и в какво настроение ще бъде, правилно са ти казали!
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
forski написа: служебен автомобил регистриран на фирма и на лицето което е МОЛ на фирмата, се кара от служителя с пълномощно с подпис и печат от управителя и собственик на фирмата.
Над 10г съм карал различни служебни автомобили. Никой от КАТ,полиция не ми е искал пълномощно. Само на последните 2 имаше пълномощно/бяха лизингови/.С предпоследната съм ходил няколко пъти в Румъния- на границата никой не ми е искал пълномощно.
Пълномощното ми е служело само за каското при щета.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”