Промяна в данъчното облагане на старите автомобили

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Re: Промяна в данъчното облагане на старите автомобили

Мнениеот Благовест » Вто 22 окт 2013 20:06

Попринцип би трябвало да е така!При нас обаче винаги е на обратно!
Брюкселските чиновници,редом с нашите се правят на чукнати относно доходите на хората.
Били сме моргата на хЕвропата-а какви да сме като тук средната работна заплата е 10 пъти по-малко?
Единствения стимул са доходите,когато ги има тях хората сами ще хвърлят старите си кочини на моргата и ще си купуват от магазина като ония малко по на запад,обаче тук сме 100 години след маймуните!

Колега,Форски с тоя въпрос ще вдигнеш кръвното на Боко :mhihi Имаш половин магистрала!И евентуално през 7687631293182 година тунел през Шипка :cool

Последна промяна от Благовест на Вто 22 окт 2013 20:09, променено общо 1 път.

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Вто 22 окт 2013 20:06

Аз за намаляване на данъка на новите коли нищо не намирам в този текст

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 22 окт 2013 20:08

Brian написа:Хубаво е решението за повишаване данъка на старите коли и намаляване на новите, но към него да има и нещо за повишаване на заплатите. Иначе всеки нормален човек би избрал нова кола, но в България това е непосилно за средностатистическия човек. Един колега в началото на темата правилно каза, че хората нямат пари за стари коли, да не говорим за нови. Просто тук е криворазбраната цивилизация. Уж вървим към Европа, но заплатите ни са по-близо до тези на третия свят. Пълна гавра с народа за пореден път.

Всеки трябва да си мисли за доходите според мен. Ти ако не помислиш за себе си, няма кой да помисли за теб.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 22 окт 2013 20:17

Те почти 2 милиона вече помислиха ... като помисли още един милион и спокойно можем да затваряме сергията наречена България!

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 22 окт 2013 22:11

my heart iS iCe написа:Да се молим, да не приемат данъка да се вкара в горивото,

На мен пък това ми се вижда доста смислено ! Например ако колата ми гори 10/100 което разбира се е далече от истината понеже гори 5,5/100 но да приемем че е 10,та при 10 000 км на година колкото въртят средностатистическите коли при 6ст на литър повишение /колкото се споменават/ се получава че данъка ми ще е 60лв което ще е по-малко отколкото плащам сега. А хора които въртят да речем по 20-30 000км на година на тях данъка им е най-малкия проблем !

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Вто 22 окт 2013 22:23

Stivi написа:На мен пък това ми се вижда доста смислено !

Готов си за депутат :mhihi :mhihi :mhihi
Ако ти използваш автомобила за развлечение, не ти ли е идвало на ум, че хората ползват превозните средства за да ходят на работа или да си изкарват препитанието с тях?

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Вто 22 окт 2013 22:30

И ся ко, тряа да плащам 200 лева данък тъй ли ? :banghead

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 22 окт 2013 22:36

Sashko_Trg написа:И ся ко, тряа да плащам 200 лева данък тъй ли ? :banghead

И 300 ще плащаш, Сашко :mhihi

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Вто 22 окт 2013 23:00

Всъщност, ако отпадне отстъпкат моят данък, би следвало да стане около 44 лв., не че непоносим за мен, но въпроса опира до друго. Не следва да има уравниловка, както в един уж отминал строй, в който някои от нас живяха в осъзната възраст. Смятам, че е нормално да се стремим към справедливо определяне на тези и подобни налози.
Наистина не нормално да се допуска избранниците в парламента да слагат под общ знаменател поддържан, без капещо масло, антифриз и т.н. и с изрядна уредба на екологично гориво на водач без нарушения на ЗДП примерно за последната година с таралясник на откровено безотговорен мърляч, който да речем има и два акта за същия период само защо попадат в категорията стар автомобил.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Вто 22 окт 2013 23:40

Ако говорим за екологичния аспект на данъка за автомобил най-справедливо ще е да се калкулира в цената на горивото - колкото повече караш толкова повече замърсяваш, съответно плащаш. И отделно да си остане само имуществената част на данък МПС. Автобусните превози могат да получат някакви отстъпки от данъци, за да компенсират по-скъпото гориво.

Потребителски аватар
Anonymous88
Автомобил: VW Vento - VW Golf IV- VW Golf IV
Двигател: 1z 1996 - AJM 2000 116++ - ALH

Мнениеот Anonymous88 » Сря 23 окт 2013 0:06

Мен сега ме е страх да ида до данъчното да видя колко ще ми искат за голфа(1.9 тди AJM) :rolleyes :scare3 камо ли ако приемат това :bishop

Потребителски аватар
dimovip
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR

Мнениеот dimovip » Сря 23 окт 2013 5:53

forski написа:От толкова години плащане на винетен стикер какво видяхме?

Повярвай, че има хора, които са видяли нещо от винетните сткери.Пътувай повечко за да разбереш.Не мисля, че е толкова важно, че някой вместо 20 лв данък ща плаща 40 на годишна база, или по 3 лева на месец.Я се стегнете, голямо мрънкане голямо нещо.Както е навсякъде така ще е и тук, само с разликата в заплатите. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Сря 23 окт 2013 6:30

dimovip написа:...Я се стегнете, голямо мрънкане голямо нещо.Както е навсякъде така ще е и тук, само с разликата в заплатите...

не те познавам, ама сигурно си заможен и широко скроен човек. "мрънкаме" срещу принципа, не срещу абсолютните стойности и то след като знаем по какви пътища пътуваме и ще продължим да пътуваме още дълго време. голяма работа, че има две ленти (и то какви!) от Софето до морето...
и понеже повдигна темата, да ти споделя - колата ми е 74 kW дизел на 5 години с Евро 4 и изправен катализатор и данъкът ми ще стане 140 лв. на фона на пътната мрежа в региона, в който живея, това е нагло!

Потребителски аватар
Brian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Brian » Сря 23 окт 2013 7:51

hooligans написа:
Brian написа:Хубаво е решението за повишаване данъка на старите коли и намаляване на новите, но към него да има и нещо за повишаване на заплатите. Иначе всеки нормален човек би избрал нова кола, но в България това е непосилно за средностатистическия човек. Един колега в началото на темата правилно каза, че хората нямат пари за стари коли, да не говорим за нови. Просто тук е криворазбраната цивилизация. Уж вървим към Европа, но заплатите ни са по-близо до тези на третия свят. Пълна гавра с народа за пореден път.

Всеки трябва да си мисли за доходите според мен. Ти ако не помислиш за себе си, няма кой да помисли за теб.

Дефинирай, какво означава да помисли човек за себе си? Явно само с мислене не става, след като всеки ден все повече хора си взимат еднопосочен билет за друга държава. Аз съм помислил, но идеята на една държава е не човек да мисли за себе си, а за общото благо, понеже нали уж живеем всички заедно в една общност?

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 23 окт 2013 7:55

Аз пътувам, работата ми е такава, какво трябва да видя, тук-там някоя лъсната отсечка и едно на което му викат магистрала :no
За съжеление това чудо на чудесата магистралата все още не съм го използвал по-цялата му дължина, но пътищата които използвам ежедневно не са виждали ремонт от деситилетия насам!
Данъкът ми от 35лв. ще стане 60-70лв. не е там въпроса, въпроса е че файда от това че плащам пътен данък и винетка не виждам, движа се по-старите пътища и по-разбитите улици.А парите които ще се съберат в повече ще се изхарчат за всичко друго но не и за подобряване на пътната инфраструктура.
Парички трябват на държавата, че работите пак към заем отиват, на пролет не се знае какво ще стане, електората и той гладен стои и чака помощи и по-големи пенсии, Данчо ментата за екология тръгнал да ми говори и да обеснява как на старите коли им вадели въглена от ауспуха и за това били вредни за околната среда, като ми вдигнел данъка с 30лв. щял да ме стимулира да си купя по-нова и екологично чиста кола :no
Ама как съгласни сме, нали е за екологията, Данчо ментата така каза ...

п.п. Еееее Благовест, как ме подсети за строителя на съвременна България, големия човек с малката ножичка, що лента наряза тоя човек що нещо. Клекнеше ли някой да сложи две нови плочки една до друга на някой тротоар, още на следващия ден фанфари, камери, министри и човека с ножичката да им реже лентата :mhihi

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”