Хубаво

silven-VW FOREVER написа:Лайняна бора която струва 3 пъти повече от гнилоча![]()
ХубавоТи си НАЙ компетентния от всички тук
silven-VW FOREVER написа:И ти горкия си тъжна картинка, ма си ходиш
Anonymous88 написа:Колеги вместо да си отправяте лични нападки едни към други можеше да си направите труда да разръчкате в Интернет къде какво и защо. Но явно това е прекалено сложнои е по лесно да спорите и убиждате.
Тъй като и аз се интересувам от тези неща винаги съм се чудел що аджеба е тва GTi/GTI
от доста време насам знам че GTi модификацията е направена специално за някакъв състезателен отбор през 70-те години на миналия век. И Благодарение на тази тема и вашето Твърдоглавие и мерене на пи*ки кой е по запознат и по умеятен от друг реших да се напъна малко и да разбуня нещата. А ето какво намерих аз и с това мисля е време да се сложи край на спора.
http://en.wikipedia.org/wiki/GTi_Engineering
Та аз стигнах до заключение, че в самото начало на GTi е било специално спортно изпълнение (тунинг на БЕНЗИНОВ двигател) само и единствено за състезателен автомобил. След това VW и в частност Порше почват да произвеждат серийно автомобили с тази така да го наречем "Модификация" Обаче след 1991г (ако не се лъжа) тоест появата на голф 3 VW решават GTi пакета да не включва само Модифициран Двигател а също и различна Спортна визия и пакет екстри.
Та заключението до което аз стигнах е:
GTi e съвкупност от спортни "чарколяци" за тунинг на Бензинов Мотор
а GTI e "чарколяците" + визията и пакета екстри
така че е напълно възможно 1 TDI автомобил да е GTI EDITION Тоест TDI мотор с визия и екстри на GTI
Нямам претенций че всичко написано от мен е истина но това са моите разсъждения и извода от тях
mace love not war
silven-VW FOREVER написа:Как да ви се каже по нормален начин, че GTI е ОБОРУДВАНЕ на купето което включва екстериор и интериор![]()
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 36 госта