Питане относно джанти/ЕТ и прочие.Porsche Boxster S 986

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
mitko85
Автомобил: E91
Двигател: M47

Re: Питане относно джанти/ЕТ и прочие.

Мнениеот mitko85 » Съб 14 дек 2013 20:12

Честито, дай боже всекиму такива на ADR-a. :mhihi
Фланци направи ли?

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Съб 14 дек 2013 22:22

Джанта та пръска...Очаквам скоро снимки на возилото :beer

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Нед 15 дек 2013 11:38

фланците ще се правят след нова година. началото на януари. предните ще са 22/25мм,а задните поне 30 най-вероятно,но там ще се премери с фланец друг преди преходния. тея дни ще им махна боята и закарам да ги изправят,ако имат нещо криво и да преценят надраното за наваряне или китосване е,защото е доста незначително :) за коледа и капачки трябва да има.но преди пролетта няма да са на колата,защото искам да сложа окачването,а определено няма да е зимата.
някой случайно да знае кода на оригиналната боя за тея джанти,че да не стане различна спрямо капачките :д

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Re: Porsche Boxster S 986 джанти

Мнениеот mupk0 » Пет 20 дек 2013 20:59

Така да обновя малко положението.Джантите ги закарах при Слави от с.Дълбоки обл. Стара Загора.Човека се справи повече от перфектно,а цената беше супер добра поне за мен.Според него джантите имали нужда от тук там изправяне само в задните крайща.Навари ми бордовете,които бяха износени от бордюри и ги е направил идеални!За 4бр 17ки с наваряне и изправяне ми взе 80лв.Ако някой има интерес мога да споделя на ЛС номера му.Оставих ги единият ден в 18:30 и на другият в 21:00 ми звънна да ги взема....невероятен човек,лъчезарен и усмихат!

Ето малко снимки:

Джантите след Слави:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Джантите се оказаха пребоядисвани.От вътрешна страна като премахвах лепилото на балансите с телче без усилие успявах да премахна част от базата,защото лак не беше нанасян!Странно защо ,но отлепих 200гр баланс,а Слави си е отлепил този ,които му е пречел от външната(поне още 100гр). Измих ги колкото можах с топла вода и обезмаслител.Това което остана вътре в спиците не ме притеснява като цяло и се надявам да хване и върху него,въпреки че ще го надера с шкурка.

Изображение

Тука да се види колко долу горе е ударена като дълбочина:
Изображение

Притесняват ме единствено 2 шупли на лъчите и на почти всяка джанта по 2-3 петна от тези:

Изображение
Изображение

Някой не си е свършил работата,но се надявам да се справя.ще се шкури яко и после обработва с качествени материали.Взех си шкурки на 3М,кит и шприц на Body и като цяло тука през почивните дни около Нова Година трябва да успея да ги подготвя :)

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Re: Питане относно джанти/ЕТ и прочие.Porsche Boxster S 986

Мнениеот mupk0 » Съб 21 дек 2013 21:14

Напредвам..днес изтърках 2 джанти идеално,но в бързината забравих да купя щпатули за кита..отпред са готови за шприц,а отзад на места иска кит.Идея си нямам как са успели да нацъфкат целите джанти с едни дупки,все едно нещо се е вкопчвало в джантата (задният ръб на джантата) :) Но ще се правят както трябва.Там където има шупнат алумин е много бавен процеса...първо 40/80/150/240/320.Но стават супер,а и целта е да са без забележка! :) За цялата хемалогия ми трябват по около 2часа на джанта.Мисля до пон/вторник да са шприцовани(първо майстора ми ще им хвърли едно око преди шприца).Чудя се само какво да правя с централният отвор и дупките зад централната част на джантата.Вътре имат малко феродо,а и няма как да бръкна да стържа с шкурка.Какво ще ме посъветвате?

Това по-тъмното е вода
Изображение

Изображение

А черното за което ви говоря е :

Изображение

Извинявам се предварително,ако в темата показвам или обсъждам нещо смешно,но за сефте се занимавам с джанти.Досега само железа търкалях.

Потребителски аватар
slaveiko67
Автомобил: Golf 3 GT TDI
Двигател: AFN 96g

Мнениеот slaveiko67 » Съб 21 дек 2013 21:32

Пробвай с пясъкоструйка да махнеш мръсотията около ценралния отвор.А дупките от вътрешната част са от машина за демонтаж на гуми. :th_up

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Съб 21 дек 2013 21:48

Че някой ще се навие ли да пясъкоструй само около централният отвор отзад на джантата? А й се чудя .... да взема да ги измия с пароструйка накрая ще падне всичката мизерия и газ на пръскането.

Потребителски аватар
mupk0
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Нед 27 апр 2014 14:57

Много промени внесоха тези джанти....взех ги с огромен мерак,но с 2 пъти по-огромен продадох Аудито и си взех Мерцедес.Окачването успях да го откажа от Германия преди да е тръгнало.Наложих ги както бяха подготвени за боя ,но грам не ми харесаха.Днес след 6 месеца джантите са готови и нещо прекалено много ми харесаха.Чудя се дали ще му ходят на новото комби ...

Ето какво се получи: Боята е Mercedes 744 с черно в лака пак мерцедесов цвят някакъв.

Изображение
Изображение
Изображение

Цвета не е мое дело.Бояджията ми експериментира върху мойте и неговите джанти едновременно ,но ми допадна.Първоначално ми се стори много тъмно,но не е така.Навън на слънце са почти искрящо сиви,а на тъмно стават почти черни.

Засега съм пред дилема да ги продавам ли или да правя фланци :)

Иначе ще се слагат на тази кола,ако престъпя до там:
Изображение

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”