Алфа Ромео 156 2.0 ТС - Мнения

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Пет 16 мар 2007 15:11

Един приятел има такава, същия мотор, само че 98 г. и с ръчни скорости. Карах я един ден и не ми се слизаше от нея. Обаче гейтроника е шибана работа до годината, която ти написа санто, т.е. риска е огромен.
Мисли си.

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Пет 16 мар 2007 15:26

longora написа:santo_trafficante а да те питам колко пари ти излезна смяната на ролки ремаци и други консумативи преди да я подкараш ?
да кажем 600лв всичко но съм дизел. на бензина май ще е доста по евтино :wink: ти си харесай кола ще ти покажеме от къде и кой ще я обслужи има хора за всичко:wink: :wink: каско ще и направиме :D

преди да купиш такава кола трябва една диагностика да се направи /има къде/ :D гарантирам ти че подкараш ли такава кола е голям кеф :D

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Пет 16 мар 2007 16:30

santo_trafficante написа:
longora написа:santo_trafficante а да те питам колко пари ти излезна смяната на ролки ремаци и други консумативи преди да я подкараш ?
да кажем 600лв всичко но съм дизел. на бензина май ще е доста по евтино :wink: ти си харесай кола ще ти покажеме от къде и кой ще я обслужи има хора за всичко:wink: :wink: каско ще и направиме :D

преди да купиш такава кола трябва една диагностика да се направи /има къде/ :D гарантирам ти че подкараш ли такава кола е голям кеф :D

Санто, на бензина е повече защото е Туин Спарк, което че рече 8 свещи и след 155 мисля, че сле 1995 година 8те свещи не са еднакви и са яко цифра + кабелите, които задължително трябва да смениш + ремъци и ролки................... не ми се мисли, затова 155цовия мотор с 8те клапана и верига е най добре но на 156 - якоооооо скъпотия

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Пет 16 мар 2007 19:50

hristian37 написа:
santo_trafficante написа:

Санто, на бензина е повече защото е Туин Спарк, което че рече 8 свещи и след 155 мисля, че сле 1995 година 8те свещи не са еднакви и са яко цифра + кабелите, които задължително трябва да смениш + ремъци и ролки................... не ми се мисли, затова 155цовия мотор с 8те клапана и верига е най добре но на 156 - якоооооо скъпотия
може за теб да е яко цифра за друг да не е :wink: сигурно знам от къде и кой ще направи процедурата по смяна на ангренажи :wink: и никой не е казал че колата ще е за свещи и кабели.за това казах ако се спре на нещо ще се гледа на диагностика и т.н....

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Пет 16 мар 2007 21:37

Стиви Джи колко разход му дава знаеш ли ... това най-много ме интересува. Toledo ясо ми е че не е като голф 2 :) въпреки че за парите които набих по моя щях да направя ебати тунинга по ДВГто на такава Алфа. santo_trafficante към тебе имам много сериозен въпрос тъй като си притежател на такава красавица .. :) Защо им се носи лоша слава на тия Италиянски красавици, като Toledo казва че има немски чарколяци по алфите защо всеки който питам за алфа ми казва .... бегай бе тия се трошат скъпи са не знам си кви са :( И сега и майка ми не иска алфа .... искала Опел или Фау Ве ... :( Луд съм по тези алфи... Даже сънувах че карам червена такава :D

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Пет 16 мар 2007 21:44

longora написа:Луд съм по тези алфи... Даже сънувах че карам червена такава :D
лапнал си джама, трончоооооооооооо!

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Пет 16 мар 2007 21:48

longora написа:Стиви Джи колко разход му дава знаеш ли ... това най-много ме интересува. Toledo ясо ми е че не е като голф 2 :) въпреки че за парите които набих по моя щях да направя ебати тунинга по ДВГто на такава Алфа. santo_trafficante към тебе имам много сериозен въпрос тъй като си притежател на такава красавица .. :) Защо им се носи лоша слава на тия Италиянски красавици, като Toledo казва че има немски чарколяци по алфите защо всеки който питам за алфа ми казва .... бегай бе тия се трошат скъпи са не знам си кви са :( И сега и майка ми не иска алфа .... искала Опел или Фау Ве ... :( Луд съм по тези алфи... Даже сънувах че карам червена такава :D

пиши тука и ще видиш фанатизма http://clubalfaromeo.com/forum/

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 16 мар 2007 22:13

hristian37 написа:сега аз да кажа като в моето семейство баща ми е фена на алфа - 33ка и сега 155, еми .... хубавото им е мотора и дизайна всичко друго е ........................................ + алуминиевите носачи................. Миналата седмица ходих до село с 155цата - върви, ама и яко бръмчи- а има катализатор и 3 гърнета след него - там слезнах яко изморен и с надута глава. Опитах се да пиша в алфа форума - но там са фанатици и ме направиха на гъз, сега само чета там но и не пиша. Това е качеството има на сглобка е типично италианско. Не напразно за такива пари немска кола тези години не можеш да си вземеш :D :D

Алоо имаш дупки по гърнетата. Аз съм без катализатор - с резонансо гърне на негово място. останалите 3 гърнета са чистак нови полски алуминизарани само за 140 лв с монтажа / 3 бр./.или меката връзка не ти е наред.Носачи зависи какви купуваш или Моог или турски Ас метал на 1/2 цена . Но турските са по-читави от уж италианските носачи. И аз я настъпвам доста ама не се оплаквам от надуване на глава - все пак я ръчкам на магистралата с 200-225 км/ч.
И направо не ми се вярва това което пише по-горе колегата за 156 цата. Ръжда и то от кола от Италия. Виж , ако е карана в Германия , по може, но все ламарините са поцинковани. Вигдал съм Голф 3 и Венто в ужасяващо състояние оттдолу, чак и с дупки в легена на резервната гума.
макар че 155цата е дърта и на 450 000км все още много бяга и не лапа много гориво.Първият носач е сменен на 400 000км, е после заради оригиналните части на 20 000км :?

Ех и аз сънувам една грозна и много калпава червена "Brera" :roll:

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Пет 16 мар 2007 22:18

kris11 написа:
hristian37 написа:сега аз да кажа като в моето семейство баща ми е фена на алфа - 33ка и сега 155, еми .... хубавото им е мотора и дизайна всичко друго е ........................................ + алуминиевите носачи................. Миналата седмица ходих до село с 155цата - върви, ама и яко бръмчи- а има катализатор и 3 гърнета след него - там слезнах яко изморен и с надута глава. Опитах се да пиша в алфа форума - но там са фанатици и ме направиха на гъз, сега само чета там но и не пиша. Това е качеството има на сглобка е типично италианско. Не напразно за такива пари немска кола тези години не можеш да си вземеш :D :D

Алоо имаш дупки по гърнетата. Аз съм без катализатор - с резонансо гърне на негово място. останалите 3 гърнета са чистак нови полски алуминизарани само за 140 лв с монтажа / 3 бр./.или меката връзка не ти е наред.Носачи зависи какви купуваш или Моог или турски Ас метал на 1/2 цена . Но турските са по-читави от уж италианските носачи. И аз я настъпвам доста ама не се оплаквам от надуване на глава - все пак я ръчкам на магистралата с 200-225 км/ч.
И направо не ми се вярва това което пише по-горе колегата за 156 цата. Ръжда и то от кола от Италия. Виж , ако е карана в Германия , по може, но все ламарините са поцинковани. Вигдал съм Голф 3 и Венто в ужасяващо състояние оттдолу, чак и с дупки в легена на резервната гума.
макар че 155цата е дърта и на 450 000км все още много бяга и не лапа много гориво.Първият носач е сменен на 400 000км, е после заради оригиналните части на 20 000км :?

Ех и аз сънувам една грозна и много калпава червена "Brera" :roll:

След този пост - Лидерите на германското автомобилостроене - заявиха, че от понеделник затварят заводите си :bishop :bishop

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Пет 16 мар 2007 22:22

Ще ги затварят я ... не могат да се сравнят с дизайна на италянките ;) kris11 и брерите са много готини, но за такъв като мен трябва голяма кола. Санто .. ти на 25ти ще ходиш ли на сбирката на клуба на бояна... аз би трябвало да съм се върнал от банско и ако и ти си там и и ти се говори да ми обясниш малко за тези хубавици как седят нещата :) Ако не те притеснявам разбира се :oops:

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Съб 17 мар 2007 10:00

longora написа: Санто .. ти на 25ти ще ходиш ли на сбирката на клуба на бояна...
да ходя с жената :wink: да така е по лесно да ти обясня.
п.с. а тея приказки бегай от италянска кола съм ги слушал многоо пъти и все от големи професори :lol: тая ми е 3та италянка и изобщо не ми дреме кой какво мнение има за тях :D само едно наблюдение имам че кой се е качил на такава друго казва колкото и да е заклет фен на немското :wink:

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Съб 17 мар 2007 10:09

longora написа: И сега и майка ми не иска алфа .... искала Опел или Фау Ве ...
опсс е с това трябваше да почнеш :wink: :wink: е щом мама не дава има ли смисъл да си чешаме езиците :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
varkulaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот varkulaka » Съб 17 мар 2007 12:06

santo_trafficante написа: п.с. а тея приказки бегай от италянска кола съм ги слушал многоо пъти и все от големи професори изобщо не ми дреме кой какво мнение има за тях

подкрепям santo_trafficante имах алфа ромео 33 92 год. която карах повече от 4 год. и за този период освен задължителните смени на / масло и филтри / съм сменил един бендикс , накладки и два предни амортесьора / изцяло по моя вина / така че мога да кажа че алфите са доста здрави коли.

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Съб 17 мар 2007 16:28

Санто ... тя майка ми е навитак да се вземе няква кола окло 10 000-12 000лв, а за тях има Вектра Пасат и Алфа. Като и пообясних малко това което ми каза се нави и за алфичка. Но реших да взема като твоето дизелче защото 2.0 ТС дава 12 градско и 7-8 извънградско, а на мен ми трябва по-малак разход на извънградско защото често пътувам към Пловдив. А иначе реших аз да си внеса количката и понеже на един приятел брат му работи за Холандска фирма и ми каза че там колите са много поддържани и като ходи след 2-3 месеца на там мисля да ходя с него и да пазарувам. Някой от вас чувал ли е за холандците как си гледат колите :)

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Съб 17 мар 2007 16:32

А най-важното е на мен да ми е удобно :) В Алфата ми е все едно съм си у нас ... повозиха ме на тая алфа 2.0 ТС ...... нямам думи за возията, все едно съм в кораб .. много ми хареса, няма да тропне да скръцне нещо. Перфектна кола! А на мен дето съм 210см щом ми е удобно вътре и зад мен може да седне човек (в Опел Вектра е доста по тясно) мисля че алфата е моята кола. Остава въпроса от каде да се внесе - Германия, Испания, Холандия.....

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”