Казус Данък на МПС
-
- Автомобил: Vento 1.9TDI Smart 600cc 1999
- Двигател: AHU 1997
Re: Казус Данък на МПС
След като си плащаш заедно с лихвите след четири години,значи си коректен.Това е закона,това е по правилата.Но да не ти казват за какво точно дължиш определената сума-това е България.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мойте уважения към колегите..за такива като мен,които не са плащали си има лихви.Готов съм да ги платя,но не бих платил нещо,без да знам какво точно плащам.А не да платя тази сума и да чакам да ми дадът някаква хварчаща бележка,на която съм сигурен,че има бегла информация как се е получила дадената сума,при която не може дори да хванеш,ако нещо са сбъркали.А дори и да ги хванеш,ти вече си дал парите..
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Ти като гледам,досега данък МПС не си плащал през живота си.
На бележката ясно пише-данък МПС 2012г......
лихва 2012г.......

На бележката ясно пише-данък МПС 2012г......
лихва 2012г.......

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, няма да се плашиш, ако не се лъжа, можеш да платиш сумата на вноски, като за всяка вноска ти издават бележка (ако не се лъжа може и чрез банков път) може и на място в данъчното! Когато подавах молба за отписване на кола, имаше един човек пред мен на гишето (не съм клюкар) но човека яко недоволстваше, че имал 300 лева данък за плащане, и се оказа, че от 2005 година има данък за 1 година, а сега 2013 е бракувал колата и сега трябва да плати данъците с лихвите САМО за 2005 година (става въпрос за кола 1.1) Направо настръхнах! Жената навярно не знаеше как да му обясни олихвяването за една година и му даде някаква разпечатка която, беше само цифри, и ходи разбери кое за какво е! Извода според мен е, да не се занимаваш, а да си плащаш данъка, макър на разсрочено плащане! Лихвите според моето виждане ги слагат на конкретната сума, колкото е по-голяма, съответно и лихвата нараства

- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
е за какво е нужно разсрочено плащане?
отиваш и казваш че искаш да платиш данъка на колата за еди коя си година и лихвите за съответната година,естествено трябва да почнеш с най старата година
отиваш и казваш че искаш да платиш данъка на колата за еди коя си година и лихвите за съответната година,естествено трябва да почнеш с най старата година
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Еми ако нямаш възможност да го погасиш на един път, може и на лиЗинг. Все пак колегата, не пуска темата, да се хвали, че данъка му е 400 лева, ако не беше проблем за него, нямаше и да се стига до тама!
- Pokerstars
- Автомобил: Audi A4 B7
- Двигател: 2006
Подобен случай. Около 4 години не беше плащан данъка. В общината казаха 900+ лв. (2000куб. 150 к.с. 93г.), лихвата в последствие видях, че е 60-90 лв. според годината, общо около 250-300 лв. Не съм си правил и труда да проверявам защо е толкова голяма, едва ли ще мамят в общината. Изплатих ги за 5-6 месеца по 150-200 лв. Лихвата е наистина много голяма, не знам на какво основание. Това всичко в София/Надежда.
-
- Автомобил:
- Двигател:
На място питах,както и по телефона за разсрочено плащане,казаха че не могло?!
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Няма такова нещо. Можеш да плащаш за съответната година с лихвата, като първо плащаш най-старото задължение.
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Нищо лично към колегата, но ми е страно да не се плаща данък чак 5 години, една да не успее човек чат пат, ама чак 5...
Или тея дето си плащат всяка година са балами, а като затегнат нещата с изискванията се почва да се разпитва кое как и защо толкова и се пита кога отпадала давността?!? Щом главно това е въпроса на темата, главно по-глупави ли са хората, които си плащат ежегодно данъците?
Иначе според мен е по-добре да се пита отново за справка кое колко ще ти струва и какви варианти има за плащане

Иначе според мен е по-добре да се пита отново за справка кое колко ще ти струва и какви варианти има за плащане

-
- Автомобил:
- Двигател:
Това,че не съм плащал си е лично мое право и да ГЛАВНО,давността ме интересуваше.Съгласен съм да плащам данък да карам по адекватни пътища..Аз знам,че тези пари не отиват по предназначение и ДА против това съм да плащам подобен данък на ТАЗИ държава с тези ЛИХВИ!Когато хората започнат да се интересуват къде им отиват парите,може и да има шанс да се оправиме някога.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Нека се придържаме към естеството на темата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Най-старото задължение се брои от 2013 назад,т.е за 4 години,тъй като това е влезнало в сила 2013г..поне според това,което ми казаха.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”