SHELL Хаджи Димитър - вълшебен бензин РЕШЕНО!
- sportul
- Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
- Двигател: RHR Delphi DCM
Re: SHELL Хаджи Димитър - вълшебен бензин
стрелката не мери количеството гориво в резервоара!
На по формулата за обем на цилиндър излиза,че от резервоара до капачката може да се хванат грубо поне още 4 литра ! Отделно лампата светва при различни обстоятелства като например в наклон показва повече ,а в байр по-малко аз съм минавал 70км като стрелката за гориво ми беше залепена долу ниско направо не отлепваше от уреда при контакт и даже си имах още бензин ! Другата ми кола със резервоар 65 литра по книга лови 75 литра мерено от мен прецизно с туби !
- plamikcho
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: BLS 2007
Още 4 л или даже 5 може да обясни побирането на 56 л в ненапълно празен резервоар. От вашите отговори получих потвърждение, че е възможно резервоара да побере до 10 л над каталожния си обем от 55 л. Искам пак да повторя причините за моите съмнения - за 5 г. само 2 пъти ми се е случвало да видя заредено значително повече от нормалното. И двата пъти не съм бил до колата. Знаете как се зарежда на бензиностанция, едва ли хората ще си играят да обезвъздушават и да пълнят 10 л отгоре за идеята. Данните ми са почти статистически - това са зареждания от порядъка на 100 за 5 г. 2% "магически" и 98% "нормални". След като вече уточнихме, че е възможно (което приех), сега остава другия въпрос - като е възможно, защо не се случва по-често? Ще се радвам моите съмнения да са безпочвени и всичко да е заблуда. Точно това си казах и предния път - може да не съм прав, може стрелката да не е показвала правилно, може човека да е успял да зареди повече, все пак 5 л не е кой знае какво. Но съмненията си останаха. А сега ако стрелката започне да слиза отново след 20-30 км? Знам, че не е измерителен уред, но за да се обясни всичко това с нейната неточност + обема на тръбите + премахването на въздуха, означава показанията на тази стрелка да грешат с повече от 1 деление. Не съм забелязвал досега толкова голяма неточност... Както и да е, няма да се вкарвам във филми, само ще проследя кога ще мръдне стрелката и на следващото зареждане колко ще побере.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Аз съм виждал друго нещо.
Идва клент и казва-До горе,тръгва към касата.Служителят взема пистолета и пълни кофата,предназначена за препарата за стъклата.Тя разбира се,се знае от момчетата,че е за тази цел.Сипе 5-6 литра,и после в резервоара.
Накрая на деня момчетата си делят по 10-ина литра,да имат да се возят.

Идва клент и казва-До горе,тръгва към касата.Служителят взема пистолета и пълни кофата,предназначена за препарата за стъклата.Тя разбира се,се знае от момчетата,че е за тази цел.Сипе 5-6 литра,и после в резервоара.
Накрая на деня момчетата си делят по 10-ина литра,да имат да се возят.

- plamikcho
И аз това си помислих...
Просто предвид обстоятелствата и хората това е най-простото и най-вероятното обяснение. Но някак не ми се иска да е вярно и се опитвам да се хвана за нещо друго.

- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
aз пък на поло с 40 литра резервоар по данни съм пълнил до преливане 42 литра
резервоара беше напълно празен,свърши ми бензина, за късмет на 10 метра от бензиностанцията
резервоара беше напълно празен,свърши ми бензина, за късмет на 10 метра от бензиностанцията
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Zdravko Zankov написа:Аз съм виждал друго нещо..
Toва е брутално, но не го чета за пръв път като метод за кражба.

Те трябва да имат оборотна кофа, която да разнасят и подлагат по колонките.
Абсурд и за секунда това нещо да стои само - ами ако някой "по-неуравновесен" човечец си измие стъклата с нафта?
Нали после ще ги накара да я изпият

Не знам, за 15 години командировки по страната и наливаници сам!, нямах шанс да зърна вълшебната кофа

plamikcho написа:..............
Добре де, все пак не си карал ти.
Може жената да е закарала някой приятелка до тях на светната лапма или да врътнала до някой мол и чак тогава да е заредила тези литри отгоре.
- plamikcho
@Layer - ситуацията не е такава. Няма приятелки и отклонения. Но дори и да е имало, пак ще кажа - карали сме и на светнала лампа и после не сме зареждали над 50 л. А предния път на Лукойла бях аз, просто зарязах колата и отидох на касата. И веднага попитах кво става като видях, че е повече от очакваното. И както написах, реакцията на човека не ми хареса, беше прекалено подготвен и доста престорено изненадан. Всъщност именно тази реакция ме наведе на мисълта за измама. Това, което е видял колегата Здравко, доста ме изненада. Хич не се бях сетил за сипване в кофата за миене на стъкла. Мислех си, че примерно в някое шише от минерална вода може да сипят и да го скрият бързо. Но според мен това не може да стане без знанието на супервайзера или там който е шефа на място.
П.П. Аааааа, интересни спомени ми се появихаааа
от преди няколко години. Свикнал съм да си мия стъклата сам и рядко оставям бензинджиите да го правят. Спомних си, че 1-2 пъти като съм тръгвал да взема чистачката за стъкла от кофата, е притичвал служител, който ми казва да ползвам друга кофа, понеже тази ще я сменя. Изобщо не съм обърнал внимание и не съм си помислил, че може да има нещо гнило... Ето колега bobocamaro отговор на въпроса защо не си попадал на магическата кофа - тя се охранява 
П.П. Аааааа, интересни спомени ми се появихаааа

- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Обикновено "вълшебната" кофа е на определена колонка,която камерите не я виждат добре!Привенция ако опареният поиска да види записа от камерите!Аз лично с очите си съм виждал как точно става номера!Един пич го направи,докато зареждаше ТИР!
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
bobocamaro написа:Toва е брутално, но не го чета за пръв път като метод за кражба.![]()
Те трябва да имат оборотна кофа, която да разнасят и подлагат по колонките.
Абсурд и за секунда това нещо да стои само - ами ако някой "по-неуравновесен" човечец си измие стъклата с нафта?
Нали после ще ги накара да я изпият![]()
Не знам, за 15 години командировки по страната и наливаници сам!, нямах шанс да зърна вълшебната кофа- ще се оглеждам повече.
Бруталията беше при един дядо с Жигула.Искаше бензин за 10 лева,по спомен около 1.40лв/л.Тия идиоти сипаха близо 3л в кофата.
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
голям филм... казах ти - на следващо зареждане ще си наясно.
п.п. днес на еко пак ми сипаха 58 литра при резервоар от 55 и остатък от поне 5 литра. питах бензинджията колко я е напълнил и ми каза "до капачката, нали каза догоре"...
п.п. днес на еко пак ми сипаха 58 литра при резервоар от 55 и остатък от поне 5 литра. питах бензинджията колко я е напълнил и ми каза "до капачката, нали каза догоре"...
- plamikcho
Да, скоро ще разбера какво се случва и ще напиша резултата. Може пък наистина да са заредили повече...
Преди време гледах един клип, но за съжаление не мога да го намеря. Бензинджията сипва, човека си отива до касата, вади пистолета и цък в зимното яке. Явно има пришит някакъв резервоар в якето. От теб 1-2литра от друг и така..капка по капка вир. Извода сипвайте сами ;)
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
le6o написа:...
аз пък преди време гледах в един сръбски филм един как пробва нафтата на вкус. вярно ли е според теб? и си пръцка в якето, викаш....

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”