SHELL Хаджи Димитър - вълшебен бензин РЕШЕНО!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
sportul
Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
Двигател: RHR Delphi DCM

Re: SHELL Хаджи Димитър - вълшебен бензин

Мнениеот sportul » Пет 03 яну 2014 22:41

стрелката не мери количеството гориво в резервоара!

bmwww
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bmwww » Пет 03 яну 2014 22:58

На по формулата за обем на цилиндър излиза,че от резервоара до капачката може да се хванат грубо поне още 4 литра ! Отделно лампата светва при различни обстоятелства като например в наклон показва повече ,а в байр по-малко аз съм минавал 70км като стрелката за гориво ми беше залепена долу ниско направо не отлепваше от уреда при контакт и даже си имах още бензин ! Другата ми кола със резервоар 65 литра по книга лови 75 литра мерено от мен прецизно с туби !

Потребителски аватар
plamikcho
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: BLS 2007

Мнениеот plamikcho » Съб 04 яну 2014 10:10

Още 4 л или даже 5 може да обясни побирането на 56 л в ненапълно празен резервоар. От вашите отговори получих потвърждение, че е възможно резервоара да побере до 10 л над каталожния си обем от 55 л. Искам пак да повторя причините за моите съмнения - за 5 г. само 2 пъти ми се е случвало да видя заредено значително повече от нормалното. И двата пъти не съм бил до колата. Знаете как се зарежда на бензиностанция, едва ли хората ще си играят да обезвъздушават и да пълнят 10 л отгоре за идеята. Данните ми са почти статистически - това са зареждания от порядъка на 100 за 5 г. 2% "магически" и 98% "нормални". След като вече уточнихме, че е възможно (което приех), сега остава другия въпрос - като е възможно, защо не се случва по-често? Ще се радвам моите съмнения да са безпочвени и всичко да е заблуда. Точно това си казах и предния път - може да не съм прав, може стрелката да не е показвала правилно, може човека да е успял да зареди повече, все пак 5 л не е кой знае какво. Но съмненията си останаха. А сега ако стрелката започне да слиза отново след 20-30 км? Знам, че не е измерителен уред, но за да се обясни всичко това с нейната неточност + обема на тръбите + премахването на въздуха, означава показанията на тази стрелка да грешат с повече от 1 деление. Не съм забелязвал досега толкова голяма неточност... Както и да е, няма да се вкарвам във филми, само ще проследя кога ще мръдне стрелката и на следващото зареждане колко ще побере.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Съб 04 яну 2014 11:01

Аз съм виждал друго нещо.
Идва клент и казва-До горе,тръгва към касата.Служителят взема пистолета и пълни кофата,предназначена за препарата за стъклата.Тя разбира се,се знае от момчетата,че е за тази цел.Сипе 5-6 литра,и после в резервоара.
Накрая на деня момчетата си делят по 10-ина литра,да имат да се возят.
:death

Потребителски аватар
plamikcho

Мнениеот plamikcho » Съб 04 яну 2014 11:27

И аз това си помислих... :death Просто предвид обстоятелствата и хората това е най-простото и най-вероятното обяснение. Но някак не ми се иска да е вярно и се опитвам да се хвана за нещо друго.

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Съб 04 яну 2014 11:57

aз пък на поло с 40 литра резервоар по данни съм пълнил до преливане 42 литра
резервоара беше напълно празен,свърши ми бензина, за късмет на 10 метра от бензиностанцията

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Съб 04 яну 2014 12:07

Zdravko Zankov написа:Аз съм виждал друго нещо..

Toва е брутално, но не го чета за пръв път като метод за кражба. :rolleyes
Те трябва да имат оборотна кофа, която да разнасят и подлагат по колонките.
Абсурд и за секунда това нещо да стои само - ами ако някой "по-неуравновесен" човечец си измие стъклата с нафта?
Нали после ще ги накара да я изпият :icon_lol
Не знам, за 15 години командировки по страната и наливаници сам!, нямах шанс да зърна вълшебната кофа :banghead - ще се оглеждам повече.

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Съб 04 яну 2014 12:24

plamikcho написа:..............

Добре де, все пак не си карал ти.
Може жената да е закарала някой приятелка до тях на светната лапма или да врътнала до някой мол и чак тогава да е заредила тези литри отгоре.

Потребителски аватар
plamikcho

Мнениеот plamikcho » Съб 04 яну 2014 13:54

@Layer - ситуацията не е такава. Няма приятелки и отклонения. Но дори и да е имало, пак ще кажа - карали сме и на светнала лампа и после не сме зареждали над 50 л. А предния път на Лукойла бях аз, просто зарязах колата и отидох на касата. И веднага попитах кво става като видях, че е повече от очакваното. И както написах, реакцията на човека не ми хареса, беше прекалено подготвен и доста престорено изненадан. Всъщност именно тази реакция ме наведе на мисълта за измама. Това, което е видял колегата Здравко, доста ме изненада. Хич не се бях сетил за сипване в кофата за миене на стъкла. Мислех си, че примерно в някое шише от минерална вода може да сипят и да го скрият бързо. Но според мен това не може да стане без знанието на супервайзера или там който е шефа на място.

П.П. Аааааа, интересни спомени ми се появихаааа icon_idea от преди няколко години. Свикнал съм да си мия стъклата сам и рядко оставям бензинджиите да го правят. Спомних си, че 1-2 пъти като съм тръгвал да взема чистачката за стъкла от кофата, е притичвал служител, който ми казва да ползвам друга кофа, понеже тази ще я сменя. Изобщо не съм обърнал внимание и не съм си помислил, че може да има нещо гнило... Ето колега bobocamaro отговор на въпроса защо не си попадал на магическата кофа - тя се охранява :lsabre

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Съб 04 яну 2014 14:38

Обикновено "вълшебната" кофа е на определена колонка,която камерите не я виждат добре!Привенция ако опареният поиска да види записа от камерите!Аз лично с очите си съм виждал как точно става номера!Един пич го направи,докато зареждаше ТИР!

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Съб 04 яну 2014 17:00

bobocamaro написа:Toва е брутално, но не го чета за пръв път като метод за кражба. :rolleyes
Те трябва да имат оборотна кофа, която да разнасят и подлагат по колонките.
Абсурд и за секунда това нещо да стои само - ами ако някой "по-неуравновесен" човечец си измие стъклата с нафта?
Нали после ще ги накара да я изпият :icon_lol
Не знам, за 15 години командировки по страната и наливаници сам!, нямах шанс да зърна вълшебната кофа :banghead - ще се оглеждам повече.

Бруталията беше при един дядо с Жигула.Искаше бензин за 10 лева,по спомен около 1.40лв/л.Тия идиоти сипаха близо 3л в кофата.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Съб 04 яну 2014 17:58

голям филм... казах ти - на следващо зареждане ще си наясно.
п.п. днес на еко пак ми сипаха 58 литра при резервоар от 55 и остатък от поне 5 литра. питах бензинджията колко я е напълнил и ми каза "до капачката, нали каза догоре"...

Потребителски аватар
plamikcho

Мнениеот plamikcho » Съб 04 яну 2014 18:09

Да, скоро ще разбера какво се случва и ще напиша резултата. Може пък наистина да са заредили повече...

le6o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот le6o » Съб 04 яну 2014 18:27

Преди време гледах един клип, но за съжаление не мога да го намеря. Бензинджията сипва, човека си отива до касата, вади пистолета и цък в зимното яке. Явно има пришит някакъв резервоар в якето. От теб 1-2литра от друг и така..капка по капка вир. Извода сипвайте сами ;)

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Съб 04 яну 2014 18:37

le6o написа:...

аз пък преди време гледах в един сръбски филм един как пробва нафтата на вкус. вярно ли е според теб? и си пръцка в якето, викаш.... :screwy

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”