Хубави тасове откъде?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
masimo
Автомобил: TDI
Двигател:

Re: Хубави тасове откъде?

Мнениеот masimo » Пон 06 яну 2014 16:52

Относно закрепването :) Ще ги хвана с две свински опашки за по-сигурно. Трябва да останат при мен ... Или поне така се надявам.

Относно дрането на тасове. Каква държава сме забога. Да си чупиш умишлено вещите с надеждата да не ни ги отмъкнат. УЖАС! :scare3

Ако ги откраднат и тези ще карам без и толкоз. И немога да си представя какъв човек трябва да си да крадеш нещо за 5лв с риск някой да те :newsm66

Потребителски аватар
plamikcho
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: BLS 2007

Мнениеот plamikcho » Пон 06 яну 2014 17:13

А, тези за 5 лв не ги крадат. Само на оригиналните налитат. А моите на Пасата колко ще оцелеят не е ясно - гледам в продавалника има и по-надрани.
Гола джанта е кофти - дере се и ръждясва после. Трябва да има нещо отгоре да пази. Свинската опашка спасява положението при гадните тасове, но не е панацея. На Голфа са останали само 2 в момента и единия вече е тръгнал, въпреки че е хванат на 3 места. Просто се деформира пластмасата и се троши. Но не съм се отказал да търся някакво по-прилично менте.

nanobanano
Автомобил: Vento 1.9TDI Smart 600cc 1999
Двигател: AHU 1997

Мнениеот nanobanano » Вто 07 яну 2014 0:04

Пичове нали ви казвам че карам с едни чешки и си стоят на колата без проблем без пукнато без да падне някой от тях повече от 20000 км ,вие пак-свински опашки,не били хубави,само оригинални...Моите да не са оригинални за 15 лв?

Потребителски аватар
plamikcho

Мнениеот plamikcho » Вто 07 яну 2014 15:56

Що не качиш снимка? От къде могат да се купят тия чешки тасове?

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Вто 07 яну 2014 21:43

plamikcho написа:Що не качиш снимка?

Ти сериозно ли? Не погледна ли предната страница?

nanobanano
Автомобил: Vento 1.9TDI Smart 600cc 1999
Двигател: AHU 1997

Мнениеот nanobanano » Вто 07 яну 2014 22:16

Ще погледна в магазина на коя фирма са и ще пиша.

Потребителски аватар
plamikcho

Мнениеот plamikcho » Сря 08 яну 2014 11:19

Старост - нерадост :redface Даже съм писал под снимката. Иначе тези са ми прекалено отворени, но ако от тази фирма имат други модели с подобно качество, ще е добре.

Потребителски аватар
terek
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот terek » Сря 08 яну 2014 12:09

Аз нови оригинални тазове не бих си взел,до колкото знам бройката е 80 лева.
Преди няколко месеца и аз търсих тазове,изискванията ми бяха да са евтини и не много грозни.Харесаха ми едни за 20 лева и ги вземах,засега към 3 хил.км. не са мръднали,изглеждат като нови,моето мнение е че много зависи дали ги пазиш,ако не ги пазиш и оригинални да вземеш няма да те изкарат много.
В магазина имаше и много красиви тазове с емблема,но бяха 30 лева следващия сезон може да купя такива,макар че моите предполагам че ще изкарат още един сезон.
Моите съм ги хванал с свински опашки,но от вътре и изобщо не си личи че са хванати,препоръчвам всеки така да ги хвани много по красиво,а в същото време надеждно.Ето как изглеждат.
Изображение

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 08 яну 2014 12:32

[quote="terek"]Моите съм ги хванал с свински опашки,но от вътре и изобщо не си личи че са хванати,..,а в същото време надеждно.

Ако са хванити за металната кръгла пружина никак не е надеждно. При силно издърпване на таса тази пружина излиза от ушите на таса.

Потребителски аватар
terek
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот terek » Сря 08 яну 2014 12:58

kris11 написа:
terek написа:Моите съм ги хванал с свински опашки,но от вътре и изобщо не си личи че са хванати,..,а в същото време надеждно.

Ако са хванити за металната кръгла пружина никак не е надеждно. При силно издърпване на таса тази пружина излиза от ушите на таса.

На самия таз,отвътре на две места съм пробил малки дупки да влезе свинската опашка,малко трудно се слагат но все пак не ги слагаш всеки ден.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Сря 08 яну 2014 18:27

маалко извън темата: за таС -> таСове става въпрос в момента! не бъркайте анатомията с автомобилния дизайн!

Потребителски аватар
Stoyanov_Vw
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: 1.9 TDI AHF

Мнениеот Stoyanov_Vw » Сря 08 яну 2014 18:35

plamikcho написа:Малко оффтопик, за което се извинявам. Хубави тасове (оригинални или просто по-качествени) да кажем, могат да се намерят. Но за съжаление не са евтини и цената върви поне 50-60 лв. и нагоре. Евтините за 15-20 лв. пък са гадни в повечето случаи - трошлива пластмаса, прекалено стегнати или прекалено хлабави, боята им пада много бързо и т.н. А без тасове е кофти - джантата се съсипва. На Голфа имах оригинални 15" тасове, на които няма нужда да коментирам качеството. Но ми ги откраднаха гадни к0п3л3т@ :censored2. И се чудя от известно време как да постъпя - да взема добри тасове или да карам на евтини ментета, които да сменям през няколко месеца :question Нови качествени няма да взема, ще изглеждат добре и ще изчезнат. Върти ми се идея да взема стари оригинални надрани или с дефекти. Даже бих ги надрал допълнително, за да не ги крадат. Тъпа работа ще е да си гледам колата с надрани тасове всеки ден, но с течение на времето се убедих, че само лошият външен вид пази от кражба. А тасове просто не виждам как може да се опазят.

Пак се извинявам за офтопика, но просто много ме е яд, че не мога да си позволя да имам хубави тасове заради тъпите крадци.

Копуваш си от тея полските дето ги хвалят за 20лв + стикерчета и са като оригинал. Побългарено дето се вика, но за малко пари толкова. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
plamikcho

Мнениеот plamikcho » Сря 08 яну 2014 18:58

Мисля да пробвам от полските на Гарван, само да видим доставката колко ще е, че цената за 15" е 24 лв.

Потребителски аватар
Hercules4o
Автомобил: VW Golf 4 1.6 16v
Двигател: BCB

Мнениеот Hercules4o » Съб 20 дек 2014 17:05

Здравейте, колеги!
За да не пускам нова тема, имам едно питане за тасове - намерих една обява в olx за оригинални тасове за VW - 15ки, но като звъннах на човека, ми каза да проверя дали ще се случат нещата със сигурност, защото тези били с някакви щипки, а не с обръч!
Можете ли да ми кажете ще го бъде ли, защото според мен няма :confused и втори въпрос - ако наистина не става, ако сложа обръчи само на тези щипки дали ще стане?

Пускам снимки на тасовете и на моите най-обикновени железни 15ки джанти, коити ползвам за зимата :cool

http://olx.bg/tasove-vw-15-ki-original-tazove-i63281338

Изображение

Изображение Изображение

Благодаря предварително на отзовалите са на питането ми :drunk

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Съб 20 дек 2014 17:08

Ако на джантите нямаш дупки за тези щипки тасовете няма как да ги сложиш.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”