Добавка за антифриз за бързо загряване.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Re: Добавка за антифриз за бързо загряване.

Мнениеот muns61 » Съб 08 фев 2014 12:39

Писането с толкоз главни букви е знак за неграмотност. Няма как неграмотен човек да ме убеди в нещо, противоречащо на здравия разум.
.....................
Инак, този продукт е отличен - за продаване! :mrgreen

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 08 фев 2014 12:40

lion_heart002 написа:Добавката си работи! Пробвано и доказано в Аляска,много се ползва. :th_up

Дай линк с клипче, нещо :th_up

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Съб 08 фев 2014 12:47

За съжаление,и тук Българина се опитва да изменти който и както може. За добавката-тя си работи и действително двигателя загрява много по-бързо с нея. Къде е уловката?
Както сами виждате,за разход не пише нищо на бутилката! Да,намалява разхода,просто защото колата загрява по-бързо,ама разликата няма да е 50 процента в разхода а много по-малко,да речем 5. Поредните тарикатлъци от горубляне...

Потребителски аватар
plamikcho
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: BLS 2007

Мнениеот plamikcho » Съб 08 фев 2014 13:41

Интересно ми как точно работи тази добавка? Но се съмнявам, че някой ще може да обясни...

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 08 фев 2014 13:52

Изобретателите на подобни "нововъведения" отричат да казват такива подробности под предтекст, че може да им откраднеш идеята :c020

Потребителски аватар
plamikcho
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: BLS 2007

Мнениеот plamikcho » Съб 08 фев 2014 13:55

Ако цялата тази енергия, която се вкарва за изобретяването на измами, се впрегне в нещо по-полезно, вече щеше да има човек стъпил на Плутон :banghead

lion_heart002

Мнениеот lion_heart002 » Съб 08 фев 2014 14:00

Добавката работи на принципа,че в препарата има определена химия,която до определена температура ускорявава преноса на топлина от мотор към охладителна система. Нещото съм го виждал да се налива докато бях в Аляска,там температурите особено зимата са жестоки,всяка кола отделно се включва към къщата с нагревател на картера,за да може да запали сутрин по-лесно! Аз лично имам опит с Water-Wetter,то пък работи на обратния принцип и го използвахме по състезателните автомобили,особено ако пистата е с повече завой,да не прегрява мотора!

И е леко несериозно нещо което не сте пробвали да твърдите,че не работи. Друг е въпроса,че това с икономията на гориво си е пълна лъжа.

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Съб 08 фев 2014 14:03

Ако наистина работи значи ще има икономия определено.След като бързо се постига работна температура е логично да дава икономия :wink

lion_heart002

Мнениеот lion_heart002 » Съб 08 фев 2014 14:10

Аз съм писал,че работи и не се бъзикам,защото съм го виждал с очите си,как се купува и налива в много коли при ниски температури.
Друг е въпроса,че с климата в бг,изобщо не ти трябва!
Икономия ще има,но както съм писал и по-горе много по-малка от 50 процента. :th_up

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Съб 08 фев 2014 16:00

Сетих се преди време за една тема пусната от мен , ставаше въпрос за подгряване на антифриза , но без енергиен източник . Представлява цилиндър/съд с вход и изход на маркучи .Оказа се, че въпросната система била на базата на някакви соли , БМВ и др са го имали за кратко серийно . Много негативи и т.н. имало , да не би да е на такава база? Ако е така - мерси , няма си скапя алЮмина по мотора :thumb_down
П.п. не мога си намеря темата :redface
Май я намерих :biggrin http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=59&t=361414

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Съб 08 фев 2014 18:05

Абе идеята е да по-бързо да стопли и да ти духа топло на дупарата. Мен това ме касае защото основно карам на късо зимата. Инак пикал съм и на икономията. Ако има ефект ще ги прежаля тези 20лв. Естествено мяма да го купя от прехваления сервиз за който споменах в началото. за 45лв, но съм скептично настроен доколкото общата ми култура не вдява от де идва ефкета .

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Съб 08 фев 2014 18:45

При някои Пежо 406 HDI има заводски ел.нагревател монтиран в таблото. Взимаш един такъв и имаш топло от духалките още с врътването на ключа. Сигурно има подобни и при други марки. Можеш да си го вземеш от някоя морга, от e-bay или от СФА срещу 610 лв. :mhihi После само ще накараш онези убавци от клубния климатичен сервиз да го напаснат в твоя кожух на парното и готово. Изглежда така:
http://en.bildelsbasen.se/?link=item&post_id=21599878

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Съб 08 фев 2014 20:48

silent написа:за 45лв, но съм скептично настроен доколкото общата ми култура не вдява от де идва ефкета .

Като дадеш 45 лв, смееш ли да кажеш, че няма ефект?

Jack Krauser
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jack Krauser » Съб 08 фев 2014 22:50

Охладителната течност в колите е смес от антифриз и вода. Водата има изключително голям топлинен капацитет. Това означава, че е необходимо да погълне голямо количество топлина, за да повиши температурата си с 1 градус.

Тая добавка сигурно съдържа някаква течност с нисък топлинен капацитет примерно спирт, глицерин или нещо подобно. Така, че ефект със сигурност ще има и колата ще загрява по-бързо. Зимата в големите студове наистина е добре антифриза да е по-концентриран(с по-малко вода) за да загрява бързо. Така се намаля разхода на гориво и износването на мотора. Особено при дизелаците би имало още по-голям ефект.
Може да се каже, че написаното в описанието на добавката не е измислица.
Лошото е, че лятото антифриза задължително ще трябва да се смени, защото в големите жеги двигателя сигурно ще започне да прегрява системно.

Между другото същия ефект за бързо загряване може да бъде постигнат, ако се налее 1 литър неразреден концентрат. Етилен гликола също има нисък топлинен капацитет. Или един литър спирт.
Ако е за 10-15 лева си струва. Ако е за повече пари - не. По-добре налейте един литър концентрат. Ще има същия ефект.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Нед 09 фев 2014 9:39

принципно си праав но според много писания не е добре с концентрат.... инак по спомени съотношениетон а топлопоглъщане антифриз - вода е 7 към 10 .Тоест 7 единици загряват зантифриза срещу 10 за вода до една и съща температура . Обаче като разредиш с вода този литър концентрат това няма да се отрази съществено. според мен.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”