Надеждни автомобили от близкото минало
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Надеждни автомобили от близкото минало
Излиза че, Лада е 5 пъти по надеждна от Тойота. Всъщност много зависи и от собственика на автомобила, дали е инат, колко пари изразходва по колата си и ред други неща.
- Mario951
- Автомобил:
- Двигател:
Доста от колите от 80-те си заминаха заради ръжда особено италианките и опел
Кадет ГСИ ми харесва повече от Голф 2 ако трябва да съм откровен, но просто вече не останаха. Иначе моторите и простото окачване на опелите е бетон ама както знаем купетата им... Друга кола от края на 80-те която харесвам е Алфа 33 ама тя хем ръждясва, хем никой не му се занимава с боксер мотори 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колегата, който е изкарал извадка от мобиле-то всъщност горе-долу затвърждава повечето мнения тук - общо взето освен немско друго не вирее дълго и то на челни позиции Фолксваген и Мерцедес , след което и Ауди, Бмв,Опел. Е, Форд вече клони към по-зачезващите видове , но ако можем да вземем за пример тази извадка все пак държи бройката пред италиански , френски , японски и руски...Значи определено това са коли, които са си оправдали парите - говоря в по общ план (иначе и едно тико да вземеш да го изкъртиш от каране като таксиметров автомобил - така и то ще си е оправдало паричната стойност).Ето защо всъщност тези автомобили държат и по-високи цени от останалите, независимо от годините (с някои изключения) . Общо взето външния вид на повечето возила от този период вече е по-скоро занемарен, все по рядко например може да се види голф 2 , който изглежда като състояние както някой голф 4 да речем, но пък това вече са по-скоро козметични забележки - (говоря за хората от народа - ние тук във форума сме отделна работа и се грижим повече за колите си
)

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
galin4oo написа:Излиза че, Лада е 5 пъти по надеждна от Тойота. Всъщност много зависи и от собственика на автомобила, дали е инат, колко пари изразходва по колата си и ред други неща.
Не.Просто бяха толкова много,че още не могат да ги изчистят

Иначе не знам кой нормален човек в 21 век би си купил нова лада

-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз мисля , че несъответствието между руските автомобили и останалите се дължи на факта , че руските са закупени чисто нови и са си изживели целия живот в Бг, били са наистина масови и са пазени повече от западните, защото ти като си първи собственик на кола, за която си чакал години наред и за която си платил около 7000лв (поправете ме ако греша но ладите бяха с такива цени) е нормално да я гледаш като писано яйце, по времето на соца хората имаха повече гаражи, в противен случай много хора ползваха брезенти, абе изобщо грижиха се наистина. И ето сега ако някой тръгне да си купува Лада или Москвич от някаква носталгия може да намери изключително запазени екземпляри на по-малко от 100 000 км (реални) , докато един голф мк2 - той е дошъл вече по време на демокрацията тук , втора ръка, купен е за да се кара! и дори в момента е по-лесно да се намери запазена Лада , отколкото запазен Голф мк2 - по тези причини.. разбира се има и изключения сигурно, но като цяло е така - такива лади и москвичи каквито съм виждал в мобилето ...... толкова запазени голфове не съм виждал даже и не само мк2 ами и мк3 дори (говоря за стокови , а не тунинговани)
- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
Изключително важно е както някой спомена и вноса от ония години. Кой беше чувал за японски коли, тук-там тойота и мазда имаше, кой беше виждал хонда или мицубиши например. Останало е това което масово се и внасяше в онези смутни години, Опел Вектра А, Кадет, Голф 2, БМВ 3-ка и 5-ца и 124-ките и 190 то просто другия внос беше много слаб, но реално наистина имаше и модели като рено 19 които претърпяха един бум на вноса и ги имаше много, после около 2003-4 изчезнаха рязко от улиците. Иначе голфо 2 си остана железна машина, както и Ауди Б4-ката още тогава си бяха сравнително евтини коли и се караха без да се пазят много много, сравнение с БМВ_тата и Мерцовете
-
- Автомобил:
- Двигател:
ee не съм много съгласен, че ауди б4 е било и тогава евтин автомобил , спомням си един съсед си купи такова ауди ( не помня точна година на модела и дали е дизел или бензин) но годината при покупката беше 2000-та , а цената му беше 12 000 лв ! По същото време един голф мк2 не вярвам да е струвал повече от 5-6000 лв ( съдя по това че моя го взех за 3500 лв през 2004-та)
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Щом и тук (UK)все още виждам голф 2 поне по един на ден,за какво да говорим. 190 също има,старите волва,още си вървят и 80 б4 пак има...
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ауди 80 набор'88-ми 1,8 бенц
Купих го през далечната 1999-та на 180 000 км.за 4200 дойчмарки, минало неизброими километри оттогава, никога не ме е е оставяло на пътя
Ултимативно дуракоустойчив автомобил
Единствен ремонт по двигателя- смяна на бобина с кабели и алтернатор
Все още го кара баща ми по 2-3 хил. километра годишно и не ще да чуе за друга кола. Лакът се бели вече като кожа, което не е странно при 24 години престой единствено на външен паркинг, но купето няма грам корозия където не е нарушена боята. 

- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Същата работа, само че с Мерцедес 190Е - 87г, баща ми го докара от Холандия около 98г някъде на 100000км реални. Още си го кара, няма грам ръжда. Уникално здрави коли са. А сегашните мерцедеси са 

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Bai Sando написа:...
Иначе не знам кой нормален човек в 21 век би си купил нова лада
Аз

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Недостатъка им е че гният много,иначе са здрави.
А за новите лади не искам и да знам.Имам чувството че са обрали частите от фалирали заводи и са сглобили от всичко "кола"
Иначе на времето и аз имах даже 3 жигули

Иначе на времето и аз имах даже 3 жигули

-
- Автомобил:
- Двигател:
Странни методи за определяне на цените на употребяваните автомобили имаш. От два частни случая вадиш генерални заключения. Ако добавим моя опит с купуването на Г2 през 2000г за 150 марки и обща стойност около 1500лв след плащане на мито и докарване до тук, това ще промени ли картинката, която описваш? По това време цените на най-евтните коли в Германия бяха невероятно ниски, клонящи към нула.golf_td написа:ee не съм много съгласен, че ауди б4 е било и тогава евтин автомобил , спомням си един съсед си купи такова ауди ( не помня точна година на модела и дали е дизел или бензин) но годината при покупката беше 2000-та , а цената му беше 12 000 лв ! По същото време един голф мк2 не вярвам да е струвал повече от 5-6000 лв ( съдя по това че моя го взех за 3500 лв през 2004-та)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега много добре знам, че една стока втора ръка , струва точно толкова , колкото успееш да и вземеш. Примера го дадох ориентировъчно, иначе фиксирани цени няма , но просто исках да изразя мнение , че не може едно ауди б4 да е сравенено с голф мк2 като цена , някакси не отговаря - друг клас кола е, определено е била по-скъпа! Както и поддръжката и е по-скъпа - само гумите дори ако сметнеш на голфа са 13-ски в серийното производство , на ауди б4 са серийно 15 цолови - отвсякъде погледнато е по-скъпа кола и за поддръжка.
-
- Автомобил:
- Двигател:
И ако е било толкова евтино... как тогава успяваха да се продават тука толкова по-скъпо, нормално е да се сложи горница , за да има все пак и печалба , за този който я вкарва колата , ама.... при положение, че може да ти стъпи всичко на 1500 лв... Тука около 2004-та година яко се продаваха голф мк2 поне за 2500-3000лв , моя беше 3500 защото беше току-що внесен от Германия и при това турбо дизел, но то ако е била такава евтинийка - защо все пак успяваха да ги продват тука за около 3000 лв? Значи бая народ се е набутвал яко , за тези пари е можел да вземе 2 такива голфа
, или просто не им се е занимавало да ходят в чужбина да си взимат сами кола 

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”