Вълчан написа:При дизелите няма вероятност да изгасне....
Не съм съгласен, има много "шофьори", които ще се справят да изгасят дизел при спускане на скорост

Вълчан написа:При дизелите няма вероятност да изгасне....
aleksiev21 написа:К.Одаджийски написа:Спускайки на скорост се използва ППХ и е по икономично като разход на гориво, а и по хубаво за спирачките, които спускайки примерно Шипка или Петрохан е много лесно да ги запалиш, ако я изгасиш в завой не се притеснявай, връткаш ключа и палиш, макар че твърдениетоми е меко казано странно и ме навежда на мисълта че съвсем отскоро караш или караш по принуда, а на дълъг път се возиш. Аз явно все на такива хора попадам като пътувам нощем особено, виждат ми се фаровете, виждам и неговите, минавам на къси преди завоя, нашия минава на къси чак след като се е облещил срещу мен и ме е заслепил, ако изобщо мине на къси де. Като караш се внимава и се преценява ситуацията малко предварително, ако трябва сваляш предавки преди завоя, там минаваш и на къси светлини и така, няма да ти е кофти вътре в завояaleksiev21 написа:като достигна остър завой ми става неловко да сменям предавки да завивам и т.н
Задал съм конкретен въпрос. Щом питам нещо значи чакам някой да ми отговори конкретно на въпроса. Не желая изповеди относно кой как ти пречи с фарове и какво виждаш и какво не виждаш. Другото което какво ти е странно и какво предполагаш не е уместно да се публикува в темата. В интерес на истината карам стабилно от 7 години, просто живея в низина и град където няма нито един баир и рядко пътувам в планински местности, че да изградя такива навици. Не случайно питам, че да знам.
stoyan0304 написа:вдига ли разхода карането само на скорост. Не вярвам от пускането по инерция да се пестят примерно 1-2 литра газ да кажем. Питам за газта защото съм на газ.
stoyan0304 написа:Малко противоречиво ми звучи някой да ми каже че не гори гориво като спускаш на скорост.![]()
plamikcho написа:Не пита дали ще изгасне, ако спуска по инерция. Написал е, че предпочита да спуска по инерция, за да не му изгасне, ако се случи да му паднат на скорост.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”
Потребители, разглеждащи този форум: gemballa и 55 госта