Най-добрият Golf?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Кой е най-добрият Golf досега?

1
4
3%
2
49
37%
3
20
15%
4
25
19%
5
9
7%
6
0
Няма гласове
7
8
6%
Не мога да преценя
3
2%
Не ме интересува
10
8%
Друго
3
2%

Общо гласове: 131
Потребителски аватар
Mario951
Автомобил:
Двигател:

Re: Най-добрият Golf?

Мнениеот Mario951 » Пет 04 юли 2014 20:22

Аз пък класувах за 7-цата, като излезе 8 ще гласувам за нея. Такова мислене "На какво ще прилича кола след 25 години" е изчанчено за мен. Новото си е ново, независимо дали е VW или Ford или Hyundai, дори бих казал че конкуренцията леко минава консервативния Голф, пък и с днешните мотори не е сигурно коя кола ще надживее останалите, всичките ги изстискват до последно

Салона с каре, спомен от пра(х6)-дядо му 1-чката е страхотен
Изображение

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 04 юли 2014 20:28

Mario951 написа: пък и с днешните мотори не е сигурно коя кола ще надживее останалите, всичките ги изстискват до последно

Салона с каре, спомен от пра(х6)-дядо му 1-чката е страхотен
Изображение

Купи-хвърли-купи, това е концепцията в днешното производство, никой вече не произвежда нищо дълговечно.

Потребителски аватар
НарКол
Автомобил: Polo Classic
Двигател: AFT

Мнениеот НарКол » Съб 05 юли 2014 6:35

Mario951 написа:Такова мислене "На какво ще прилича кола след 25 години" е изчанчено за мен.

Що не питаш колко е средната възраст на колите във форума. Моята например е на 17 г (почти). :arrow

Mario951 написа:Новото си е ново, независимо дали е VW или Ford или Hyundai...

А бе така е, но колко хора могат да си купят нова кола? :no

Потребителски аватар
krisbul
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: BCB
Контакти:

Мнениеот krisbul » Съб 05 юли 2014 7:24

НарКол написа:
krisbul написа:Най-добър в какво?

Като цяло - здравина, цена поддръжка, возия, безопасност, надеждност и т.н. :deal

Въпроса е риторичен колега! :beer

Потребителски аватар
Mario951
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mario951 » Съб 05 юли 2014 17:27

НарКол написа:
Mario951 написа:Такова мислене "На какво ще прилича кола след 25 години" е изчанчено за мен.

Що не питаш колко е средната възраст на колите във форума. Моята например е на 17 г (почти). :arrow

Mario951 написа:Новото си е ново, независимо дали е VW или Ford или Hyundai...

А бе така е, но колко хора могат да си купят нова кола? :no

Абе тя и моята е на 23 и е пазена, но не твърдя че е по-добре от нова кола, по-здрава е със сигурност, но само защото няма много какво да се чупи, всичко е просто, мотора е сравнително разтоварен - всеизвестния 1.8 моно 90 коня. Просто казвам че трябва да се стремим към новото а не голф 2. Голф 1 / 2 ГТИ мога да си взема за колекцията ама не и за основен автомобил

Потребителски аватар
beuchat
Автомобил: 1990 Golf 2
Двигател: 1.6 EZ

Мнениеот beuchat » Нед 06 юли 2014 19:14

И какво му е лошото за основен автомобил?

Потребителски аватар
Mario951
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mario951 » Нед 06 юли 2014 20:23

Ами то разликата е в комфорта основно, поне при моята (пасат б3) ще изредя и искам пак да кажа че е доста гледана и аз продължавам да си я гледам - салона все се намира какво да хлопне или скръцне, всичко се затваря като се тряска и вратите се отварят със сила, шибидаха някога преди години е работил, ама много отдавна не е ползван за да не реши да тече като градинска лейка, голям съм фен на качественото (не силно да дрънчи, а качествено) аудио ама файда, няма как да стане, лично моята както и повечето голф 2-ки нямам нищо ел., нямам климатик, нямам АБС, но това вече си е до изпълнението, вентилацията като цяло не е на нивото на нов автомобил, на повечето стари VW скоростите са сравнително къси, моята не е изключение и като цяло сигурно и други неща мога да измисля. Иначе съм съгласен ако основния критерии е здравина и цена на поддръжка нищо не може да се опре на тях, ама поне аз събирам пари за кола с глезотиики, пък дедко пасатко ще си го пазя (надявам се че ще го опазя де :Mr Green Fun )

Карал съм не малко време и Голф 4 ТДИ и той вече е ново поколение кола, чувства се съвсем различно :beer

Потребителски аватар
toshara
Автомобил: MK2 Golf
Двигател: GTI PB 1990

Мнениеот toshara » Нед 06 юли 2014 22:03

Говориш доста повърхностно,ако това ти е критерия (ел работи,дълга кутия и т.н.)...
Имам Golf 2 с климатик,ел стъкла,ел фарове,седалки с подгрев...дълга кутия...Можеш ли да го сравниш с
Golf 2 базов модел,4 степенна кутия,нищо ел,дори без часовник и оборотомер,1,3 карбуратор,на който ел са му само свещите?
Това,че вече базовите модели имат климатик,ел стъкла и ел огледала не като допълнителни екстри,а като нормални за модела е друг въпрос.

Потребителски аватар
Mario951
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mario951 » Нед 06 юли 2014 22:26

Ами то просто темата е такава, че няма как да се говори без да се направят големи обобщения, аз на никого не си налагам мнението просто споделям какво мисля. Като казвам голф 2 казвам че мнозинството си е доста базово оборудване, то от всички коли има топ изпълнения. Пък и не говоря само за базовото оборудване, то е ясно че стандарта доста се е покачил с годините, но като цяло с възрастта всяка нормално поддържана и карана кола почва да се раздрънква по нашите пътища, обаждат се болежки от всякакъв вид или с други думи просто се амортизира, ясно ми е че има много фенове тук, които си обгрижват колите като първороден син и наливат доста пари в тях които надхвърлят себестойността на колата в пъти дори ,но просто аз не съм такъв човек, карам си абсолютно сток и си ми харесва.

П.П Повече не мисля че имам какво да добавя и няма да Ви спамя :smile

bmwww
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bmwww » Вто 08 юли 2014 17:40

Престанете да хвалите тия бараки Голф 1,2,3, и 4 ,а вижте малко краш тестове :biggrin За мен най-добрата кола е по-новата ! Не съм гласувал защото от Голф 5 натам всичко е добро !

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Вто 08 юли 2014 19:37

Веднага скачам на една 2ка, за тези 7ци с лазерно заварените каросерии и 10те еърбега да не чувам! :th_up

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Вто 08 юли 2014 20:00

Голф МК2 :th_up

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 08 юли 2014 21:54

bmwww написа:Престанете да хвалите тия бараки Голф 1,2,3, и 4 ,а вижте малко краш тестове :biggrin За мен най-добрата кола е по-новата ! Не съм гласувал защото от Голф 5 натам всичко е добро !

Хайде бе. Ти обръщал ли си се по таван с Голф 2 ???
Аз да Счупено пр. стъкло и 2 те предни големи странични. застана на кантар - носа на преден капак и предната част на тавана около 25 см след ръба за предното стъкло. Сурка се 30 м поне. Поражения предно и 2 спранични. остърган преден капак на около 10-15 см от предния ръб,леко хлътнал таван в предната част на около 20-25 см.Предни калници мръднаха леко назад и при отваряне на врата леко запъване. Обръщане на колела с помощ и прибиране на ход.
Не бях виновен - от самосвал падна камък и взе да се търкаля напреки по пътя и колкото да се мъчех да го избегна го нацелих с дясна предна гума.Излетя във въздуха и не знам :screwy после

ivan_venelinov
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: 1Y 1994

Мнениеот ivan_venelinov » Сря 09 юли 2014 15:22

Определено за мен е Golf 2 :th_up

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Сря 09 юли 2014 21:55

Golf 2 е правилната концепция :th_up Просто тогава се роди идеята за масовия голям хетчбек и много марки пуснаха страшно удачни модели. Ескорт, Астра и т.н. След това започнаха да ги разтеглят, да им слагат повече пластмаси, да се поевтинява и т.н.

Колкото до това че новите модели са по-добри, както и че новата кола е по-добра от добре поддържана стара не съм съгласен. Колата е средство за придвижване от А до Б, всички модели се движат с нефт. Всяка кола е отражение на собственика - немърлив чичко ще направи и голф 7 на 3 месеца за резил, а грамотен човек може да се вози на 80 годишна кола и да обиколи 18 пъти земното кълбо, при това с кеф. Всичко е отношение и представа за нещата.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”