Скъпи Джанти

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Re: Скъпи Джанти

Мнениеот nokiangage » Нед 28 сеп 2014 22:02

И аз съм на мнение, че обяви за 4 джанти с напълно нормалната широчина от 7 или 8J на стойност 2 или 3 хиляди лева са смешни :stumm . Разбирам да бяха BBS-и с 9,10 или 11J с ET от рода на -30 или -61 съм съгласен, защото такива са редки и биха си заслужавали подобни суми... То си е показателно, че тези обяви сме ги гледали преди доста време и ще си продължа да си пия бира на рожденните дни на обявите. Едно време и RS-ите не бяха по 7/800 лева, а пак си имаше търсене - то сега 14-ки джанти се предлагат за по 250/300 лева, което е ненормално поне за мен де и изобщо нямам намерение да плащам на някой месечната заплата в допълнение на стойността на куп често срещани железа, 'щот си мислят, че са редки. :drunk

Последна промяна от nokiangage на Пон 29 сеп 2014 7:24, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
chavdar123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chavdar123 » Нед 28 сеп 2014 22:21

Wrofeel_VR6 написа:Джантите не са скъпи, просто заплатите в България са ни малко. :11

Точно това е отговора на тази тема. Ако се тръгне да се търсят тези модели по ебей, Германия, Англия то цените ще са пак толкова пък дори може и по-високи. Та проблема тук в средствата. :bowdown

DundyTheCroc
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4

Мнениеот DundyTheCroc » Нед 28 сеп 2014 22:46

Преди време съвсем случайно ми попадна обява за джанти American Racing, стигнали незнайно как до България, 16х7,5J, 4х114. Обадих се, разбрахме се къде да ги видя и накрая питам: Обявената цена от 220 лева за една джанта ли е или за четирите? Та за 220 лева ги взех с гуми, две от които дори изкараха един сезон. Пазара е странно нещо като става въпрос за цени, а такива джанти едва ли има втори в България :Mr Green Fun
Ето снимка как изглеждат, едната е както я взех, другата е полирана вече
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Нед 28 сеп 2014 22:49

Първото което е, много добре знаем, че джанти карани в България не са от най-здравите, и няма начин да не са криви. А крива джанта, изправяне няма, кой каквото иска нека ви казва.
А относно джантите които е пуснал колегата с цени от 4 до 5 бона, явно си правят гаргара, или не познават парите.
Не казвам, че джантите не струват, но не и на тази цена.
Всеки сам преценява, но 5 бона за джанти, аре стига, да не карам Кайен? Все пак ги слагаш на Голф 3.
А за нашите обяви, много добре знаем, че ги купуват износени после ги съживяват, и искат да изкарат пари от тях, това е истината.

Потребителски аватар
Wrofeel_VR6
Автомобил: Passat 3B2 1.8T 20V
Двигател: AEB

Мнениеот Wrofeel_VR6 » Нед 28 сеп 2014 22:58

Много хора го правят и повечето успяват за възстановяването, все пак може предишния собственик да се е опитам и само да ги е съсипал.
Една 10+ годишна джанта няма как да се съсипи, освен ако не се кара.
Просто в друга държава това е заплатата за месеца, защо да не си ги вземе, ако прецени че му харесват.

Потребителски аватар
turbonetix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот turbonetix » Пон 29 сеп 2014 1:38

agumba написа:
turbonetix написа:Цената на джантата не се определя по това на какви коли става а по качество. Тази тема е напълно безсмислена. Има джанти по 200-400лв има и такива по 1000. Това, че ти искаш хубава и евтина джанта е друг въпрос.

Хайде, хайде, какво пък толкова ще му е "качеството"? Джанта като джанта, да не би да се върти без двигател? Добре, има някаква сплав вътре, но това ли е причина, да е в пъти по-скъпа от другите? Или си е до някаква психоза, че като са я набедили за най-най, всички да ахкаме, охкаме и цъкаме? Ако не се купува, как лесно ще падне, от 1000, на 100 лв!

Давам ти веднага пример: На е30-ката бях с bbs RA, започнах да си търся джанти, намерих едни що годе хубави 16-ки с борд за 350лв с гуми, купих фланци, защото не ми ставаха, но момчето не ме изчака и ги продаде един ден преди да ги взема. Това беше голям късмет за мен, защото първо, че две от джантите се оказаха реплики и второ, след една седмица изкочиха borbet А 4x9j et15 16ки с полиран борд за 600лв. Не са с много читави гуми, нямаха и капачки, но пък тези джанти са редки предвид това, че и четирите са деветки. С доставката, втулки, секрети по поръчка, болтове, огъване на веждите с машина и капачки, тези джанти ми стъпиха на почти 800лв а след това си намерих много добър екземпляр кола за по-малко пари от колкото ми стъпиха джантите, но това е друг въпрос. :mhihi Бях си казал, че над 400лв няма да дам за джанти, но като ги видях тези, така и не очаквах да попадна на такива предвид това, че са от 700 нагоре и то без полиран борд, знаех как ще стоят на колата и знам, че са много хубави джанти, нямаше как да не ги взема. Все едно да искате да си купите скъпа кола, дреха, телефон или каквото и да било на цената на нещо с по-ниско качество и не толкова хубаво...няма как да стане. Хем да искаш хубава визия, хем качество, хем без пари, няма как. Та какво им е толкова хубавото на моите джанти? Ами това, че са редки, че са изключително красиви, че са много здрави и трудно се огъват, защото са с хубаво ет, че са класика. Навсякъде където мина събирам погледите. Аз целя визия и с джанти за 300-400лв никога нямаше да постигна този резултат. Вярно е, че ми стъпиха на 1/3 от цената на колата, даже и повече, но ако искаш хубав резултат, трябва да се постараеш.
За мен примерно са скъпи репликите на bbs rs, които струват нови 1000лв. Хем купуваш реплики, хем са некачествени, хем даваш луди пари за боклуци, които се огъват като кашкавал и дори си личат, че са ментаци.
Не знам как да ви го обясня по друг начин. Тази тема е напълно абсурдна. Все едно аз да пусна тема и да недоволствам, защо примерно golf 2 rallye е толкова скъп като е толкова стара кола...

Потребителски аватар
gen4o_88
Автомобил: mk3 jahre gtd
Двигател: AAZ

Мнениеот gen4o_88 » Пон 29 сеп 2014 10:21

Благодаря колеги за мненията ви !!! Ясно е че за да имаш хубави джанти трябва да се изръсиш добре както и правя аз вече няколко години! Исках само да разбера вашето мнение и както си мислех то ще е 50/50 някой са ЗА някой ПРОТИВ но какво ви пука!Каквото можем ще си позволим каквото не можем ще мечтаем ,все пак мечтите са безплатни !По повод някой каза защо се възмущавам като съм гумаджия ще кажа, че няма значение кой съм и какъв съм най- напред и аз съм купувач и фен на марката само малко разочарован от случилото ми се защото и аз искам да имам хубави джанти на добри пари!!!

Благодаря ви !!!

Потребителски аватар
push
Автомобил: mk2
Двигател: 1.9 TD

Мнениеот push » Пон 29 сеп 2014 10:36

Скъпи скъпи колко да са скъпи? То и тука се продават еденици за по 500 1000 лв. а на запад са с по една нула повече :icon_lol 50/50 едните пийсе консуматорско мислене, ползват голф, пасат 2 3 за трудовашка кола изнасилена от каране.Другите пийсе се събират на Вьортерзее всяка година :mrgreen И си продават/купуват скъпите жанти

Потребителски аватар
agumba
Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
Двигател: 1600 VTEC 110 hp

Мнениеот agumba » Вто 30 сеп 2014 20:43

Навсякъде където мина събирам погледите. Аз целя визия

Колата е една, малко по-големичка играчка, образно казано! Ако с играчките си ще хващаш визия, и ще събираш погледи, бая си я окъсал, много трудно ще стане, да не кажа - невъзможно! Хората оценяват по други неща! Джантите, каквито и да са, са купчина метал, и служат, да те возят, а не да им робуваш! Обзалагам се, че дори не ги виждаш, докато караш, нали? Тъй че, да се хвърлят луди пари за едни търкалета, не го смятам за нормално! Можеш да ги дадеш за далеч по-полезни неща, вервай ми!

Потребителски аватар
turbonetix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот turbonetix » Вто 30 сеп 2014 21:00

Все едно като ходиш си гледаш дрехите... :biggrin И си я гледам по стъклените сгради :mhihi
Ми тогава не си поддържай колата, за какво ще я боядисваш, ще сменяш брони, стопове, фарове и тнт като не ги виждаш? Аз искам моята кола да изглежда добре, колкото се може по-добре а не да е като останалите. И да, много хора я гледат, по светофарите, по тротоарите, навсякъде. Джантата е най-важното нещо от екстериора, тя променя цялата визия на колата. Когато искаш да имаш хубави неща, не се вайкаш защо хубавото е скъпо а не е на цената на обикновеното.
Прочети ми примера с голфа, по вашето мислене той е една стара купчина ламарина, защо струва толкова много пари, колкото 10 обикновени такива голфове?

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Вто 30 сеп 2014 21:43

agumba написа:Обзалагам се, че дори не ги виждаш, докато караш, нали?

Недей така колега, ако дадената кола е с 9 инча задни джанти примерно се виждат и то много хубаво в страничните огледала... :mhihi
turbonetix написа:И си я гледам по стъклените сгради :mhihi

+1 :drunk

ПС. Да не говорим, че примерно чисто нови Lenso джанти тип BBS RS 15" със среда в черен, сребърен, златен или бял цвят и полиран лип и задни по-широки такива са 399 паунда, а съшите в размер от 16" или 17" са 459 паунда...:eek На 14-та и 15-та страница и дори на няколко други по-нататък от списанията VW Performance може да се видят ориентировъчни цени на култови джанти включая Schmidt, Ronal, BBS, Borbet, Compomotive и 3SDM и то за чисто нови джанти на цени доста по-приемливи от тези тук на същите или подобни джанти, продавани втора ръка на незнайно колко години и кривини... :screwy

Потребителски аватар
agumba

Мнениеот agumba » Сря 01 окт 2014 22:03

Абе, и милион да струват, пак ще са си джанти, няма да станат самолет, или всъдеход! Пак ще се търкалят в дупки, кал и гьолове!

Колкото до колегата, дето си оглежда джантите в стъклените витрини, за да им се любува, бих го посъветвал, да не се зазяпва много, че при тоя трафик, да не му артисат скъпите джанти, ведно с евтината кола! Че може и за продаване да не стават, да си избие малко загубите!

Потребителски аватар
turbonetix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот turbonetix » Сря 01 окт 2014 22:19

agumba написа:...

Изображение
По тази логика трябва да си купуваме обувки по 10-20лв... какви неща пишеш, просто не е истина. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
agumba

Мнениеот agumba » Чет 02 окт 2014 4:00

Логиката ми е съвсем друга, ама хайде, сега не ми се зачеква пак!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”