agumba написа:turbonetix написа:Цената на джантата не се определя по това на какви коли става а по качество. Тази тема е напълно безсмислена. Има джанти по 200-400лв има и такива по 1000. Това, че ти искаш хубава и евтина джанта е друг въпрос.
Хайде, хайде, какво пък толкова ще му е "качеството"? Джанта като джанта, да не би да се върти без двигател? Добре, има някаква сплав вътре, но това ли е причина, да е в пъти по-скъпа от другите? Или си е до някаква психоза, че като са я набедили за най-най, всички да ахкаме, охкаме и цъкаме? Ако не се купува, как лесно ще падне, от 1000, на 100 лв!
Давам ти веднага пример: На е30-ката бях с bbs RA, започнах да си търся джанти, намерих едни що годе хубави 16-ки с борд за 350лв с гуми, купих фланци, защото не ми ставаха, но момчето не ме изчака и ги продаде един ден преди да ги взема. Това беше голям късмет за мен, защото първо, че две от джантите се оказаха реплики и второ, след една седмица изкочиха borbet А 4x9j et15 16ки с полиран борд за 600лв. Не са с много читави гуми, нямаха и капачки, но пък тези джанти са редки предвид това, че и четирите са деветки. С доставката, втулки, секрети по поръчка, болтове, огъване на веждите с машина и капачки, тези джанти ми стъпиха на почти 800лв а след това си намерих много добър екземпляр кола за по-малко пари от колкото ми стъпиха джантите, но това е друг въпрос.

Бях си казал, че над 400лв няма да дам за джанти, но като ги видях тези, така и не очаквах да попадна на такива предвид това, че са от 700 нагоре и то без полиран борд, знаех как ще стоят на колата и знам, че са много хубави джанти, нямаше как да не ги взема. Все едно да искате да си купите скъпа кола, дреха, телефон или каквото и да било на цената на нещо с по-ниско качество и не толкова хубаво...няма как да стане. Хем да искаш хубава визия, хем качество, хем без пари, няма как. Та какво им е толкова хубавото на моите джанти? Ами това, че са редки, че са изключително красиви, че са много здрави и трудно се огъват, защото са с хубаво ет, че са класика. Навсякъде където мина събирам погледите. Аз целя визия и с джанти за 300-400лв никога нямаше да постигна този резултат. Вярно е, че ми стъпиха на 1/3 от цената на колата, даже и повече, но ако искаш хубав резултат, трябва да се постараеш.
За мен примерно са скъпи репликите на bbs rs, които струват нови 1000лв. Хем купуваш реплики, хем са некачествени, хем даваш луди пари за боклуци, които се огъват като кашкавал и дори си личат, че са ментаци.
Не знам как да ви го обясня по друг начин. Тази тема е напълно абсурдна. Все едно аз да пусна тема и да недоволствам, защо примерно golf 2 rallye е толкова скъп като е толкова стара кола...