:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

За едни особени изкупвачи на коли

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Re: За едни особени изкупвачи на коли

Мнениеот vucata » Сря 22 окт 2014 17:29

Поне талона големия да беше оставил в теб като гаранция :eek

Потребителски аватар
Dante681
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dante681 » Сря 22 окт 2014 17:37

Димитър. Благодаря за съвета. Още утре ще прозвъня цветните да вия до къде го добутват с нотариуса.
anonym0us - щях да съм си го вкарал, ако не бях взел парите, сега поне те са ми някаквата утеха. А за чакането предполагам, че една кола веднъж обявена за открадната няма начин да ми се пишат всичките евентуални злоупотреби на мое име... ама знае ли се.
vucata - талона казаха, че им трябва за пред техния нотариус.

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Мнениеот 110afn » Сря 22 окт 2014 17:39

Точно ! Мой приятел преди около две години даде така кола. Успя да бракува колата само с големия талон и бележка от фирма за цветни метали, че колата е предадена
Колега бивш полицай, не мисля ,че е съвсем законно да обяви колата за открадната, щото тя не е

phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Мнениеот phantom_ » Сря 22 окт 2014 17:41

Излъгали са те със сигурност,не е трябвало да им даваш талона.За открадната ако я обявиш също ще имаш големи ядове особено ако намерят ромите icon_idea

m135
Автомобил: vw polo 1.4mpi
Двигател: AUD 2000

Мнениеот m135 » Сря 22 окт 2014 17:49

Преди доста години имах москвич, реших да го продам и всички цигани дървари се изредиха да го гледат. Веднага се съгласяваха с цената, но щом чуеха че без договор пред нотариус не продавам, се отказваха. Отивай още утре при тия специалисти и не се ли съгласят: или да идете веднага при нотариус, или да ти върнат веднага номерата и талоните - им кажи че ще я обявиш за открадната. Без договор пред нотариус, те трябва да доказват че са ти я платили и т.н. В такъв филм могат да те вкарат, че ще ти се иска да дадеш 2-3 пъти по толкова колкото си взел, само да ти е мирна главата.

Потребителски аватар
Dante681
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dante681 » Сря 22 окт 2014 17:54

Абе, че са ме прецакали - прецакали са ме. Въпроса е колко, дали пичовете си правят някакви шмекерий и изкупуват така коли за да ги разколачват и след това препродават или ги използват заради регистрационните номера или крадене на нафта... това ще се разбере.
Виж m135, това и мисля да направя утре.

Потребителски аватар
дърт милиционер
Автомобил: WV Polo 2F 1993
Двигател: 1.4 DIESEL

Мнениеот дърт милиционер » Сря 22 окт 2014 18:03

За него дали ще е година или две е без значение - важното е че е подал жалба от дата Х - и не носи вина за евентуалните последствия. Въпроса е да си върже гащите. В последствие ще я отпише и край. Иначе ще яде дървото. Относно дали колата е открадната или не - Нотариуса е единственния оторизиран орган за покупко-продажби.Всичко друго е ала-бала. Щом колата е в циганите и те със сигурност няма да изпълнят обещанието си за изповядване на сделката пред Нотариус - колата спокойно може да се обяви от собственника за открадната. Де юре и де факто той не я стопанисва и други се разпореждат с нея. Колата все още се води на него и ще носи отговорност за евентуални престъпления извършени с нея. Начина по който е продадена е твърде смущаващ. Ако я намерят което е АБСУРД , най много да им върне парите. Тука говориме как да си върже гащите от евентуално престъпление за което той ще е отговорен - единственно може със жалба в РПУто за незаконно отнемане . По умно беше да я разглоби и да я продаде на части , тука тези дръгели доста се търсят за части и щеше да вземе добри пари. Аз също карам такова Бъги и знам как се търсят части за Поло 2Ф. Абе защо се занимавате изобщо с мангали........Доста гадно е затънал в тинята. Сега тия само ще го размотават до безкрай. Хубаво , нека ги предупреди , и да стане всичко доброволно - пред Нотариус или да си вземе талоните и номерата , но съм убеден че нищо няма да получи. Цял живот съм се разправял с мангали и им знам и кътните зъби. Ако каже в РПУто че е взел пари и прочие - ще го пратят да се съди с тях по съдилищата.....като той ще плаща за всичко по делото защото е от частен характер , но докато излезе решение от съда - той ще носи отговорност за всичко което е станало с тази кола. А сега дупе да му е яко. Само жалба в РПУто !

Потребителски аватар
Dante681
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dante681 » Сря 22 окт 2014 19:23

Милиционере, и на мен ми се щеше да я раздам на части,ама не съм от София и нямам нито гараж нито къде да я държа и да я кормя малко по малко...

Звъннах на пичовете да им кажа, че за утре ми трябва готово договор с нотариус. А те ми казаха, че ако искам така - да си платя нотариуса или да изчакам една седмица до десет дена щели да станат готови нещата. Та някой да познава евтини нотариуси в Надежда 2 (София)?

Потребителски аватар
Stoyanov_Vw
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: 1.9 TDI AHF

Мнениеот Stoyanov_Vw » Сря 22 окт 2014 19:40

Колега, положението ти е меко казано тежко, а ти все още търсиш как да минеш тънко. Не се базикай така със закона, а решавай проблема възможно най-бързо!

Потребителски аватар
lokva
Автомобил: Passat 3c
Двигател: CBAB 2008

Мнениеот lokva » Сря 22 окт 2014 19:51

колега по добре даи някои лев повече и оправи положението докато е време.
за тази кола едва ли ще ви вземат повече от 80 100 за нотариус. което е в пъти по добре от главоболията които може да имате в бъдеще време

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 22 окт 2014 21:53

Сега ако кажеш и че са ти снимали и личната карта, още утре бегай да я сменяш, че с тоя нотариус дето изповядва сделки по картинка ... :)

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Сря 22 окт 2014 22:48

Ти защо не им каза, че 10 дни тебе не те интересуват и че ще отидеш в районното управление заедно с договора написан на ръка да пуснеш колата за издирване. Твое право е да я обявиш, след като има неуредици по сделката. Сега се сетих, че комшията ми продаде бус по-същата схема, с договор написан на ръка и с данните от личните карти на продавача и купувача, дата и подписи на 2мата. Така направиха, защото купувача дойде вечерта тъй като не искаше да изпуска офертата и се разбраха до ден два да я оправят. Наистина се оказа пич купувача и на другия ден дойде с буса да вземе комшията и отидоха при нотариус. Та обади им се отново и постави нещата в твоя полза. Все пак колата е все още твоя по документи

Потребителски аватар
instantaccess
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот instantaccess » Сря 22 окт 2014 23:15

Преди две години имах подобен случай - дойде манго за един форд, който беше на приятелката ми на майка й. Зор, молене, зор - най-накрая се разбрахме за едни пари и написахме договор на ръка (тогава и аз бях доверчив). Показа лична карта, едно друго, ама това нищо не значи.
Разбрахме се като освежи колата да се обади да я прехвърлим.
Мина месец - нищо. Почнах да звъня, като не вдигне - звъня от друг телефон. Малко натиск му оказах и най-накрая отидохме на нотариус. Там едни цигански истории - нотариуса иска 100лв., циганина вади 58-60 със стотинките, кълне се че това са му всичките пари и иска да доплащам. Казах аз, че няма как да стане, тая работа, майката на моята приятелка вика дай да платим. Запънах се, нотариуса се ядоса, прибра договора, прибра талона на циганина и каза "оправяйте се". Аз си тръгнах, взех си моето копие на договора и незнам какво е станало след това.
В твоя случай - че си се прецакал, прецакал си се. Парен каша духа, т.е. за др път ще знаеш.
Оказвай там натиск, звъни по телефони и т.н. но опитай да имаш нещо "черно на бяло", тъй като написаната хартийка не ти помага особено.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Чет 23 окт 2014 8:28

vucata написа:Така направиха, защото купувача дойде вечерта тъй като не искаше да изпуска офертата

Който не иска да изпуска офертата дава 500лв капаро да се види че е сериозен, в този случай продавача няма проблем да го изчака два дни и като идат при нотариуса да вземе останалите :a045

Потребителски аватар
НарКол
Автомобил: Polo Classic
Двигател: AFT

Мнениеот НарКол » Чет 23 окт 2014 9:11

Колега, ти луд ли си бе? :screwy
От циганин нито се купува, на циганин нищо не се продава. ЗАПОМНЕТЕ ГО ТОВА ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ! Имам и още какво да кажа за тях, ама ще наруша правилата на форума.
Пожелавам ти скоро да излезеш от тая каша с без сериозни загуби.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”