Синя зона

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 10 апр 2007 23:08

Rumen написа:...

Аз съм съгласен цялата централна градска част да е синя зона.

Преди няколко дни ми се наложи да отида до центъра. 50 минути обикалях и се чудих къде да паркирам, а работата ми беше за половин час.

Бях готов да си платя за паркинг. Но места нямаше. А не би трябвало да е така.

Тънък е баланса между платен/неплатен паркинг, но безплатно няма никъде. Навсякъде в големите градове се води политика за по-малко коли в центъра, където винаги са съсредоточени повечето държавни ведомства, които всички имат нужда да посещават от време на време.

Така че нека да е платено, а който иска да паркира да си плаща!

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 10 апр 2007 23:56

Ми синята зона кеф..
няма по-евтин паркинг нииде из София..

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Сря 11 апр 2007 1:40

Евала най- накрая мога да спра около блока ми(на оборище) не некви типове дето работят на сладоледите в Борисовата градинка да ми спират пред блока като за 2ма и да ми запушват двора и да трябва да чакам паяка.
Е ако забравя да си оставя копието от талона има санкция но тук вече признавам че не съм прав.
(горе посоченото е за пример не за конкретен случай :) )
Живи и здрави

Потребителски аватар
tankishev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tankishev » Сря 11 апр 2007 8:38

Искам да попитам ... сега като улицата на която ми е регистрирана колата е синя зона аз мога ли да си паркирам там и как ... казаха ми, че трябва копие от талона (големият май) да си го сложа на стъклото ... ама не съм сигурен ... и още нещо ... трябва ли да е точно пред нас или може една пряка по-нагоре по същата улица ?

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Синя зона

Мнениеот dobrin » Сря 11 апр 2007 11:00

Varbona написа:ул. "Княз Борис I " - от "Алабин" до "П. Евтимий";

Вече факт

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Сря 11 апр 2007 14:01

tedy написа:
batmilko написа:
tedy написа:"Цар Симеон" също посиня от миналата седмица :wink:
От едната страна скоби, от другата паяка минава :evil:

къде точно по Симеон???

От "Ботев" до "М. Луиза", за по нататък незнам...

по нататък към Раковска и след нея няма проблеми, лепят фишове ако си отляво, на тротоар, бе необходимо разстояние, ако си на по-малко от 5 метра от кръстовище и т.н....., но няма скоби, паяци и други

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 11 апр 2007 14:36

tankishev написа:Искам да попитам ... сега като улицата на която ми е регистрирана колата е синя зона аз мога ли да си паркирам там и как ... казаха ми, че трябва копие от талона (големият май) да си го сложа на стъклото ... ама не съм сигурен ... и още нещо ... трябва ли да е точно пред нас или може една пряка по-нагоре по същата улица ?

със сигурност може от 18:30 до 08:00, около нас доста хора си оставят копия на талоните и като гледам не ги закачат през деня, ама това не знам до колко е регламентирано или е само някакво негласно споразумение :)

аз обаче съм с друг адрес в талона и е егати надлъгването всеки ден :evil: няма ли някаква служебна бележка, която да удостоверява къде домува колата :?:

Потребителски аватар
dermeister
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dermeister » Пет 13 апр 2007 15:30

Целият Шишман от Гурко до Радисън вече е забранен за спиране или паркиране от ляво, а от дясно синя зона, където можеш да спреш само за 2 часа. Току що 6 паяка раздигаха коли и направиха уникални задръствания в района. В същото време няма нито един паркинг наоколо, където да си оставиш колата. По главните улици са наспирали скъпите коли и заемат цяло едно платно, полицаите си се мотат покрай тях и чакат някой без колан да спрат. Всички инвалидни места са заети от Кайени, Ленд роувъри и т.н. Буквално говоря, който не вярва да дойде да види. Общината само лапа и лапа и лапа, никой не го ебе. Дееба.... :evil:

Потребителски аватар
mishu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mishu » Пет 13 апр 2007 16:38

Ами така де! Целият център синя зона да е! Само живущите да могат да си спират пред къщите и всички други да плащат. Не може като имаш работа за 10 минути в центъра да обикаляш 3 часа за да спреш някъде. Само трябва повечко подземни паркинги да има, защото иначе няма къде да идат всички тея коли от сините зони. Пак е мислено недоизмислено.

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Пет 13 апр 2007 19:18

Хубаво замислено, ама е каруцата пред коня отново.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Чет 14 юни 2007 19:20

Нови 891 паркоместа в ”синя зона” в София

14 юни 2007 / News.dir.bg

Още 851 места в центъра да станат “синя зона”, гласува на заседанието си днес Столичният общински съвет.
Синя зона ще станат бул. “Фр. Нансен” между бул. “Евлоги Георгиев” и ул. “Васил Левски” в лявата част; ул. “Цар Самуил” между бул. “Патриарх Евтимий" и ул. “Иван Денкоглу” – надлъжно; бул. “Патриарх Евтимий” межлу ул. “Граф Игнатиев и бул. “Витоша” – северна страна – надлъжно; Орлов мост – площадката между паркинга и бул. “Цар Освободител”, бул. “Джеймс Баучер” от лявата страна; ул. “Цар Симеон” между ул. “Сердика” и ул. “Г.С. Раковски” – от дясната страна; локалното платно пред Централна гара; ул. “Клокотница” между бул. “Мария Луиза” и ул. “Веслец” – от южната страна, както и източния локал на бул. “Мария Луиза”; ул. “Цар Иван Шишман” от ул. “Граф Игнатиев” до ул. “Гурко”; бул. “Васил Левски” между ул. “Г.С. Раковски” и ул. “Проф. Михайлов” и бул. “Скобелев” между бул. “Витоша” и ул. “Цар Асен” – напречно на тротоара от северната страна. Рязкото увеличаване на границите на синята зона доведе до напрежение сред живущите в нея собственици на автомобили, които желаят ясен регламент за реализиране на правата си, отбелязва още"Фокус". Понастоящем собствениците поставят на предното стъкло на автомобилите си регистрационния талон и копие от адресната си регистрация, което излага на показ личните им данни и може да се използва в тяхна вреда. Друг проблем възниква с лизинговите автомобили, които чийто собственик формално се явява фирмата-лизингодател и на практика собствениците на такива автомобили нямат право на паркиране в “синята зона” в качеството си на живущи на дадената улица.

http://sofia.dir.bg/2007/06/14/news1781592.html

Потребителски аватар
tedy
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tedy » Чет 14 юни 2007 20:21

Ще стане като в Киев, тротоарите са заети от паркирали коли, паяците бръмчат постоянно в колона х5, ама там тротоарите голями, а тук.... :evil:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”