Извинявам се за офф-а.
Един си карал колата като с едната ръка държал волана а с другата бил прегърнал приятелката.Спрял го полицай и му казал:
-Абе недей така с две ръце я карай!!
А онзи му отвърнал:
-Аз знам как да я карам ама колата няма кой да кара.
Та така-всеки как му е удобно
Как е правилно да се хване волана на прав път?
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
9 и 15 е доколкото знам съвременната правилна стойка. Иначе на жигулките навремето ни учеха на 2 без 10.
Гледах по ТВ даваха някакъв гуру-автоинструктор и човека обясняваше точно, защо трябва да е на 9 и 15, а не 2 без 10
но забравих. Иначе моето воланче си има място за пръстите и ща не ща - на 9 и 15 го държа, но понякога сменям стойката и на 3 без 15
Гледах по ТВ даваха някакъв гуру-автоинструктор и човека обясняваше точно, защо трябва да е на 9 и 15, а не 2 без 10

-
- Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
- Двигател:
- Golf_Blade
- Автомобил: 1996- BMW 316 Compact
- Двигател: M43B16
wili98 написа:Ми аз съм пукал предна гума със 110 в завой.. от дупка..
ми честно казано.. колаа не беше трудна за управление.. нито побягна като бясна..
не знам от къде идват тез митове ...
както и да е ..
като карам бързо.. или по магиострала.. или по завой.,.. си го хващам на 9-15
иначе го държа на 6 часа..
Aбе Уили това е все пак Поло-верче, ами ако е некое бесно големо Ауди или някой Пасат и съм го нагънал по магистралата с 150/160 км/ч слушам музичка ,пуша цигарка или барам каката по крачето , същевременно държа волана като пернишки Голфист и съм застанал на седалката в поза "напъна ме задна мисъл" ! При тази ми ти ситуациа ти изтрещи предна гума знайш ли кога ще я овладееш колата? Никога! И не са митове ще ме извиняваш,баща ми е професионален шофер от 23 години и с това си изкарва хляба(аз съм незаконен шофер от 9г и законен от 3г) така че не ни зимай за канарчета! Понаучил съм това онова от него за техниките на каране,и една от тях е да си държа волана здраво при висока скорост!
П.П. И ние ядем домати ,ма не с коловете!

- blue_shadow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Don_Castelano
- Автомобил: seat cordoba
- Двигател: ABD 94
blue_shadow написа:И мен едно време ме учеха на 10 и на 2 часа да държа волана, ама няма кой да слушаСвикнах да карам само с една ръка- лявата на 11 часа, с две ръце карам само при по-резки завои и при по-високи скорости (някъде над 110-120).
И аз съм така, колега .. Просто карам предимно само градско (макс.90 км/ч) и съм свикнал лявата да е на 10, а дясната винаги стиска топката, готова да превключи на съответния "зъб" ..

- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
приблизително на едно ниво около 9 и 15, но законтрени с палците за конзолата с беците и бибитката така че волана да не може да избяга ни наляво ни надясно.... полезно е когато заради наклонен асвалт ми се получава торгстиър или при по резки маневри или дупки....така ако нещо стане и се измърда на наякъде няма къде да отиде ....също така е готино щото правя по цял оборот на волана без да ми се оплитат ръцете ...... иначе като карам спокойно и бавно си държа едната ръка свободна за забавления
- relaxxx
- Автомобил: 4x4
- Двигател:
- Контакти:
Аз гледах едно филмче със Сена (лека му пръст) и човека обикаляше по пистата на супер скорост и обясняваше, че волана трябва да се държи здраво с 2 ръце на около 3 без 15 мин, защото иначе при евентуален проблем нямаш възможност за необходимата реакция.
Ако искаш може и на 6 часа с едно пръстче , обаче ако си сам в колата и няма други участници в движението......
Преди 1 седмица на едим момък на магистралата (караше вектра от старите) му се пръсна задна дясна докато ме изпреварваше, и успя да я овладее доста прилично колата при условие, че аз бях с около 150, та си мисля ако я държеше с една ръка я в мен я в мантинелата... опичайте си акъла ей
Ако искаш може и на 6 часа с едно пръстче , обаче ако си сам в колата и няма други участници в движението......
Преди 1 седмица на едим момък на магистралата (караше вектра от старите) му се пръсна задна дясна докато ме изпреварваше, и успя да я овладее доста прилично колата при условие, че аз бях с около 150, та си мисля ако я държеше с една ръка я в мен я в мантинелата... опичайте си акъла ей

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”