Войната по пътищата (епизод пореден)...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
teneketo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teneketo » Пет 13 апр 2007 7:31

Край Долни Богров по обед джип „Роувър” се блъсна в товарен автомобил „Мерцедес”, превозващ перилни препарати, съобщи Дарик радио. Шофьорът на мерцедеса загина на място.

Специално по този случай - било е пикап , а джипа го е карала пикла на 21г. която е изпреварвала неправилно и е убила човека, а тя горката си счупила глезенчетата :mad: Те това е точен примар за самонадеяност, безрасъдство и гъзарство. Ко като караш мощна и скъпа кола - не си сам на пътя. Защо като си карам с моя двадесет годишен Голф и "мерцедеса " зад мен винаги трябва да ме изпревари ????
За мен шофьор с опит под 10г. не трябва да кара по-мощна кола от 80 коня

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Пет 13 апр 2007 7:36

znainainai написа:Абе бавни бързи как ще изпреварваш без видимост или при интензивно насрещно движение кат ти е 150кс. колата да не си БЕЗСМЪРТЕН :!: :!: :!:
Аман от :screwy :drive дет са мислят за господ докат карат :evil: :evil:

Подкрепям това мнение :udivitelna

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Пет 13 апр 2007 8:20

teneketo написа:
Край Долни Богров по обед джип „Роувър” се блъсна в товарен автомобил „Мерцедес”, превозващ перилни препарати, съобщи Дарик радио. Шофьорът на мерцедеса загина на място.

Специално по този случай - било е пикап , а джипа го е карала пикла на 21г. която е изпреварвала неправилно и е убила човека, а тя горката си счупила глезенчетата :mad: Те това е точен примар за самонадеяност, безрасъдство и гъзарство. Ко като караш мощна и скъпа кола - не си сам на пътя. Защо като си карам с моя двадесет годишен Голф и "мерцедеса " зад мен винаги трябва да ме изпревари ????

За това можем мнооого много да поспорим! как го реши това.. аз съм се возил при хора с по 20-30 години стаж зад волана И ПАК НЕМОГАТ ДА КАРАТ!!! а аз който съм на 21 съм много по хладнокръвен и спокоен от тях.. еми така си е..

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пет 13 апр 2007 8:30

handycam написа:докато полицайте не започнат да си вършат работата, а не да се чудят как да ти вземат десет лева ще е така. какъв е ефекта от всички глоби и наказания когато няма кой да ги налага.
:да: :да: :да:

Потребителски аватар
alien1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alien1 » Пет 13 апр 2007 9:15

За колегите с голфовете, които се шегуват за изпреварването -четох някаква статистика преди време, че в голям процент от ПТПтата има замесен / виновен/ голф. Без да се обиждате има шофъори и шофъори, но съм бил свидетел, на много арогантно шофиране на колеги с голфове, когато се е разминавало на косъм ПТПто.
Правилата за движение са за всички, без значение от мощността, възрастта, цената или марката на автомобила, както и от възрастта и опита на шофъора!
Много от българите го забравят - мутри, "бизнесмени" със нови коли, младежи и девойки с мощни автомобили, пенсионери с каквито и да е автомобили и т.н.
Осъзнаем ли, че на пътя всички сме равни и никой не е застрахован от нищо, може и да намалим ПТПтата по българските пътища.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пет 13 апр 2007 9:19

е па като е пълно с голфове много ясно че ще е голям процента хахаха ... мощната кола е много по сигурна, здрава и подготвена за спиране и рязко ускоряване от бавната ....така че ....... кола 50 коня също вдига 140 и може да изпреварва неправилно....... ама като трябва да спре ;) каква е колата е последната брънка от веригата....

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 13 апр 2007 10:43

Минах от там малко след двете катастрофи! Тъй като при втория инцидент е имало челен удар при движението в едната лента на магистралата, една патрулка ни водеше! И при все, че беше с включени светлини, един ТИР щеше да я нацели челно. :shock Просто униклано заблудени хора карат по пътищата...

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Пет 13 апр 2007 10:49

То вижте колко коли станаха, колко книжки се подариха за някоя :blow job и купиха за по 500лв.....
Най лошото е че с всеки изминал ден, ще става все по-лошо и по лошо!
:roll: :020:

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Пет 13 апр 2007 12:44

Айде айде за последния пост, всички катастрофи стават от шофьори дето имат от по два дена шофьорски книжки нали.

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Пет 13 апр 2007 13:05

zaro написа:Айде айде за последния пост, всички катастрофи стават от шофьори дето имат от по два дена шофьорски книжки нали.

Всички не, но всяка втора :x
Подготовката е под всякъква критика!!! Бърза (и скъпа) кола+слаба КВАЛИФИКАЦИЯ е равно на "КАМИКАДЗЕ" :evil:
А за ченгета не ми се говори изобщо :? Подборът им е на всякъкъв друг принцип (рушвети, роднинство, приятелство политически чадъри и др.) само не и качествен :evil:

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Пет 13 апр 2007 13:17

sploty написа:всеки сам определя с каква скорост да кара,
а не полицаите му казват
това е до манталитета
и 100 000лв. да е глобата пак ще си има турбо газари

не си прав - ако ти вземат книжката например за 1 год,ще се замислиш дали да се правиш на безсмъртен. Но сега като се правиш на такъв и ако оцелеш и имаш някой лев -няма проблеми. Както знаем реакцията натискане на газта, смятане на изпреварване са свързани с главния мозък, а там като няма нищо или има "аз с каква кола съм и ще ги мина всичките". Но освен това трябва да се съобразяваш че возиш и хора ма които живота им е в твоите ръце :idea: :idea:

Потребителски аватар
alien1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alien1 » Пет 13 апр 2007 13:53

Катаджиите какво са виновни в смисъл при ограничение 90 ако карам със 140 те ли са виновни че съм превишил скоростта. Виновни са че са корумпирани и че ако ме спрат и им бутна 20 лв ще ме пуснат и така насаждат чувството за безнаказаност.
Нито пътищата, нито кат, нито нищо не може да ни е оправдание ако караме с превишена скорост, караме пияни, нямаме опит,а се правим на гъзари и т.н.
Колегата е прав нека да ни вземат книжката за една година и да ни конфискуват колата за тоя период, като това трябва да важи за всички, пък да видим като ни ги върнат как ще караме.
Нека да спрем да се оправдаваме с балканският ни манталитет и да направим нещо за да го променим!

Потребителски аватар
teneketo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот teneketo » Пет 13 апр 2007 20:09

teneketo написа:
Цитат:

Специално по този случай - било е пикап , а джипа го е карала пикла на 21г. която е изпреварвала неправилно и е убила човека, а тя горката си счупила глезенчетата Те това е точен примар за самонадеяност, безрасъдство и гъзарство. Ко като караш мощна и скъпа кола - не си сам на пътя. Защо като си карам с моя двадесет годишен Голф и "мерцедеса " зад мен винаги трябва да ме изпревари ????

За това можем мнооого много да поспорим! как го реши това.. аз съм се возил при хора с по 20-30 години стаж зад волана И ПАК НЕМОГАТ ДА КАРАТ!!! а аз който съм на 21 съм много по хладнокръвен и спокоен от тях.. еми така си е..

Не го приемай лично - просто такава е статистиката, а аз и се доверявам. Ти ако имаш други аргументи , но доказано ще ги приема.
Нали я знаеш тази приказка - че всяко нещо което не е доказано математически не е достоверно.

Потребителски аватар
Мордухай
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Мордухай » Пет 13 апр 2007 20:14

Хора човека който загина се казва Любо и по ирония на съдбата стоката която караше беше за склада в който аз съм управител! Заявката му я дадох лично аз, познавам го поне от около 6години и просто съм съкрошен! Апелирам за повече мисъл на пътя!

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Пет 13 апр 2007 21:22

Сега и аз да искажа едно мнение.......Проблемът с катастрофите(мои впечатления е следния):
Пълна безотговорност при изпреварване,престрояване,заобикаляне,отбиване,паркиране,ходене до кенефа,и т.н
Никквия интерес на КАТ при техническите прегледи:коли без 1 здрав амортисйор,неизправни спирачки,невъзможно похабени гуми,и пред разпад са факт по пътищата ни
Лошото състояние на пътищата.........няма да коментирам сами си направете извод!
Получаване документ за управление на МПС по лесната процедура.........един коментар:корупция......даваш някой лев в повече и да бъркаш газта с спирачката имаш книжка
И не обърнах внимание някой по-горе каза че полицайте нямали вина ..............в случая моеж би......но аз съм ставал свидетел(2 пъти преди около 2 години) как полицая си затваря очите за някой лев и пуска пиян шофер по пътя..........не мисли че може да убие някое дете или който и да е .......нали си е взел надника за деня, все пак е толкова тежка тяхната работа!
Резултат:гледаш новините .....все едно и също........просто деня е различен :!:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”