съставиха ми АКТ къде трябва да отида за да напр обяснение..

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
virus_2005
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: съставиха ми АКТ къде трябва да отида за да напр обяснен

Мнениеот virus_2005 » Пет 16 яну 2015 12:29

borislav96 написа:Добър вечер :)
Преди два дена ми направиха АКТ за паркиране върху място за инвалиди ( ако бях видял че е за инвалиди нямаше да паркирам там, маркировката е много зле , но полицая ми показа че се вижда хах :D ). Въпросът ми е къде трябва да отида за направя някакво обяснение(имам срок от 3 дни тоест утре ми е последният шанс) за да мога да смекча вината и акта да излезе по малко от 200лв, че съм 12 клас и не ми се дават толкова пари на държавата....
Може ли някой да ми разясни някои неща ,че в момента не си знам правата и може да са ме прецака ли и т.н....
и ако бях избягал ще ше ли да забележат ?

За да обжалваш АКТ или НП, трябва да имаш аргументи, които да оборят издадения АКТ или НП, иначе няма смисъл да го правиш. Това, че си паркирал на място за инвалиди и си го разбрал по-късно при съставяне на АКТ-а и е нямало да паркираш там ако си знаел, не омаловажава извършеното нарушение и не може да бъде основание за отмяна на АКТ или НП.
Основание за обжалване може да бъде, липсата на обозначение на паркомясто за хора с увреждания, с маркировка и пътен знак Д21.
Не си написал дали мястото е обозначено с пътен знак?!
Според тълкуването на това решени на съда. Обозначаването на паркоместа за хора с увреждания се обозначават с маркировка и пътен знак Д21.

"В Наредба №4/01.07.2009г. за проектиране, изпълнение и поддържане на строежите в съответствие с изискванията за достъпна среда за населението, вкл. за хората с увреждания е указано, че местата за паркиране на автомобили на хора с увреждания се обозначават с пътен знак Д21 „Инвалид” и с пътна маркировка с международния символ за достъпност, т.е. двете предпоставки са дадени кумулативно. Ако една от тях не е налице, не може да се приеме, че мястото е определено за престой и паркиране на превозни средства, обслужващи хора с увреждания. В случая от събраните в хода на съдебното следствие доказателства, включително и от показанията на разпитания актосъставител се установява, че на паркинга пред Пощенска банка има две паркоместа, обозначени с пътна маркировка с международния символ за достъпност, като само едното е обозначено с пътен знак Д21, като автомобилът, управляван от жалбоподателката е бил спрян на мястото, което не е обозначено с пътен знак Д21. По изложените съображения съдът приема, че в издаденото наказателното постановление липсва точно описание на мястото на твърдяното нарушение."

Ако липсва знак и както казваш маркировката е изтрита, имаш основание да обжалваш, тъй като поради тези факти не си възприел, че това е паркомясто за хора с увреждания и по тази причина си паркирал там.

agumba написа:Както и да е, постановлението излезе чак след 3 месеца!?! Тогава вече се ядосах, за безсмисленото ми разкарване до КАТ, за подпечатване на акта, и направих запитване - защо аджеба, акта ми се бави 3 месеца, след като, законовия срок е 1 месец? Какво толкова е трябвало да се умува и обсъжда, за едни келяви фарове? Отговорът беше, типично в милиционерския им стил - актът е съставен законно, нарушения няма! Ха сега де! Де го чукаш, де се пука? Аз питам, що са се бавили толкова, не им обсъждам законността, ама те - ни лук яли, ни лук мирисали! Същият беше отговора, и след като писах и до Инспектората, само добавиха, че актът е издаден, в законовия, едномесечен срок!!! Тука вече, щях да падна, явно, ми се е присънвало, че три пъти ходя до КАТ, по веднъж на месец, и три пъти, служителката ми казва, че не е излязъл, и три пъти, ми бие печати на акта, който, замества талона! И почти щях да им повЕрвам, че ми се е присънило, ама ядец, акта е пред мен, със същите тия печати! Как може да се нарече това? Наглост, безочие, лъгане в очите, и то от хора, оторизирани, да бъдат представители на закона! Впрочем, отговор на моите писма, даваше някакъв мастит началник в Областната дирекция на МВР, което ме озадачи, а не началника на КАТ- Ст.Загора, към когото ги адресирах! Дори и това попитах, познайте, дали имаше отговор! Изобщо, системата им е напълно корумпирана, и се основава на факта, че е напълно безнаказана!

Това е отговора на въпроса ти.

"По т.4 от жалбата счита жалбоподателят, че тъй като обжалваното наказателно постановление е издадено след изтичане на предвидения в чл. 52, ал. 1, изр. 1 от ЗАНН едномесечен срок за произнасяне от административно наказващия орган, то това е съществено процесуално нарушение. В съдебната практика обаче е категорично прието, че този срок е инструктивен, а не преклузивен, поради което нарушаването му не е съществено. В същото време, не са изтекли преклузивните срокове по чл.34 ЗАНН."

В случая чл.34 ЗАНН
(3) (Предишна ал. 2 - ДВ, бр. 12 от 1996 г.) Образуваното административнонаказателно производство се прекратява, ако не е издадено наказателно постановление в шестмесечен срок от съставянето на акта.

borislav96
Автомобил: VW golf mk3
Двигател:

Мнениеот borislav96 » Пет 16 яну 2015 16:32

нямаше пътен знак Д21,
за да обжалвам трябва ли ми адвокат или мога и сам ?

Потребителски аватар
donMaranzano
Автомобил: Golf 4
Двигател: AQY

Мнениеот donMaranzano » Пет 16 яну 2015 16:43

borislav96 написа:нямаше пътен знак Д21,
за да обжалвам трябва ли ми адвокат или мога и сам ?

Можеш сам.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Пет 16 яну 2015 17:13

Ако няма пътен знак и решиш да се занимаваш...първо отиваш и снимаш това че няма знак и че маркировката е изтрита...защото ако я докараш до съд ..току виж се окаже че вече има и знак и маркировката е подновена...върви доказвай сетне...

Потребителски аватар
дърт милиционер
Автомобил: WV Polo 2F 1993
Двигател: 1.4 DIESEL

Мнениеот дърт милиционер » Пет 16 яну 2015 18:43

Хм , аз ако съм на въззивния орган .....ще ти отпраскам най високата глоба - не осъзнаваш вината си. Всички грешиме , но когато сгрешиме е добре да наведеме глава. Какво ще пишеш в жалбата ? Че си кьорав и не гледаш къде паркираш ? Сгрешил ли си ? СГРЕШИЛ си ! Наваляй си главата и си трай. Плащаш си за гяволъка и другия път ще внимаваш.....Жена ми е от Видин и ми е познато това чувство на''невинност''............Нищо лично.

Последна промяна от дърт милиционер на Пет 16 яну 2015 19:23, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Пет 16 яну 2015 18:49

ти ако си... ма не си...ако момчето е право в това че няма знак и е изтрита маркировката ....много ги разбирате вие дъртите милиционери...що не ходите да напраскате актовете на луксозните лимузини спрели на инвалидни места на паркингите на молове и търговски вериги...там има и знаци и е боядисано...ама не ви стиска нали....стиска ви да се занимавате с простосмъртни келеши...

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пет 16 яну 2015 19:14

След водния цикъл едва ли е останало какво да се види от маркировка и знак, явно само толкова колкото за писане на актове, така че разбирам го младежа

Потребителски аватар
дърт милиционер
Автомобил: WV Polo 2F 1993
Двигател: 1.4 DIESEL

Мнениеот дърт милиционер » Пет 16 яну 2015 19:18

Доста си наивен......''големите''баровци актовете не ги плашат - те си плащат на високо ниво , а не на мизерния сержант. Относно автора на жалбата......да е гледал къде спира - никой няма да ти напише акт ако няма знак и не е очертано полето за инвалиди. Защо не постне тука акта за да видиме какво е написано ? Все служителите на КАТ са ви виновни......Има право да обжалва - нека обжалва . Но после да не подсмърча , защото ако вината е негова - съдът ще го хакне на макс. Кой му е крив че е решил да спира пред РДВРто ? Там има толкова много свободни площи.....ама пуста гъзария... :banghead

m135
Автомобил: vw polo 1.4mpi
Двигател: AUD 2000

Мнениеот m135 » Пет 16 яну 2015 20:43

Не го подвеждай, съда не може да го глоби повече отколкото пише в НП. Друг е въпроса доколко умее да обжалва сам. По добре да ходи при адвокат. Трябвало е на място да иска да впишат или той да впише липсата на знак и изтрита маркировка, защото усетят ли се, пътното ще сложи знака.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Пет 16 яну 2015 22:03

дърт милиционер написа:Доста си наивен......''големите''баровци актовете не ги плашат - те си плащат на високо ниво , а не на мизерния сержант. Относно автора на жалбата......да е гледал къде спира - никой няма да ти напише акт ако няма знак и не е очертано полето за инвалиди. Защо не постне тука акта за да видиме какво е написано ? Все служителите на КАТ са ви виновни......Има право да обжалва - нека обжалва . Но после да не подсмърча , защото ако вината е негова - съдът ще го хакне на макс. Кой му е крив че е решил да спира пред РДВРто ? Там има толкова много свободни площи.....ама пуста гъзария... :banghead

Ми хубаво като не ви плащат...що не им пишете актове бе ...да се оправят с началството ...вие си вършете работата ме не ви стиска...няма кво повече да се хабя да обяснявам...много сте принципни с цървулите с трошките а пред лимузините се напикавате...

borislav96
Автомобил: VW golf mk3
Двигател:

Мнениеот borislav96 » Пет 16 яну 2015 22:47

дърт милиционер написа:Хм , аз ако съм на въззивния орган .....ще ти отпраскам най високата глоба - не осъзнаваш вината си. Всички грешиме , но когато сгрешиме е добре да наведеме глава. Какво ще пишеш в жалбата ? Че си кьорав и не гледаш къде паркираш ? Сгрешил ли си ? СГРЕШИЛ си ! Наваляй си главата и си трай. Плащаш си за гяволъка и другия път ще внимаваш.....Жена ми е от Видин и ми е познато това чувство на''невинност''............Нищо лично.

Тука в тоя форум..... разбрах, че съм кьорав. Глава навеждат само глупаците, ограничените и невежите...Ако беше обозначено като хората тогава щях да се чувствам виновен.

silent написа:ти ако си... ма не си...ако момчето е право в това че няма знак и е изтрита маркировката ....много ги разбирате вие дъртите милиционери...що не ходите да напраскате актовете на луксозните лимузини спрели на инвалидни места на паркингите на молове и търговски вериги...там има и знаци и е боядисано...ама не ви стиска нали....стиска ви да се занимавате с простосмъртни келеши...

Когато бях на 16 и карах скутер, когато ме спираха за проверка и започваха да се бъзикат с мен и да се правят на голямата работа. Много малко са полицаите които заслужават уважение повечето си правят каквото си искат, защото са недосегаеми...

Темата вече е изчерпана (освен ако някой иска да напише, че съм сляп,кьорав,газар,келеш и т.н. хах :mhihi ). Благодаря на колегите , които ми бяха полезни. :aploud4

Потребителски аватар
Krasi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Krasi » Пет 16 яну 2015 23:00

Аз подкрепям момчето. Че е виновен-виновен е, и ще си плати....Ноо има и една елементарна психология, която повечето полицаи не владеят. Има си начин, как да покажеш на този млад човек че е сгрешил, да го накараш да потъне от срам и да го пуснеш без акт, щото не е адски нарушител, и да го помни дълго време...на мен ми се е случвало това.

Потребителски аватар
dimovip
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR

Мнениеот dimovip » Пет 16 яну 2015 23:08

Плащай, палщай, и следвашия път върху синьо не спирай.

Потребителски аватар
agumba
Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
Двигател: 1600 VTEC 110 hp

Мнениеот agumba » Съб 17 яну 2015 0:20

Дъртият милиционер, освен по милиционерски, другояче няма как да разсъждава! И както каза и колегата по-горе, много са ербап с обикновените хора, и са като препикани мушката, като видят баровец или "велможа"! Най-големите нарушители и престъпници на пътя станаха тия, дето не са си пуснали фаровете, или пък погрешка са спрели на почти необозначено място! Тъжна и жалка народопсихология, нямаше я даже и при социализма, прогресивно ни превръщат в безропотни и зомбирани говеда, които им е отредено, само да плащат, и даже не бива и да мучат!

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Съб 17 яну 2015 1:32

borislav96 написа:Темата вече е изчерпана. Благодаря на колегите , които ми бяха полезни. :aploud4

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”