Размразяване на стъклата
Re: Размразяване на стъклата
Горещата вода може да спука стъкло може би ако има звездичка от камъче или пукнатина по дълбока.И не трябва да е толкова гореща..просто топла ако ще се размразява със нея.Аз съм го правил 10на пъти на различни коли когато закъснявам за някъде сутрин.Естествено без никакъв проблем.Някои които си е изпатил да пише....че маи няма такива.Само познати..комшии и т.н.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Лошото е че като размразиш стъклото с вода, ако тръгнеш преди да ти е позагряла колата, след 10 метра е замръзнало пак барабар с чистачките 

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Преди време , приятел ми каза една рецепта : в бутилка с пулверизатор , слагаш от 2/3 до 3/4 спирт и допълваш с течен сапун . Като се слезе от колата , разклащаш и пръскаш по джама , сутринта - пак малко , уж много лесно падал леда , не съм я пробвал
аз съм пръскал с концентрат антифриз , както и с концентрат зимна течност за стъкломиялки. Един път след като сляза от колата и втори път сутринта , след като запаля колата , бива , върши работа . Но завали ли дъжд....и сутринта като замръзне , файда много няма . Мислил съм да си купя едно покривало за колело , материяла му е много подобен на тези покривала за коли . Да го срежа по размер, като се остави малко по-голямо отдолу и отстрани, и да го ползвам отпред на стъклото . Примерно да напръскам с пулверизатора джама и да лепна отгоре му покривалото , отстрани да се затисне с вратите . На сутринта стъклото ще е много по-чисто и без сняг/скреж/лед по него . Чистачките незамръзнали и т.н. Не се сещам в кой магазин гледах едни покривала половинки за коли отстрани с ластици, закачат се за калниците, закриват само горната част на колата , те би трябвало да са доста ефективни .

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Пешка в ЛИФЛ пускаха алуминиеви със захват през гумите на вратите около 5-6лв бяха.
В Метро съм гледал такива за които питаш за до поливната на колатаж / стъклата/.
ОФФ - алуминиевите вършат рабора докато няма вятър. Миналата зима вятъра ми го направи на ивици /скъсал го е от захвата вт=ъв вратите и останало затистано с чистачките - на дреб/.
Имам такова тънко пак от Метро вече 4 та година започва, най-големия размер, ама е малко за Шарана . Иначе го използвам през деня против слънце и задължително под асмата когато пръскам. Не е прегоряло още, не се е зацепило
Едно врме съм използвал полиетилен от чувал , защипан с вратите и чистачките.
В Метро съм гледал такива за които питаш за до поливната на колатаж / стъклата/.
ОФФ - алуминиевите вършат рабора докато няма вятър. Миналата зима вятъра ми го направи на ивици /скъсал го е от захвата вт=ъв вратите и останало затистано с чистачките - на дреб/.
Имам такова тънко пак от Метро вече 4 та година започва, най-големия размер, ама е малко за Шарана . Иначе го използвам през деня против слънце и задължително под асмата когато пръскам. Не е прегоряло още, не се е зацепило
Едно врме съм използвал полиетилен от чувал , защипан с вратите и чистачките.
- boyan.chav
- Автомобил: VW Golf IV 1998
- Двигател: 1.4 16v 75hp AHW
- Контакти:
Тази сутрин от гъстата мъгла в Пловдив стъклата на Голфа бяха замръзнали доста, най-вече предното и задното. Страничните ги изстъргах със стъргалката, предното не успях, задното бързо се размрази от реотана. Предното стъкло го напръсках с течност за размразяване на стъкла, купешка в пулверизатор, голямо нещо е това чудо, няколко пръскания и ей така гледах като леда започна да се стича още при пръскането
. Изчаках малко и с чистачките го почистих. Явно е голяма химия, не знам как ще действа на боята и на пластмасите 

- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Както каза колегата, полза от водата никаква...пробвал съм и след 10тина метра е замръзнало всичко още повече..... 

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Водата си има технология, никога не ми замръзва отново стъклото. Ако не ме домързи, ще направя клипче на ниска температура.
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Зависи от ниската температура....Сори ама съм пробвал на -10-13 градуса и този вариант не помага...водата си замръзва и става отвратително, още по-зле.
Решението е читава течност за чистачки, а и не виждам кое е толкова изморително да търкаш 2 минути....
Решението е читава течност за чистачки, а и не виждам кое е толкова изморително да търкаш 2 минути....
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Има едно евтино и безопасно средство....тривалентният алкохол глицерин!Ако искате да не си играете да мажете с него стъклата сутрин просто ги намажете с един тампон вечерта...и сутринта ще съберете завистливите погледи на съседите,които с премръзнали пръсти стържат стъклата,а вие с едно дръпване с перото ще свалите всичко!Доказан 20 годишен собствен опит.50 мл глицерин в аптеката струва стотинки...Ако го разредите 1/1 с вода ще ви върши работа поне 5-6 пъти!Скъпите спрейове са безсмислени...защото основната им съставке е именно глицерин.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Ще го пробвам товаjoker написа:Има едно евтино и безопасно средство....тривалентният алкохол глицерин!

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Апропо....глицеринът е е чудесна добавка към всякакъв вид етилов алкохол.Прави го мек и леко сладък.Има го задължително във всички скъпи напитки с висок градус.Една супена лъжица на 500 мл прави чудеса...И е напълно безвреден за организма."Слънчев бряг" с глицерин е неразличим от "Курвоазие"!!!!Има само един страничен ефект...засилена диуреза...пардон...пикаете повече от обичайното при употреба на алкохол,но пак повтарям.....абсолютно безвреден е !!!
Извинете за спама,ама не се сдържах!
Извинете за спама,ама не се сдържах!
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”