Кола за скрап

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Rat Fink
Автомобил:
Двигател: 1 8t AUM 2 3DISI

Re: Кола за скрап

Мнениеот Rat Fink » Нед 22 фев 2015 12:38

Що се обучават престъпници и им се дават съвети за извършването на нарушения.... :screwy
Питащия е обсебил незаконно МПС и сега иска да го продаде за скрап... чиста кражба...

Потребителски аватар
kapakacherenmat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kapakacherenmat » Нед 22 фев 2015 16:34

Колега 90hp собственика на колата замина за Виена на следващия след като взр парите от колата.....недей да наричаш хората престъпници без да знеш за какво става дума!

Потребителски аватар
kapakacherenmat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kapakacherenmat » Нед 22 фев 2015 16:35

Темата е за ключ

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Автомобил: Golf MK1 Cabrio
Двигател: 1600 cc
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Пон 30 май 2016 14:40

Аз да си задам въпроса така (понеже опрях до бракуване). Закупих кола, която си изпя песента. Колата е продадена на мен пред нотариус (имам договор за покупка). Стария собственик я е отписал от данъчното, тъй като има документ, че колата е продадена. Колата е от Велико Търново. Са идва забавната част, аз съм я карал и искам да я върна на вторични. Реално не съм я регистрирал в КАТ, т.е. по талон не се води на мое име, съответно не се води и в данъчното (малко ничия земя се получава). И сега като викна фирма, която да ми я бракува на базата на договора и да си я отнесе да си я разфасова, аз трябва ли да правя нещо ил ида си свиркам :mhihi :mhihi :mhihi

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 30 май 2016 14:50

Длъжен си в 2-седмичен срок от покупката да я регистрираш.

Чл. 180. (1) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) Наказва се с глоба от 20 до 150 лв. водач, който:
...
(2) Наказанието по ал. 1 се налага и на:
1. праводателя, който при отчуждаване на регистрирано пътно превозно средство не съобщи в определения срок на службата, издала регистрационния номер на отчужденото превозно средство, данните на приобретателя; същото наказание се налага и на приобретателя на регистрирано пътно превозно средство, който в определения срок не съобщи по местоживеене на службата за регистрация за придобитата собственост;

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Пон 30 май 2016 14:55

Точно поради тази причина не искам да мина КАТ а директно да я бракувам. Мисълта ми, е след като ми дадат документ, че колата е бракувана, ако си прибера номерата и талоните в мазето (за всеки случай), не би трябвало друго да последва? Аз ще се консултирам и с фирмата, която ще викна да прибере колата, но мисля че няма основание, като колата не се води нито в София, нито във Велико Търново, да ме търсят за нещо :)

Потребителски аватар
instantaccess
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот instantaccess » Вто 31 май 2016 12:21

Води се във Фонда за ГО (незнам как му е точно името). И тъй като се води със старите ВТ номера, и тъй като ти като я бракуваш няма да плащаш ГО, то има голяма вероятност след няколко месеца или година да изпратят на стария собственик (той все още е собственик по талон) акт за неплатена ГО.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Вто 31 май 2016 12:35

Разпродай я на части. Мизерниците на скрапа не дават пари. Даваха ми за Vento-то 200лв цялото. От продажба на части със сигурност взех повече от 200лв.

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Вто 31 май 2016 19:27

не ми се занимава 200-300 лв и търся и да ми дадат документ че е бракувана, друго не ми трябва :) Те сега нали ако не си платиш гражданската ти я спират от движение :mhihi :mhihi :mhihi

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Вто 31 май 2016 20:25

Kuncavia написа: И сега като викна фирма, която да ми я бракува на базата на договора и да си я отнесе да си я разфасова, аз трябва ли да правя нещо ил ида си свиркам :mhihi :mhihi :mhihi

Няма значение дали си я регистрирал в КАТ. Има ли договор за покупко-продажба, той важи. Носиш отговорност и ще получиш глоба от КАТ, след това глоба и от данъчното. Ако от данъчното имаш административни санкции, то от КАТ можеш да изядеш дървото. Да, можеш да си прибереш номерата и до там. Рано или късно за жалост някой ще се усети. В КАТ са безкомпромисни и рано или късно ще опреш до тях(като дойде време да сменяш книжката например). :a045
Не искам да те плаша, но такава кола в нищото може да изиграе лоша шега. Поне в КАТ трябваше да я прехвърлиш. Защото онзи като го потърсят и извади договора за покупко-продажба, вече ще знаят от там нататъка кого да търсят.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”