:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Масло Liqui Moly - каква е разликата?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Re: Масло Liqui Moly - каква е разликата?

Мнениеот samo_pechka » Сря 25 фев 2015 23:08

Лики Моли има много добра репутация в немско ! Аз лично съм карал с тази марка и съм бил винаги доволен ! Но си го купувам лично от Германия , оттук не съм си вземал .
П.с. и какви са тези цени и търговци ?! Ето отде си купувай , като търсиш от ибея http://www.ebay.de/itm/5-Liter-Liqui-Moly-TOP-TEC-4200-5W-30-VW-Longlife-3-5W30-Motorol-BMW-LL-04-/180622846285?pt=DE_Autoteile&hash=item2a0df5e94d

Stif
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stif » Чет 26 фев 2015 8:52

Аз изповядвам разбирането,че няма евтино което да е и качествено и трябва да се плаща за качество.Винаги съм готов да си платя повече,но да е сигурно,че за цената получаваш и съответното качество.Къде по лесно е си мисля, да не се занимава човек с поръчки по чужди сайтове,да чака да пристигне пратката и т.н. отколкото да отиде и си купи тук стока, кореспондираща с платената цена. Да ви кажа Колеги, аз лично много се съмнявам в коректността на така наречените "официални вносители" - доколко те предлагат наистина оригинална стока,произведена в предприятието на фирмата или тя е от изнесено производство в трети страни или пък е с по-ниско качество/фирмата го обявява,но търговеца не/,което дава отговор за разликата в цените.Това последното се отнася не само за авто части, но и за други области - например за консумативи за стоматологията, имаше нещо в тази посока и за кока колата и т.н. За мен това е обяснението за тези драстични разлики в цените за които стана въпрос тук.

Потребителски аватар
icokr
Автомобил: GOLF 3 GTI 16V
Двигател:

Мнениеот icokr » Чет 26 фев 2015 8:57

Stif написа:Да ви кажа Колеги, аз лично много се съмнявам в коректността на така наречените "официални вносители" ...

Ами явно ти колега имаш богат опит с "официални вносители" и си повече запознат! Това че всеки използва това - "официални вносители", не трябва на всички доставчици и дистрбутори да се лепят лоши мнения! И това че всички слагат високи цени, че уш са оригинални...от Китай :mhihi

Аз лично пък и др колеги ползваме на VW и повярвай оригинално е и със всички сертификати.
А да си пишем и разтягаме локуми , можем много :mhihi

Stif
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stif » Чет 26 фев 2015 9:36

Аз колега излагам личното си мнение като обикновен клиент и няма как да знам кои "официални вносители" наистина са такива и кои не.За това държавата следва да има ангажимент да следи и санкционира всички тези които лъжат.Разбира се не всички са маскари. Повярвай ми, имам много опит като клиент който си плаща за да получи "качество" /годините ми не малко/ и много пъти съм оставал разочарован. А що се отнася до въпроса със сертификатите колегата Dobrin преди време в една подобна дискусия тук беше обещал за публикува такъв сертификат,но аз не разбрах дали изпълни обещанието си /извинявам се предварително ако съм пропуснал да го видя/. Искал съм от някои "официални вносители" да покажат сертификати,но нито един не го направи като се оправдават с "търговска тайна". Все пак нали не мислиш,че качеството на предлаганите стоки в милата ни Родина е еквивалентно на това в така наречените "нормални държави.Иначе в хранително вкусовата промишленост където притежавам достатъчна експертиза не бих искал да коментирам какво е качеството на много суровини /не на всички разбира се/,които се внасят от чужбина.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Чет 26 фев 2015 10:16

Като говорим за внос/а не производство другаде/ да отчетем и факта за нелегалния внос.Сещам се един продукт,напълно оригинален,дето се е намерил някой да го внася и продава на цена 3 пъти под тази на официалния вносител/дистрибутор.Дали,как и защо кой-колко си слага като надценка е въпрос с интересен отговор.
А дали нашите купуват отвън по цени на дребно,или вън продават по цени на едро...също може да се обмисли.
А във връзка с маслата,аз от 10 години ползвам Q8,чийто вносител е "Косер",и дълги години го плащах по 50лв туба 4л.Сега гледам се намира по други магазини за 32лв.Или не е същото масло?

Потребителски аватар
Piqndurnik
Автомобил: Passat Variant
Двигател: CBAB 2010

Мнениеот Piqndurnik » Чет 26 фев 2015 12:15

Stif написа:Нещо не ми се връзват нещата с тези цени.Нека колегата Piqndurnik, който виждам, че сега живее в Мюнхен да каже колко струва една туба от 5 л. от това така наречено"оригинално" масло в Германия. По моя информация около 55-60 евро,тук 100 лева /тази цена би следвало да включва печалба на вносителя и търговеца/!!!!

Ето цените от сайта на ATU: [url]http://www.atu.de/shop/kategorie/OEle_w5532/?params=fh_location=//root/de_DE/categories%3C{root_atu}/categories%3C{root_atu_w_5532}/brand%3E{liqui20moly}[/url]. Конкретно това TopTec 4200 - 54,99 за 5л. Това е голяма верига. В магазина ще е малко по-скъпо, но не много. Скоро не съм влизал - както писах, не си сменям сам маслото. Последната смяна беше през юли и във фактурата, в позицията за маслото пише "Motoröl 5W30 4l Longlife 59,00". Предполагам че е същото, понеже този сервиз ползват Liqui Moly, а доколкото зная, от асортимента им, само това става за CBAB. Естествено, там не е от туба, а от варел 300л.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пон 02 мар 2015 10:20

Обмислях да слагам точно това масло: http://www.senax.bg/eshop/product/87/sintetichno-maslo-top-tec-4200-sae-5w-30-5l.html
Senax от много години е официален вносител на Лики моли и Sonax, по-оригинално от това няма на къде в БГ. :th_up

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Вто 03 мар 2015 19:49

jordanpar написа:Ето че имаме верен отговор-РАЗЛИЧНИ ПАРТИДИ.
Ценовия срив на петрола и редица и други фактори понижиха цените на маслата.
Русия също отпадна като пазар и редица западноевропейски марки направиха най-умното,намалиха си цените.

Колега, това при теб в Холандия ли се е случило?? :eek
Цената на моторните масла не се влияе особено много от цената на петрола защото това е достатъчно сложен процес. Най-малкото производителите на базови масла ще бъдат особено щедри да свалят цените си. Това го знам от собственика на завод за масла в Украйна, но от добрите времена, когато нямаше война.
Не знам дали Русия е отпаднала, като пазар защото много от по-новите коли там се нуждаят само от оригинални или неруски масла. :gruebel
Ако съм се отклонил прощавайте, но тези, които очакват сериозен спад в цените на маслата са в заблуда.

Потребителски аватар
Кайзен
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Кайзен » Вто 03 мар 2015 21:30

Не е ли малко топло лятото в България за високотемпературен индекс 30? Аз в България залагах на 5W-40.
Събрана информация за всички масла на LIQUI MOLY - http://www.liqui-moly.de/liquimoly/mediendb.nsf/gfx/3D913A75D1102FD6C12573DA00311658/$file/5439.pdf
П.П.: Зная, че в книжките на немски е написано 5W-30, но все пак в Германия при температура на въздуха > 25°C намалят учебните часове в улилищата. Но това не се случва много често. :wink

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Вто 03 мар 2015 21:46

На линковете от първото мнение в темата едното масло е 44 евро, а другото 51 евро. За мен това си е нормална разлика в рамките на 15%.

Например маслата във форумния магазин в момента се продават с 30% отстъпка. ТОва не означава, че други не продават същите масла на много по-висока цена. Всичко е въпрос на обеми, договорки и т.н.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Вто 03 мар 2015 21:55

Ха,от 100 на 40 евро.Дано нашия не се е набутал...дойде новата по евтина партида значи??Не се влияели маслата от туй-онуй?

Stif
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stif » Сря 04 мар 2015 8:48

Чакайте,когато пуснах темата цената в първата оферта за 5л. туба Л.М.4200 беше 100 евро, сега гледам, че пише 51 евро. Това възможно ли е? :screwy Колегите,които коментираха поста веднага след мен също са го видели,което личи от написаното от тях. Иначе разлика м/у 51 и 44 евро НЕ предизвиква поне при мен въпроси. И все пак има ли разлика в качеството на продуктите /в случая масло/ които една фирма пуска на пазара и кое качество се продава у нас/без да се обявява/? За мен това е отговора на подобни казуси.

kiril_bulgaria
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kiril_bulgaria » Пет 06 мар 2015 13:11

В Германия маслата на LIQUI MOLY се ползват с добро име.
Имат и хубав календар, за радост на окото.

http://www.zr.ru/content/news/763568-eroticheskij-kalendar-ot-liqui-moly-dlya-nastoyashhix-muzhchin-18/

Потребителски аватар
mrpetrov
Автомобил: 1997 Passat B5
Двигател: 1.6 AHL

Мнениеот mrpetrov » Пет 06 мар 2015 13:32

chef_ss написа:Не е ли малко топло лятото в България за високотемпературен индекс 30?

Ами сравни им техническите данни, колега. Понеже в момента са ми под ръка файлове за масла на Motul, виж разликата между:

Motul 8100_X-clean_5W-30:
Viscosity at 100°C (212°F) ASTM D445 12.0 mm²/s

Motul 8100_X-cess_5W-40:
Viscosity at 100°C (212°F) ASTM D445 14.2 mm²/s

Защото втория индекс е това - вискозитет на маслото в загряло (100°C) състояние. Ако "юркаш" колата - не виждам проблем да ги стигнеш и стоте градуса, нищо че външната температура е под 30°C...

Bobi85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobi85 » Пет 06 мар 2015 17:21

Какви партиди, какви цени на петрола? Направо започна да смърди на конспиративни теории в тази тема. Някой от коментиращите продавал ли е като business seller в ибей? Ако е продавал, то трябва да е наясно, че в даден момент ти се изчерпва стоката и вместо да триеш обявата, която си писал половин час, е много по-лесно да промениш цената му на такава, на която никой няма да вземе въпросната стока. По този начин няма опасност някой да купи стока, а ти няма какво да му пратиш и да ти лепне отрицателен feedback...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”