Лики Моли има много добра репутация в немско ! Аз лично съм карал с тази марка и съм бил винаги доволен ! Но си го купувам лично от Германия , оттук не съм си вземал .
П.с. и какви са тези цени и търговци ?! Ето отде си купувай , като търсиш от ибея http://www.ebay.de/itm/5-Liter-Liqui-Moly-TOP-TEC-4200-5W-30-VW-Longlife-3-5W30-Motorol-BMW-LL-04-/180622846285?pt=DE_Autoteile&hash=item2a0df5e94d

Масло Liqui Moly - каква е разликата?
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: Масло Liqui Moly - каква е разликата?
Аз изповядвам разбирането,че няма евтино което да е и качествено и трябва да се плаща за качество.Винаги съм готов да си платя повече,но да е сигурно,че за цената получаваш и съответното качество.Къде по лесно е си мисля, да не се занимава човек с поръчки по чужди сайтове,да чака да пристигне пратката и т.н. отколкото да отиде и си купи тук стока, кореспондираща с платената цена. Да ви кажа Колеги, аз лично много се съмнявам в коректността на така наречените "официални вносители" - доколко те предлагат наистина оригинална стока,произведена в предприятието на фирмата или тя е от изнесено производство в трети страни или пък е с по-ниско качество/фирмата го обявява,но търговеца не/,което дава отговор за разликата в цените.Това последното се отнася не само за авто части, но и за други области - например за консумативи за стоматологията, имаше нещо в тази посока и за кока колата и т.н. За мен това е обяснението за тези драстични разлики в цените за които стана въпрос тук.
- icokr
- Автомобил: GOLF 3 GTI 16V
- Двигател:
Stif написа:Да ви кажа Колеги, аз лично много се съмнявам в коректността на така наречените "официални вносители" ...
Ами явно ти колега имаш богат опит с "официални вносители" и си повече запознат! Това че всеки използва това - "официални вносители", не трябва на всички доставчици и дистрбутори да се лепят лоши мнения! И това че всички слагат високи цени, че уш са оригинални...от Китай

Аз лично пък и др колеги ползваме на VW и повярвай оригинално е и със всички сертификати.
А да си пишем и разтягаме локуми , можем много

Аз колега излагам личното си мнение като обикновен клиент и няма как да знам кои "официални вносители" наистина са такива и кои не.За това държавата следва да има ангажимент да следи и санкционира всички тези които лъжат.Разбира се не всички са маскари. Повярвай ми, имам много опит като клиент който си плаща за да получи "качество" /годините ми не малко/ и много пъти съм оставал разочарован. А що се отнася до въпроса със сертификатите колегата Dobrin преди време в една подобна дискусия тук беше обещал за публикува такъв сертификат,но аз не разбрах дали изпълни обещанието си /извинявам се предварително ако съм пропуснал да го видя/. Искал съм от някои "официални вносители" да покажат сертификати,но нито един не го направи като се оправдават с "търговска тайна". Все пак нали не мислиш,че качеството на предлаганите стоки в милата ни Родина е еквивалентно на това в така наречените "нормални държави.Иначе в хранително вкусовата промишленост където притежавам достатъчна експертиза не бих искал да коментирам какво е качеството на много суровини /не на всички разбира се/,които се внасят от чужбина.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Като говорим за внос/а не производство другаде/ да отчетем и факта за нелегалния внос.Сещам се един продукт,напълно оригинален,дето се е намерил някой да го внася и продава на цена 3 пъти под тази на официалния вносител/дистрибутор.Дали,как и защо кой-колко си слага като надценка е въпрос с интересен отговор.
А дали нашите купуват отвън по цени на дребно,или вън продават по цени на едро...също може да се обмисли.
А във връзка с маслата,аз от 10 години ползвам Q8,чийто вносител е "Косер",и дълги години го плащах по 50лв туба 4л.Сега гледам се намира по други магазини за 32лв.Или не е същото масло?
А дали нашите купуват отвън по цени на дребно,или вън продават по цени на едро...също може да се обмисли.
А във връзка с маслата,аз от 10 години ползвам Q8,чийто вносител е "Косер",и дълги години го плащах по 50лв туба 4л.Сега гледам се намира по други магазини за 32лв.Или не е същото масло?
- Piqndurnik
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: CBAB 2010
Stif написа:Нещо не ми се връзват нещата с тези цени.Нека колегата Piqndurnik, който виждам, че сега живее в Мюнхен да каже колко струва една туба от 5 л. от това така наречено"оригинално" масло в Германия. По моя информация около 55-60 евро,тук 100 лева /тази цена би следвало да включва печалба на вносителя и търговеца/!!!!
Ето цените от сайта на ATU: [url]http://www.atu.de/shop/kategorie/OEle_w5532/?params=fh_location=//root/de_DE/categories%3C{root_atu}/categories%3C{root_atu_w_5532}/brand%3E{liqui20moly}[/url]. Конкретно това TopTec 4200 - 54,99 за 5л. Това е голяма верига. В магазина ще е малко по-скъпо, но не много. Скоро не съм влизал - както писах, не си сменям сам маслото. Последната смяна беше през юли и във фактурата, в позицията за маслото пише "Motoröl 5W30 4l Longlife 59,00". Предполагам че е същото, понеже този сервиз ползват Liqui Moly, а доколкото зная, от асортимента им, само това става за CBAB. Естествено, там не е от туба, а от варел 300л.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Обмислях да слагам точно това масло: http://www.senax.bg/eshop/product/87/sintetichno-maslo-top-tec-4200-sae-5w-30-5l.html
Senax от много години е официален вносител на Лики моли и Sonax, по-оригинално от това няма на къде в БГ.
Senax от много години е официален вносител на Лики моли и Sonax, по-оригинално от това няма на къде в БГ.

jordanpar написа:Ето че имаме верен отговор-РАЗЛИЧНИ ПАРТИДИ.
Ценовия срив на петрола и редица и други фактори понижиха цените на маслата.
Русия също отпадна като пазар и редица западноевропейски марки направиха най-умното,намалиха си цените.
Колега, това при теб в Холандия ли се е случило??

Цената на моторните масла не се влияе особено много от цената на петрола защото това е достатъчно сложен процес. Най-малкото производителите на базови масла ще бъдат особено щедри да свалят цените си. Това го знам от собственика на завод за масла в Украйна, но от добрите времена, когато нямаше война.
Не знам дали Русия е отпаднала, като пазар защото много от по-новите коли там се нуждаят само от оригинални или неруски масла.

Ако съм се отклонил прощавайте, но тези, които очакват сериозен спад в цените на маслата са в заблуда.
- Кайзен
- Автомобил:
- Двигател:
Не е ли малко топло лятото в България за високотемпературен индекс 30? Аз в България залагах на 5W-40.
Събрана информация за всички масла на LIQUI MOLY - http://www.liqui-moly.de/liquimoly/mediendb.nsf/gfx/3D913A75D1102FD6C12573DA00311658/$file/5439.pdf
П.П.: Зная, че в книжките на немски е написано 5W-30, но все пак в Германия при температура на въздуха > 25°C намалят учебните часове в улилищата. Но това не се случва много често.
Събрана информация за всички масла на LIQUI MOLY - http://www.liqui-moly.de/liquimoly/mediendb.nsf/gfx/3D913A75D1102FD6C12573DA00311658/$file/5439.pdf
П.П.: Зная, че в книжките на немски е написано 5W-30, но все пак в Германия при температура на въздуха > 25°C намалят учебните часове в улилищата. Но това не се случва много често.

- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
На линковете от първото мнение в темата едното масло е 44 евро, а другото 51 евро. За мен това си е нормална разлика в рамките на 15%.
Например маслата във форумния магазин в момента се продават с 30% отстъпка. ТОва не означава, че други не продават същите масла на много по-висока цена. Всичко е въпрос на обеми, договорки и т.н.
Например маслата във форумния магазин в момента се продават с 30% отстъпка. ТОва не означава, че други не продават същите масла на много по-висока цена. Всичко е въпрос на обеми, договорки и т.н.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Ха,от 100 на 40 евро.Дано нашия не се е набутал...дойде новата по евтина партида значи??Не се влияели маслата от туй-онуй?
Чакайте,когато пуснах темата цената в първата оферта за 5л. туба Л.М.4200 беше 100 евро, сега гледам, че пише 51 евро. Това възможно ли е?
Колегите,които коментираха поста веднага след мен също са го видели,което личи от написаното от тях. Иначе разлика м/у 51 и 44 евро НЕ предизвиква поне при мен въпроси. И все пак има ли разлика в качеството на продуктите /в случая масло/ които една фирма пуска на пазара и кое качество се продава у нас/без да се обявява/? За мен това е отговора на подобни казуси.

-
- Автомобил:
- Двигател:
В Германия маслата на LIQUI MOLY се ползват с добро име.
Имат и хубав календар, за радост на окото.
http://www.zr.ru/content/news/763568-eroticheskij-kalendar-ot-liqui-moly-dlya-nastoyashhix-muzhchin-18/
Имат и хубав календар, за радост на окото.
http://www.zr.ru/content/news/763568-eroticheskij-kalendar-ot-liqui-moly-dlya-nastoyashhix-muzhchin-18/
- mrpetrov
- Автомобил: 1997 Passat B5
- Двигател: 1.6 AHL
chef_ss написа:Не е ли малко топло лятото в България за високотемпературен индекс 30?
Ами сравни им техническите данни, колега. Понеже в момента са ми под ръка файлове за масла на Motul, виж разликата между:
Motul 8100_X-clean_5W-30:
Viscosity at 100°C (212°F) ASTM D445 12.0 mm²/s
Motul 8100_X-cess_5W-40:
Viscosity at 100°C (212°F) ASTM D445 14.2 mm²/s
Защото втория индекс е това - вискозитет на маслото в загряло (100°C) състояние. Ако "юркаш" колата - не виждам проблем да ги стигнеш и стоте градуса, нищо че външната температура е под 30°C...
Какви партиди, какви цени на петрола? Направо започна да смърди на конспиративни теории в тази тема. Някой от коментиращите продавал ли е като business seller в ибей? Ако е продавал, то трябва да е наясно, че в даден момент ти се изчерпва стоката и вместо да триеш обявата, която си писал половин час, е много по-лесно да промениш цената му на такава, на която никой няма да вземе въпросната стока. По този начин няма опасност някой да купи стока, а ти няма какво да му пратиш и да ти лепне отрицателен feedback...