В момента нямам нужда от автомобил.Реална нужда...Разходите ми за данъци,ремонти,винетки,прегледи,гуми (летни/зимни+таксите за смяна),гражданска отговорност,гориво.....са в пъти по големи от аналогичните ако бях ползвал градския транспорт.
Аз живея в малък град,и твърдо мога да заявя че повечето ми съграждани си купуват коли просто защото са посъбрали някой и друг лев.
Имам чувството,че народа е пощръклял за коли ,и нито разходи,нито убийствените цени на майстори за ремонти и части могат да го откажат.
Градчето ни буквално е залято .Кзвам- залято от таралясници и всеки ден нови и нови влизат с транзитни номера.
Извънградския ни транспорт е добре развит и редовен,и въпреки това.
Единия ми съсед има 4 коли,а другият - 2.Едната постоянно седи на паркинга и никой я не кара,но въпреки всичко оня ден ми каза - Ане видял съм едно Поло от новите,1,4 дизел и много вика ме изкефи.Ще си го взема да си ми цъка вика...

Аз му казах - ми къде ще го паркираш брато ? Вече няма място на плаца..Тодор Живков така е проектирал на времето,че не е предполагал,че някога ще съберем всиките дрингели на Запада ....