Камери КАТ
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Re: Камери КАТ
Да, ама го слагат в обсега на камерата и ЧЕСТИТО!!!!
- vovo6808
- Автомобил: VW GOLF MK3
- Двигател: ABS 1992
polovera_9n3 написа:Да, ама го слагат в обсега на камерата и ЧЕСТИТО!!!!
А някой даже и не слагат знак,Онзи ден на разклона за Масларево го бяха сложили на 15 м.пред колата като беше обърнат към патрулката.Така че те да си го гледат.

- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Само не разбрах, антирадарите хващат ли сигнала от мобилните камери? ако да- кои модели, ако бягам от темата да пускам друга 

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Е тия ги хвалят много в последно време http://stealth-radar.eu/view_product.php?pid=10
-
- Автомобил:
- Двигател:
Принципно са задължени да поставят знак, но до колкото чух по телевизията "не им били готови още знаците" .......
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Не знам за кви знаци си говорим, на 15-20км преди ПЛовдив, петък вечерта като пътувах за събора, се заглеждам по някакви светлоотразители в/у някакъв мост и както се заглеждам, бААаммм вземи тая светкавица... погледнах с колко карам,,, 160-170км/ч, как да видиш знак на магистрала, която 40% е в ремонт и като се засилиш да изпревариш нощеска 3 тира докато пътя е в 2те платна и бам, снимчица и то не от няква стационарна, а се бяха качили на мост, над магистралата и от там снимаха... Имат ли право? Ни знак съм видял, нито нищо, даже се чуда сега като ми пратят честитката, дали изобщо да си я взимам или да го играя все едно не потърсена....
Последна промяна от zografski на Пон 08 юни 2015 11:33, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4
Мобилните камери, поне тези, които съм виждал, са вързани към добрия стар радар ТР-4, който бачка в Х диапазона и се лови от всеки радар-детектор. Миналия уикенд в село Варвара се бяха скрили зад един завой и дърво, но не излъгаха старата Кобра 

- дърт милиционер
- Автомобил: WV Polo 2F 1993
- Двигател: 1.4 DIESEL
Спазвайте си ЗДП и не се тровете......Гледам че за много шофьори 200км/ч е нормална скорост...Всеки се тупа в гърдите че е най способния шофер .Нашите пътища са толкова зле , че такива скорости са безумие. Всеки ден мрат по 3, 4ма.....все герои. Да не говориме , че автопарка е на повече от 15г. - амортизиран...до бракуване. Знаеме как се правят ГТП. И с тези разпадащи се курници да гониме с 200км/ч. като че светът се свършва.........Надлъгването с катаджиите не е в техен минус- те все ще захлебят с няколко шофери /като жалеещата се колежка/ , факт е че са корумпирани , но като си спазваш ЗДП - нямаш проблеми.
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, много си прав!
Но как да спазваш правилника, като няма култура на шофиране? И вероятността, някой да те натупа заради това спазване на правилника е голяма.
Пример : Караш с 90км/ч и зад тебе кара друга кола, която иска да те изпревари, но заради трафика няма как. Идва отсечка със знак 60км/ч, и като почнеш да намаляш, тоя зад тебе почва да недоволства и да бошува. Изпреварва те, и почва да бие спирачки пред теб, и едва ли не се стига до агресия и бой. Е това ли е спазване за закона? Няма да се оправи това болно племе, което все си мисли, че е по-голям тарикат от физичните закони.

Пример : Караш с 90км/ч и зад тебе кара друга кола, която иска да те изпревари, но заради трафика няма как. Идва отсечка със знак 60км/ч, и като почнеш да намаляш, тоя зад тебе почва да недоволства и да бошува. Изпреварва те, и почва да бие спирачки пред теб, и едва ли не се стига до агресия и бой. Е това ли е спазване за закона? Няма да се оправи това болно племе, което все си мисли, че е по-голям тарикат от физичните закони.
- 20vTurbo
- Автомобил: Jetta GLI Mk6 TSI + Octavia VRS
- Двигател: 2012 20 TSI CCTA 2003 18 AUQ
- Контакти:
Някой може ли да потвърди дали все още полицията ползва само следните радари или има и нова модерна техника?
Полицейски радари:
ТR-4 (X) Band 10.525GHz
(Мобилен радар)
Robot (K) Band 24.125GHz
(Фото камера)
Тази информация е от преди няколко години и се чудя дали няма промени.
Полицейски радари:
ТR-4 (X) Band 10.525GHz
(Мобилен радар)
Robot (K) Band 24.125GHz
(Фото камера)
Тази информация е от преди няколко години и се чудя дали няма промени.
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
На сайта на МВР мисля че са длъжни да постват какви радари се използват.
Стара тема, но актуална.
Чета, че кат щели да слагат най-малко 20 нови стационарни камери из София. Вече тук там има и снимки, примерно на изкачването на Ч.Връх след Хемус при ограничението 40.
Може ли да споделите локациите на всички нови камери?
Чета, че кат щели да слагат най-малко 20 нови стационарни камери из София. Вече тук там има и снимки, примерно на изкачването на Ч.Връх след Хемус при ограничението 40.
Може ли да споделите локациите на всички нови камери?
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Като ги монтират ще разберем, това се очаквало в следващата година май да стане. Макар, че тайничко вече се надявам да ги монтират без да се разбере, Снощи в 20 ч покрай таблото дето показва скоростта на Ботевградско шосе един караше като луд, други двама правеха опити да го гонят и на тримата светеше 99, но със сигурност беше 120+
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Монтираха една от тези камери на изкачването по бул. Черни връх посока Кръста, след хотел Хемус.
-
- Автомобил: Golf 5 TDI
- Двигател: BXE 2007
Снощи на ОМВ - https://maps.app.goo.gl/tJN7zkcjvkUocYCq5?g_st=ic
кдвах със 150. Сетих се за камерата (точно тогава имаше ремарке на тир пред нея) и намалих на около 145. И светлавица светна точно пред мен.
Та се чудя - засякла ме е преди това, но ме снима сега, но скоростта вече е друга
Или е снимала някой от другата страна (ако изобщо хваща), а аз просто съм бил на грешното място
кдвах със 150. Сетих се за камерата (точно тогава имаше ремарке на тир пред нея) и намалих на около 145. И светлавица светна точно пред мен.
Та се чудя - засякла ме е преди това, но ме снима сега, но скоростта вече е друга

Или е снимала някой от другата страна (ако изобщо хваща), а аз просто съм бил на грешното място

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”