Има ли смисъл от каско за кола на 15 години?
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Re: Каско въпроси
Ако под проблем разбираш, че няма да ти ги заведат като щета-да, има
Нищо, че не е писано, на снимките се виждат мнмого неща и после при завеждане ги разглеждат много внимателно. На мен лично са ми отказвали

- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Cvetomir-Panchev написа:Здравейте колеки
имам каско от два месеца,при огледа не бяха описани забележките.Ако ги заведа като щета дали ще има някакъв птоблем ако се видят на снимките.
Теоретично може да го изкарат като застрахователна измама. Защото ти попълваш заявление какво и как е станало - евентуално после се установява, че написаното не е вярно и цели вземане на пари...
Колеги, темата е пусната по друг въпрос, но ще питам тук, за да не пускам нова.
Направих си каско за пореден път. Но, обмислям монтиране на газов инжекцион.
Колата е оценена на 3000лв /Голф 4/, а газовата ще е около 1000, т.е. около една трета. Пет пъти ме питаха дали има газ колата.
Как се постъпва в случая? Интересува ме, налага ли се да ходя го застраховам и него?
Направих си каско за пореден път. Но, обмислям монтиране на газов инжекцион.
Колата е оценена на 3000лв /Голф 4/, а газовата ще е около 1000, т.е. около една трета. Пет пъти ме питаха дали има газ колата.
Как се постъпва в случая? Интересува ме, налага ли се да ходя го застраховам и него?
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Сигурно ще трябва да им се обадиш, а са те питали и просто предполагам, че газовата просто ще ти вдигне плащането нагоре като цена, като уж по рисково
Ами, предполагам че ако ида може да ми измислят още някой лев да ми вземат
Никак не им стана приятно че го сключих с онлаин брокер, а не на място в офиса. Товарят със 150лв тия мошенници. Там само се появих за оглед, и веднага забелязаха и описаха няколко ръжди
Май да взема да си мълча А?

Никак не им стана приятно че го сключих с онлаин брокер, а не на място в офиса. Товарят със 150лв тия мошенници. Там само се появих за оглед, и веднага забелязаха и описаха няколко ръжди

Май да взема да си мълча А?

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Ако си замълчиш не съм сигурен, че при някой оглед и евентуално проблем заради газовата не ти платят щото не си споменал
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
R.o.s.e.n написа:Не е проблема в компанията, а просто в нереалните очаквания на човека, за това колко струва самата му кола(все пак е на 14 години) и това, че очаква да му платят за оригинални части, които може и да струват колкото цялата му кола. С парите, които са му дали съм сигурен, че ще успее да си оправи колата.
Точно. Смятам, че и очакванията на колегата пуснал темата не са по различни. Щото ще стане така, че ако стане беля и като му платят ще трябва да плаща още за качествена поправка на колата, а уж има каско

Преди да почнете да ме храните ще кажа, че съм виждал доста коли на по 15 20 годинки с каско след оправена щета в "касков" сервиз... е не е добро изпълнение

- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
На 15 години като беше колата я оправях - каското плати точно колкото беше ремонта (+/-5лв). Сервизът нямаше нищо общо, плащаха по експертна оценка. Просто си знаят кое колко струва. Става дума за 540лв.
Това малко несериозен ход ми се вижда.
joromnt написа:Никак не им стана приятно че го сключих с онлаин брокер, а не на място в офиса.
Това малко несериозен ход ми се вижда.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”