Електронни винетки сменят хартиените стикери
- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
Re: Електронни винетки сменят хартиените стикери
Ще снимат за ГО,ама от началото на 2016.
-
- Автомобил:
- Двигател:
От около 2 седмици по пътя Бургас - Царево слагат камери (предполагам)за винетка и ГО на следните места:
Изход Бургас КПП КАТ
Отманли
Царево
Другите камери, които се водят трафик камери на:
Черноморец
Приморско
р.Караагач
Радардетектора от около месец отчита сигнал ЛАЗЕР.
Нещо е замислено, ама да видим какво ще става.
За камерите, които сега слагат, чух, че ще засичат средна скорост на МПС. Там по целият път Бургас-Созопол ограничението е 80км., а реалната скорост на движение, на всички автомобили, е около 95-100км., но има и много джигити със 120-130км/ч.
Въпросът, за мене, ще бъде за събераемоста на глобите. Познавам човек, който има глоби, неплатени, повече от пръстите ми на двете ръце.
Изход Бургас КПП КАТ
Отманли
Царево
Другите камери, които се водят трафик камери на:
Черноморец
Приморско
р.Караагач
Радардетектора от около месец отчита сигнал ЛАЗЕР.
Нещо е замислено, ама да видим какво ще става.
За камерите, които сега слагат, чух, че ще засичат средна скорост на МПС. Там по целият път Бургас-Созопол ограничението е 80км., а реалната скорост на движение, на всички автомобили, е около 95-100км., но има и много джигити със 120-130км/ч.
Въпросът, за мене, ще бъде за събераемоста на глобите. Познавам човек, който има глоби, неплатени, повече от пръстите ми на двете ръце.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
kiril_bulgaria написа:Въпросът, за мене, ще бъде за събераемоста на глобите. Познавам човек, който има глоби, неплатени, повече от пръстите ми на двете ръце.
Значи 1 човек е джигит, когато се движи на 4 лентов път с 90 при ограничение 80, така ли? Нещо да преразгледат ограниченията? Камерите, които преброяват ще се правят за отчитане на скорост?
п.п Аман от камери. Полицейска държава. Няма къде да караш спокойно - постоянно ограничения 60-80-60-80, да не обърнеш малко внимание и прас - глобата. А нещо някой да обърне внимание за адекватността на ограниченията и пътна маркировка - няма.
-
- Автомобил:
- Двигател:
инжектопляктор написа:>>>"Значи 1 човек е джигит, когато се движи на 4 лентов път с 90 при ограничение 80, така ли?"
Моят отговор: Чети какво съм написал, тогава коментирай:
..."но има и много джигити със 120-130км/ч."
А коментара ти за 4 лентовият път: Той е разделен с мантинела, което допълнително намаля двете платна за движение. Ясно се вижда, когато изтриха старата маркировка и поставиха новата.
Не си измисляй въпроси, които са с подвеждащо съдържание и информация!
Но темата е за винетки, нови камери и ГО.
Моят отговор: Чети какво съм написал, тогава коментирай:
..."но има и много джигити със 120-130км/ч."
А коментара ти за 4 лентовият път: Той е разделен с мантинела, което допълнително намаля двете платна за движение. Ясно се вижда, когато изтриха старата маркировка и поставиха новата.
Не си измисляй въпроси, които са с подвеждащо съдържание и информация!
Но темата е за винетки, нови камери и ГО.
-
- Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
- Двигател:
За мен лично, електронната винетка ще е голям прогрес. Както вече един колега каза такава се ползва в Унгария, а също и в Румъния. Разбира се ако се направи както трябва. Малко повече инфо за Унгарската система, винетка можеш да си закупиш както от бензиностанциите, съответните пунктове, така и по интернет. Имат система за известяване че винетката изтича, която изпраща известия на тел. номер (ако имаш местен) или на е-мейл. Отделно от това за хората които не пътуват из страната имат т.нар. регионални винетки които важат в съответната област. Регионалните винетки са значително по-евтини от тази с националното покритие.
Един от търсените резултати би трябвало да е редуциране на разходите за разпечатване, разпространение на винетките. Всички сме се сблъсквали с проблема през месец януари когато търсенето е голямо и не навсякъде има годишни винетки. С електронната система такъв проблем не трябва да има. Отделно голяма част от стикерите така и си остават непродадени, което си е също значителен разход. Друг е въпроса т.нар. софтуер колко ще излезе като цена и след това колко ще се плаща на година за подръжката му. Някой ще се облаже, аз съм голям скептик към прозрачността на т.нар. държавни поръчки.
Това също така би трябвало да прекрати фалшификацията на винетните стикери, нещо което също сериозно ощетява хазната.
Един от търсените резултати би трябвало да е редуциране на разходите за разпечатване, разпространение на винетките. Всички сме се сблъсквали с проблема през месец януари когато търсенето е голямо и не навсякъде има годишни винетки. С електронната система такъв проблем не трябва да има. Отделно голяма част от стикерите така и си остават непродадени, което си е също значителен разход. Друг е въпроса т.нар. софтуер колко ще излезе като цена и след това колко ще се плаща на година за подръжката му. Някой ще се облаже, аз съм голям скептик към прозрачността на т.нар. държавни поръчки.
Това също така би трябвало да прекрати фалшификацията на винетните стикери, нещо което също сериозно ощетява хазната.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Ivo_ написа:Това също така би трябвало да прекрати фалшификацията на винетните стикери, нещо което също сериозно ощетява хазната.
За това не бях се сетил а си е фактор особено при камионите където цифрата е сериозна ! Иначе с нетърпение очаквам да започнат да снимат наред за ГО и винетка че много хора са големи тарикати ..!
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Stivi написа:Иначе с нетърпение очаквам да започнат да снимат наред за ГО и винетка че много хора са големи тарикати ..!
Мисля, че това което казвате не е реалистично. На много места, по селските пътища например, няма такива преброителни пунктове. Също така се налага всеки КАТ-аджия да има връзка с Интернет, за да може да проверява сам, ако няма физически стикери. Иначе би било добре да се махнат стикерите за ГО и винетка, но да не ни го нашият с някакви толл такси, че бая талл ще са.
-
- Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
- Двигател:
инжектопляктор написа:Stivi написа:Иначе с нетърпение очаквам да започнат да снимат наред за ГО и винетка че много хора са големи тарикати ..!
Мисля, че това което казвате не е реалистично. На много места, по селските пътища например, няма такива преброителни пунктове. Също така се налага всеки КАТ-аджия да има връзка с Интернет, за да може да проверява сам, ако няма физически стикери. Иначе би било добре да се махнат стикерите за ГО и винетка, но да не ни го нашият с някакви толл такси, че бая талл ще са.
Нали затова им купиха таблети на КАТ, уж да проверяват дали колата има ГО. Щом са го направили и други не виждам защо и тук в БГ да не стане. Въпросната електронна винетка функционира например в Румъния от 2010г, така де, не е нещо революционно. А на тол таксите най-лошото им е че забавят много трафика, отделно подържането на пунктове на всяко връзка към и от магистралата не би било рентабилно в БГ. Мисля че ще го направят като в някоя от другите държави където има тол такси само за товарните автомобили, които минават през едни отделни ленти на определени места по магистралата. А за колите само винетка.
- ivuchev
- Автомобил: Vw polo 1 4 8v + vw sharan 1 8 T
- Двигател: АКК -2000 --------АWC -2004
Конвертирах преди малко една хартиена , но още не е отразено. Казват че трябва 24 часа преди да пътуваш да си закупиш. Безобразие.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Къде я конвертира?
Като не искаш да плащаш за винетка, и да поддържш автомобил си вземи едно колело. Или хващай рейса. Чиста работа няма данъци, гориво, тех. преглед,винетка,граждаска. Взимаш си колелото и всичко е без пари.
Росен2 написа:Според мен най интересно е решен въпросът в Турция.Цената на горивото е по висока.Караш много- много се и охарчваш и обратното.
Те хората вече на ток карат. След 20 години всичко ще е на ток.

и аз се опитах да конвертирам моята. Уж ми казаха, че са получили информацията и ми благодариха за което, но нямам никакъв мейл или друго потвърждение.
На всичко отгоре, условията с които се съгласих, за да успея да мина през всички стъпки, изглеждат буквално така:
(червеното кръгче е мое)
...
На всичко отгоре, условията с които се съгласих, за да успея да мина през всички стъпки, изглеждат буквално така:
(червеното кръгче е мое)
...
Последна промяна от VWGT на Пон 31 дек 2018 12:34, променено общо 3 пъти.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”