Свястна автоаптечка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Re: Свястна автоаптечка

Мнениеот vucata » Съб 10 окт 2015 1:01

Като ходя за риба си взимам винаги допълнителната чантичка с течен аналгин 5-6 капсули, лопедиум против диария (никога не се знае :mhihi ) пантенол спрей за изгарания било то от слънчеви лъчи или огън, подмята ми се и диклак (болки в кръста имам доста често) и някое друго разтворимо прахче при настинка. А забравих задължителните анти комарини :mhihi и алергозан + допълнителни шишенца спирт, кислородна вода, йод . Цяла аптека :Mr Green Fun Но тази година на морето ми свърши работа като се порязах на мида. Ако ходите често на излети и на места където температурите са над 25-26 градуса, използвайте хладилната чанта :th_up

Д-р Николай Христов
Автомобил: Passat B7
Двигател: 2013

Мнениеот Д-р Николай Христов » Съб 10 окт 2015 13:18

Аналгин, Аспирин и Парацетамол по 1 блистер е напълно достатъчно. Покриват и болка, и температура. Комбинираните прахчета също стават за простуда, но аз не ги харесвам. От една страна са надценени и като ефект, и като цена, блогадарение на масираните реклами, от друга страна са опасни за хипертоници, тъй като съставката за отпушване на носа е производна на Адреналин-а. Сума ти бели са направили при мои възрастни пациенти, та затова съм и предубеден спрямо тях. Един Лопедиум или подобен препарат за диария също има място в колата! Добре е да имате противоалергични медикаменти - таблетки и мазила, па било и най-прост Алергозан. Ериус,Зодак, Ролетра и мн други са по-модерни от него и са почти без пари. Навремето имаше готови спринцовки с кортикостероид при ужилване от насекоми. След инцидента си го инжектираш сам, може дори и в бедрото и готово. Маса народ отърва кожата по този начин, но за съжаление на нашия пазар отдавна ги няма. Урбазон или подобни кортикостероиди за мускулно, както и Адреналин за подкожно приложение трябва да се приготвят специално на място, което изисква време и поне минимални познания по въпроса. Антибиотици не зареждайте. Това не са лекарства за спешни случаи, нито пък е редно да се започват без лекарско назначение.

Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 777 » Пон 12 окт 2015 10:22

Ходих в една аптека и се оказа, че продават от тия на Медика по 15лв. Взех една, но имам малки забележки. Едно от шишетата има срок на годност до 02.2016, а самата аптечка е от 05.2015. Явно трябва всяка година да се прави контролен преглед и замяна на изтеклите неща. Може би е добра идея и да се сложи 1 шише ракия или друго - за дезинфекция и с добра трайност :)

0001
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот 0001 » Пон 21 дек 2015 9:10

Ем Комплект има лиценз и произвежда Кат комплекти, с аптечки отговарящи на изискванията на МНЗ.
Аптечките се продават отделно или в комплект с пожарогасител и авариен триъгълник...
В зависимост от кутията и степента на зареждане на аптечките / черна или другия вид- оранжева/ цената варира.
Комплектите се предлагат по ецни на едро и дребно.

Потребителски аватар
Asko VW
Автомобил: VW Passat-B6 Variant
Двигател: 2-0 TDI BMP 2006

Мнениеот Asko VW » Съб 26 дек 2015 13:07

При мен лекарствените препарати стоят в една кутийка в къщи и ги взимам когато пътувам на някъде, относно вида им ги деля на два вида, общи и специфични.
1. Общи : Това са лекарства които могат да потрябват на всеки - аз лично имам парацетамол, аспирин, аналгин на хапчета и течен (ампули), и по-бързо действащи техни варианти(разтворими) - фервекс и ефералган, алказалцер.....
2. Специфични : това са лекарства необходими на мен конкретно - синупрет (за синузита ми) и разни хапчета за стомах, предимно за киселини и срещу разстройство (всеки с проблемите си).
Втората графа си я определя всеки за себе си спрямо личните му потребности.
Имам и трета група - "за всеки случай" - тук влизат няколко презерватива :c020

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”