:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Мнения относно конкретни модели зимни гуми

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Milenkatara
Автомобил:
Двигател:

Re: Мнения относно конкретни модели зимни гуми

Мнениеот Milenkatara » Сря 28 окт 2015 20:33

gen4o_88 написа:Kolega pomisli i procheti oshte malko!ima mnogo klasna guma tozi sezon Nokian d4 procheti samo ot lubopigstvo molq!!

Да гумите са с много добри показатели. Но цената им е в пъти по висока ?

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Сря 28 окт 2015 21:05

Тоя Бф Гуудридж не знам как така го слагате в добрите гуми. За да го правите това или не сте карали с зимни гуми или сте карали само с такива откак карате.
Мойте уважения, но не ги бива. Нищо общо със славата им в сектора за джиповите гуми и WRC ралитата. Имам такива един чифт. Купих ги преди три години, без да ги виждам през друг човек воден само от името.
На мокро са приемливи, на сухо също/както повечето нови зимни гуми/. На лед ги няма понеже като цяло са твърди гуми и не залепват. В пресен сняг не се чистят граиферите, разстоянието между граиферите е малко/може би горното на това се дължи/ и не са чак толкова ефективни. В ляпавицата са зле според мен. Тия впечатления ги трупам и затвърждавам при положение че не карам бързо нито агресивно.
Гуми купувам само нови, но тея са най-твърдите зимни който съм карал. Е, хубавото е че не се износват, но ако се метнеш в канавката с тях, това едва ли ще те стопли!
Това си е мое мнение, не е пътеводна светлина и не го налагам. Споделям пък който иска да вади изводите.

Потребителски аватар
gen4o_88
Автомобил: mk3 jahre gtd
Двигател: AAZ

Мнениеот gen4o_88 » Сря 28 окт 2015 21:19

Kolko si otdelil za zimni gumi

Последна промяна от IvanMan на Чет 29 окт 2015 6:22, променено общо 1 път.
Причина: Кирилицата е задължителна!

Потребителски аватар
Stoyanov_Vw
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: 1.9 TDI AHF

Мнениеот Stoyanov_Vw » Сря 28 окт 2015 22:42

Генчо, това е непосилна за мен сума и честно казано неоправдана. Както казах аз екстремни условия на пътя едвали ще видя. Тук времето е много меко, почти не вали сняг.

ПС: joromnt, много подробно мнение, благодаря. Явно в крайна сметка избора ще е между SAVA i Hankook като за момента повече клоня към Hankook-а.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Сря 28 окт 2015 22:55

joromnt написа:Тоя Бф Гуудридж не знам как така го слагате в добрите гуми.

И колко км имаш с тая гума?
Щото аз съм изминал поне 40000км с тези и съм повече от доволен.
Или казваш,купувайте Конти и Гудиър...

От 80 до 150 има разлика,нали?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 29 окт 2015 7:19

Човекът е споделил мнение за гумите, не е казал да се купува това-онова. В дългата тема за зимните имаше и други подобни на неговото мнения, че са по-скоро посредствени гуми, отколкото нещо невероятно. Сава Ескимо може и да са хубави, но са доволно дърт модел, освен това са типичен снегокопач, което за Бургас не е плюс. Когато преди 4-5 години купувах зимни за предната си кола минах през гумаджийниците, тъй като и аз се колебаех точно между Ескимо и IceBear на Hankook. В крайна сметка взех вторите и вероятно съм направил правилния за града си избор, предвид факта, че корейските (бяха произведени в Корея)се оказаха добро решение за мокро.

Потребителски аватар
icotoooo
Автомобил: VW Golf MKIV GT-TDI
Двигател:

Мнениеот icotoooo » Чет 29 окт 2015 8:36

vanesto написа:Аз изкарах миналата зима с Hankook winter icept rs w442 нови от Примекс и останах доста доволен, изпробвах ги и на сняг и на лед, нямам забележки, доста са тихи също. Сега новият модел гледам, че са с различна шарка, но както казаха колегите няма да има отзиви още за него. Аз бих заложил на Ханкука.

И аз миналата зима карах с такъв Hankook с размер 175/65 ДОТ**13г.Като проходимост са задоволителни,но толкова шумна гума не съм имал(а не е като да не съм карал с най-различни гуми).Все едно имах за смяна 4бр.лагери и дори мислех да ги сменям за тази зима,но смених колата.Дано новия им модел,с новата шарка да са по-тихи :c020

Потребителски аватар
neon
Автомобил: S3
Двигател: BAM

Мнениеот neon » Чет 29 окт 2015 10:46

joromnt написа:Тоя Бф Гуудридж не знам как така го слагате в добрите гуми. За да го правите това или не сте карали с зимни гуми или сте карали само с такива откак карате.
Мойте уважения, но не ги бива. Нищо общо със славата им в сектора за джиповите гуми и WRC ралитата. Имам такива един чифт. Купих ги преди три години, без да ги виждам през друг човек воден само от името.
На мокро са приемливи, на сухо също/както повечето нови зимни гуми/. На лед ги няма понеже като цяло са твърди гуми и не залепват. В пресен сняг не се чистят граиферите, разстоянието между граиферите е малко/може би горното на това се дължи/ и не са чак толкова ефективни. В ляпавицата са зле според мен. Тия впечатления ги трупам и затвърждавам при положение че не карам бързо нито агресивно.
Гуми купувам само нови, но тея са най-твърдите зимни който съм карал. Е, хубавото е че не се износват, но ако се метнеш в канавката с тях, това едва ли ще те стопли!
Това си е мое мнение, не е пътеводна светлина и не го налагам. Споделям пък който иска да вади изводите.

Напълно подкрепям! Мисля, че единствената причина да се купуват е името. Половината служебни коли са с такива и със сигурност няма да повторят покупката.
Относно Kleber бих казал, че са или толкова или ПО-ЛОШИ...

stefan4o написа:..... Сава Ескимо може и да са хубави, но са доволно дърт модел, освен това са типичен снегокопач, което за Бургас не е плюс.......

Също според мен е доста вярно. За бюджетни гуми стават...и толкова.

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Чет 29 окт 2015 22:06

Баце Здравко, не с рог!
Не съм казвал какво да се купува, всеки си има глава на раменете и бюджет. И спрямо тези два фактора всеки прави своя избор.
Автора пита за мнения, и аз давам своето за определена марка. Моето и твоето се различават в което няма лошо. Опитал съм да обясня кое как е в поведението им. Наясно съм колко струват, но в мойте очи за тези парички има и по-добър избор.
И от мен да знаеш - пробега не е показател за качествата на гумата.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Чет 29 окт 2015 22:26

joromnt написа:Баце Здравко, не с рог!

:th_up
Казал си!

По-добре си купете истинска нова зимна гума нова,макар и не толкова "маркова",отколкото втора ръка.

Потребителски аватар
Asko VW
Автомобил: VW Passat-B6 Variant
Двигател: 2-0 TDI BMP 2006

Мнениеот Asko VW » Съб 31 окт 2015 10:48

Айде да се обадя и аз. Мога да дам мнение за Клебера, вече 4 зими (предстои 5-та и последна) с тях, доволен съм от тях, но трябва да отбележа, че определено върху сняг (под каквато и да е форма) се чувстват по-добре от колкото върху просто мокра настилка, което за Бургас ги прави не най-подходящи. За твоите условия бих ти препоръчал UNIROYAL MS plus 77, миналата есен сложихме такива на служебния Нисан и се проявиха много добре, на мокро са доста добри и са само 2-3 лв. (на брой) по скъпи от разглежданите от теб.

Потребителски аватар
goro21
Автомобил: Oktavia 1_9 TDi ALH
Двигател: Polo 9n

Мнениеот goro21 » Съб 31 окт 2015 15:07

От изброените по-долу някой някакви впечатления да има

Kumho WINTERCRAFT WP51 91T
195/65 R15

Sportiva Snow win 2 91T
195/65 R15

Dayton DW510 EVO 91T
195/65 R15

Barum POLARIS 3 91T
195/65 R15

Gislaved

EURO*FROST 5 91T
195/65 R15

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Съб 31 окт 2015 17:09

Всички са от ниския клас! Избягвай Спортива! Много мека гума, и се износва много бързо. На всичкото отгоре, на дупки се напуква отстрани борда на гумата.
От тези изброени, мога да те посъветвам да избереш "Kumho"! Имал съм такава гума, но беше лятна, и бях адски доволен!

Потребителски аватар
siso_k
Автомобил: 1999 VW Golf
Двигател: AKL
Контакти:

Мнениеот siso_k » Съб 31 окт 2015 18:02

Днес ходих с един авер до Дияна да си купува гуми - харесъл си е BF Goodrich G-Force Winter, ама размера е много палав 195/55 15 и нямаше. Та докато се мотахме там огледах изложените гуми. Почти всички от средния клас бяха като пластмаси, сравнявайки ги с моя Nokian. Gislaved-a ми се стори що годе читава на пипане :)

От горните - Кумхо или Gislaved.

Потребителски аватар
goro21
Автомобил: Oktavia 1_9 TDi ALH
Двигател: Polo 9n

Мнениеот goro21 » Нед 01 ное 2015 0:18

То и аз между тях ( кумхо или гиславед)се колебая или дебица в краен случай .да всички са от най ниския клас и са на една цена но толкова са ми възможностите а определено не ми се иска някоя смеки бордове да балонира на 1вия месец. Другия вариант е втора употреба ама трябва много да се търси читави че и с по пресен дот - трудна работа ,но пък новото си е ново макар и най евтино.преди време ск взех втора ръка зимни гуми "платин" неизвестна марка пройзведени в португалия с дот от преди един или 2сезона .бях доволен от тях.сега карам унироял рейнексперт(почтинови бяха май пройзведени в германия) за летни пак 2ра ръка 2ри сезон ги карам .нямамзабележки

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”