Трябва ли да поскъпнат винетките?
- tomata
- Автомобил: VW Passat B5 Alhambra
- Двигател: AWT AWC
Re: Трябва ли да поскъпнат винетките?
Чесно казано предпочитам по-скъпа винетка, отколкото тол такси. Това лято като ходих до о. Лефкада в Гърция поне на 4 места имаше тол такси и нашият вариант с винетките повече ми харесва. Отделно едната ми кола пътува потчи всеки ден,от април до ноември до софия, и ако въведат дори 2лв тол такса ще ми струва повече, така че съм съгласен на 145лв винетка.
- Бай Иван
- Автомобил: Skoda Fabia I Seat Alhambra
- Двигател: ASY AWC
Аз пък съм на точно обратното мнение, по-добре е с тол такси, бариери и тн. Така всички които се качват на магистралата ще си плащат, а сега процента с движещи се коли без винетка е много голям. Не съм видял мангалска кола с винетка на джама, да не говорим за други прослойки от обществото, които го карат на "колега"....
- Dagestan
- Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
- Двигател: AGN 2000
Не знам как е в големите градове, но в провинцията без кола си като без обувки. Билетите на междуградските/междуселските автобуси са твърде скъпи, нищо че са или 30-годишни гробници или микробуси, в които нормален човек не може да се събере.
Пътищата са в окаяно състояние - тези с по-малък трафик са с толкова кръпки и дупки, че основния слой асфалт вече не е останал. Като се кърпи(защото пари за асфалтиране няма) на всеки 3 дупки се пълни 1. Пътищата с по-голям трафик са потънали в краищата от камионите, кърпят се и пак потъват. Сега от 2-3 години се появиха откъсъчни пътчета с чисто нов асфалт, които започват нищото и там свършват. Никъде няма осеви линии и маркировка, като те освети някой с китайския си ксенон на тъмно, си трябва късмет да не излезеш извън платното.
Нямам нищо против поскъпването на Винетките по принцип, но като знам че тези допълнителни пари ще отидат в нечии джобове и няма да има никаква промяна откъм инфраструктура...
Пътищата са в окаяно състояние - тези с по-малък трафик са с толкова кръпки и дупки, че основния слой асфалт вече не е останал. Като се кърпи(защото пари за асфалтиране няма) на всеки 3 дупки се пълни 1. Пътищата с по-голям трафик са потънали в краищата от камионите, кърпят се и пак потъват. Сега от 2-3 години се появиха откъсъчни пътчета с чисто нов асфалт, които започват нищото и там свършват. Никъде няма осеви линии и маркировка, като те освети някой с китайския си ксенон на тъмно, си трябва късмет да не излезеш извън платното.
Нямам нищо против поскъпването на Винетките по принцип, но като знам че тези допълнителни пари ще отидат в нечии джобове и няма да има никаква промяна откъм инфраструктура...
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Проблемът не е в поскъпването на винетката, проблемът е, че в момента търсят от къде да запълнят дупки в бюджета и тези пари няма да отидат за направа на нови пътища и ремонтиране на повредени такива, а ще отидат кой знае къде другаде.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Работещите индианци стават все по-малко, за сметка на това в другия лагер бройката расте главоломно 

- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Аз съм за, но да се направи като в Сърбия. И без това извънградските пътища не стават за каране, пък камо ли за винетки. На магистралите да си словат бутките и да се приключи драмата. Наистина ако я вдигнат на тази цена на много хора няма да им хареса и правителството ще получи отново бонус....ще се повтори филма с Орешарски 

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Да стане, но до всяка магистрала да минава и паралелен път който да може да използваш ако не желаеш да плащаш за минаване по-магистрала.
- Piqndurnik
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: CBAB 2010
forski написа:Да стане, но до всяка магистрала да минава и паралелен път който да може да използваш ако не желаеш да плащаш за минаване по-магистрала.
Веднъж съм ползвал такъв път в Италия и повече НЕ! Читав беше, но средната скорост - като на градско.
- onazi
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9 TDI
Силни обриви получавам от тези, честно! Алакбар за тях или там каквото беше!
- Rat Fink
- Автомобил:
- Двигател: 1 8t AUM 2 3DISI
Не, даже трябва да ги отменят. Пътищата освен два нови участъка на магистралите са отвратителни в цялата страна. Ако увеличат винтеката лично аз ще блокирам някое кръстовище сам и ще си опъна една палатка докато не я намалят, тия нямат мярка мамуните, гледат към запада, ама не могат да разберат как над 60% от населението у нас е зле и не може да смогне на всички западни стандарти, които вкараха последните години.
А това че много хора не трябва да карат автомобили и аз го подкрепям, защото се кара с опасни и непподържани такива. Обаче както каза колегата по-горе ако си от малко населено място нямаш избор.... абе не знам
А това че много хора не трябва да карат автомобили и аз го подкрепям, защото се кара с опасни и непподържани такива. Обаче както каза колегата по-горе ако си от малко населено място нямаш избор.... абе не знам

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Споко, ще ги смъкнат на 100 лева и всички ще отдъхнат доволно...
- Xaxy
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: AFN 1.9 TDI 110
Шъ караме без винетки,това ще бъде решението
Едно аверче,вече 4-та година кара без винетка,студент е в София и си кара колата без винетка. Ходи разкарва се из БГ,без никой да го закача

Едно аверче,вече 4-та година кара без винетка,студент е в София и си кара колата без винетка. Ходи разкарва се из БГ,без никой да го закача

- tomata
- Автомобил: VW Passat B5 Alhambra
- Двигател: AWT AWC
Xaxy написа:Шъ караме без винетки,това ще бъде решението![]()
Тоя пич те пързаля нещо или е полицай. Много рядко да се влиза в София и да няма полицаи.
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
vasstop написа:Проблемът не е в поскъпването на винетката, проблемът е, че в момента търсят от къде да запълнят дупки в бюджета и тези пари няма да отидат за направа на нови пътища и ремонтиране на повредени такива, а ще отидат кой знае къде другаде.
Най-точно казано

- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
muns61 написа:Споко, ще ги смъкнат на 100 лева и всички ще отдъхнат доволно...
e това е проблема
но и 67 е много за тия окаяни пътища
реално няма избор на път

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”