:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Трябва ли гражданската отговорност да поскъпне с 30% ?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Трябва ли гражданската отговорност да поскъпне с 30% ?

Мнениеот dobrin » Съб 14 ное 2015 16:01

agumba написа:Имат общо, и трите са данък, какво друго общо трябва още?

Колега, виждам, че се стремиш да си компетентен по всички теми. Ще те помоля обаче да не пишеш поне откровени глупости.
Данъкът е принудително, невъзвръщаемо и безвъзмездно (без пряка насрещна облага) плащане, наложено едностранно и по общ ред от държавата.

Нито винетката, още по-малко пък застраховката "Гражданска отговорност", могат да бъдат подведени под това определение. Така че ... коментирай, но с малко повече разум ...
П.П: Ето ти и още малко информация за данъците.

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Съб 14 ное 2015 16:56

ГО всяка година заплашват, че ще се вдига едва ли не 2 пъти и накрая няма почти разлика. Дано и сега е така, че иначе става много. Остава и данъка да удвоят.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 14 ное 2015 17:06

Проблемът не е цената на ГО, а това че не се използва УЖ въведената система бонус малус. Всички сме чисти като сълза и без нарушения и всички плащаме на ниските цени. Като започне реалното завишаване заради ПТП и нарушения, тогава нещата ще са други.

Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Мнениеот polovera_9n3 » Съб 14 ное 2015 17:15

То само който не е имал вземане- даване след птп с ГО не знае какъв УЙ е, ама е задължителна и трябва да се плаща колкото и да струва, а който няма- глобата трябва да е "кожоодираща"

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Съб 14 ное 2015 17:18

Това е изискване на ЕС което сме приели доброволно.

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Съб 14 ное 2015 17:36

polovera_9n3 написа:ама е задължителна и трябва да се плаща колкото и да струва

Напълно си прав. КараХ Голф 3 1.4 бензин на мое име е колата, и нямах навършени 28 години и плащах застраховка в Булстрат 250 лева. :wink Питах защо? Ами бил съм рисков шофьор! А не съм имал ПТП (Да чукна на дърво, дано и да нямам)! А мой прознат който кара Мерцедес 2500 кубика и е на повече години от мен, да кажа още толкова на моите, плаща 154 лева застраховка :confused И всичко това, защото съм млад шофьор. Накараха ме да си прехвърля колата на името на майка ми, която няма шоф. книжка за да плащам 100 лева по-малко на година. :gruebel Та мисълта ми е, чудят се как да дерат народа, и само да печелят.
Взимат ти 200 лева застраховка и ти дават един лист а4 формат с букви. :no

IRRITATING

Мнениеот IRRITATING » Съб 14 ное 2015 17:39

Тая застраховка на името на майка ти която няма книжка се моли да не ти се налага да я ползваш.

Потребителски аватар
polovera_9n3

Мнениеот polovera_9n3 » Съб 14 ное 2015 17:45

Точно :th_up казах по-горе... който не се е занимавал с тях не знае какво е :beer С тая застраховка, която е на името на майка няма да имаш проблем само пред полицията на проверките. А когато стане въпрос за изплащане на щети- застрахователите знаят на 100% законите заедно с най-малките членчета, които ще ти влезнат най-надълбоко :mhihi . Дано да не ти се налага да се занимаваш с тях, ама да си знаеш- ще стане на проблем това ако се наложи :beer
А нали знаеш за какво е ГО? Застрахователя на виновния изплаща на другия. Пример- заблееш се по някоя кака, удариш кола за 100 000 примерно, нанесеш щети за 10 000. На тебе ти пишат акт, твоя застраховател ГО плаща щетата на другия. Ако си с гражданската която казваш - на ония сигурно ще откажат да му платят щета по някой член, и за да си покрие щетата отказана от твоята ГО - варианта е да те съди.

Последна промяна от polovera_9n3 на Съб 14 ное 2015 18:06, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
gergeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gergeto » Съб 14 ное 2015 18:04

IRRITATING написа:Това е изискване на ЕС което сме приели доброволно.

Aз не помня откакто има "демократични промени" в БГ ,да не е поставяно някакво изискване от Европа или САЩ,което не сме приели доброволно...Такива "подaйгъзовци" ни управляват ,такъв ни е хала.Ами като има и в Европа задължителна ГО,дали в Франция примерно ,ГО е на стойност почти 1/2 от мин. раб. заплата? Съмнявам се, а те карат и доста по-нови автомобили...

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Съб 14 ное 2015 18:06

То аз и не искам да я ползвам. Просто я плащам, защото няма как да карам без! Има доста куриози, и моя не е единичен. Както един приятел без книжка, си е прехвърлил колата на негово име, и застраховката и си кара така. :mhihi Неговия девиз за застрахователите е "Щом они ни лъзгат на задна, що и аз да не ги" (Той лъже застрахователката, че има книжка) ако му я потърсят казва "Забравих я, вкъщи е" и до момента минава номера.
Но според мен, застраховките трябва да намалява като цена, поне на тези които не правят ПТП, и са редовни платци към определено дружество. Но както винаги, редовния клиент (не само за застраховки) като цяло е лъзган, щото няма къде да иде и е свикнал.
Дано на никой не се налага да ползва опцията на застраховател, при изплащане на щети и завеждане. Имам доста допир до тях и в 80% от случаите не им се плаща, и търсят вратичка да излъжат клиентите.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Съб 14 ное 2015 18:11

аз пък мисля, че няма проблем при евентуално ПТП, ако зад волана е бил упълномощен водач, а не собственикът на колата! ако обобщя няколко мнения над моето, ще излезе, че нямаш право на собственост на МПС, ако нямаш СУМПС :screwy

Потребителски аватар
polovera_9n3

Мнениеот polovera_9n3 » Съб 14 ное 2015 18:16

anonym0us написа: Както един приятел без книжка, си е прехвърлил колата на негово име, и застраховката и си кара така. :mhihi Неговия девиз за застрахователите е "Щом они ни лъзгат на задна, що и аз да не ги" (Той лъже застрахователката, че има книжка) ако му я потърсят казва "Забравих я, вкъщи е" и до момента минава номера.

Тоя твоя приятел хем кара без книжка, хем не знае явно, че ГО и каско не важат, ако караш без книжка или с отнета такава, и ако си употребил алкохол. А на тоя дето кара без книжка,му желая, ако стане щета да е наврян в камион отдолу.... :death Не забравяй, че ГО живот не връща.... карал без книжка :stumm

IRRITATING

Мнениеот IRRITATING » Съб 14 ное 2015 18:18

Явно не разбираш какво ти казвам :rolleyes Когато МПС-то е собственост на човек без книжка в полицата се вписва обичайния водач защото явно човек без книжка няма как да кара.В тази графа явно не фигурираш ти за да ти е евтина застраховката като си спестил малката подробност ,че майка ти няма книжка. Ако ти нанесеш щета застрахователя ще откаже плащане и ще трябва ти да плащаш.

Потребителски аватар
agumba
Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
Двигател: 1600 VTEC 110 hp

Мнениеот agumba » Съб 14 ное 2015 18:19

dobrin написа:
agumba написа:Имат общо, и трите са данък, какво друго общо трябва още?

Колега, виждам, че се стремиш да си компетентен по всички теми. Ще те помоля обаче да не пишеш поне откровени глупости.
Данъкът е принудително, невъзвръщаемо и безвъзмездно (без пряка насрещна облага) плащане, наложено едностранно и по общ ред от държавата.

Нито винетката, още по-малко пък застраховката "Гражданска отговорност", могат да бъдат подведени под това определение. Така че ... коментирай, но с малко повече разум ...
П.П: Ето ти и още малко информация за данъците.

Стремя се да казвам най-вече истината, от собствен опит, не заключвам теми, когато ми задават неудобни въпроси! Дали са откровени, или недотам откровени глупости, не помня, да съм искал определение от тебе, или бъркам?

Ха сега, ми кажи, след определението за данък, дали някой ще ми върне застраховката, ако няма настъпило събитие? Ако няма и след 5 години? И след 10? И след цял живот? Няма, нали? Тогава, какво го отличава от данъка? Наименованието ли? Знам, че адвокатите много си падате по фасадата на нещата, но не е лошо, понякога да надниквате и под опаковката...

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Съб 14 ное 2015 18:20

Не е хубаво да кълнеш/пожелаваш лоши неща на ближния си, поне така казва библията :confused Момчето си е доста стриктен шофьор, даже няма актове до сега :mhihi :h020

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”