Ще закупите ли винетка 2016г на цена от 97лв?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Ще закупите ли винетка 2016г на цена от 97лв?

Анкетата завърши на Пет 05 фев 2016 11:45

Да
185
77%
Не
34
14%
Ще карам без винетка
22
9%

Общо гласове: 241
Потребителски аватар
tomata
Автомобил: VW Passat B5 Alhambra
Двигател: AWT AWC

Re: Ще закупите ли винетка 2016г на цена от 97лв?

Мнениеот tomata » Сря 06 яну 2016 13:23

Като нямаш винетка си имаш личен градски транспорт според мене.

Потребителски аватар
Xaxy
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: AFN 1.9 TDI 110

Мнениеот Xaxy » Сря 06 яну 2016 13:31

@Pet_rov - Не се хваля,просто споделих мнение. Нема как да стане.

@Smeagol - Не съм доволен, но защо пък да пълня джоба на бат ти Бойко? То дали, ще идат при друг или при прасето Лили, няма голямо значение. Защо да са бая пари, едно е да дадеш 200 леа за две винетки,друго е да дадеш 100 леа за 2 винетки ;) С тез спестените пари, ши опрая нещо друго.

m135
Автомобил: vw polo 1.4mpi
Двигател: AUD 2000

Мнениеот m135 » Сря 06 яну 2016 13:38

Нямаме избор, не купим ли, ще ни глобят !!! Ако някой си мисли че тия пари ще отидат по предназначение да чете тук

http://www.capital.bg/politika_i_ikonom ... _s_delian/

аз пътувам всяка седмица по един откраднат път

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4252483

случая както се досещате вече е заметен,е как да вярвам че увеличението ще е за нещо добро.
Колегата по горе дето дава ум вместо по кръчми да си даваме парите за винетки, колега, аз по кръчми не ходя, не пуша и телефона ми е 40-50 лв, как мислиш по твоята логика полага ли ми се да плащам толкова скъпа винетка !!!!!

Потребителски аватар
Snuupy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Snuupy » Сря 06 яну 2016 13:39

Наистина може само да се ядосваме и да псуваме по гадните ни пътища, по непочистените ни пътища, по пътищата пълни с дупки, но наистина, както каза един колега, караш ли кола - плащаш! Няма бягане от тези неща, аз също ще си купя винетка другия месец, да ми е мирна главата, реално нервите са ми по-важни от някви 100лв, които така или иначе ще заминат някъде... няма да ги спестя, 100% !

@m135 - Колега, съгласен съм, не ти се полага, просто такъв е закона. Според мен, който не може да си позволи винетка от 97лв, не трябва да кара кола... Реално на всеки един съвременен автомобил, ремонтите почват от 300-400лв нагоре, как ще си го позволиш? Или всички да караме лади и москвичи? Горивото и то 2лв, гражданската 180-200лв, данък, поддръжка, обслужване... Просто си скъпо да имаш кола, както тук, така и в чужбина. Ако не ти стигат парите било то за винетка, луканка или някой друг битовизъм, време е да се замислиш за по-стабилна работа или да се откажеш от някоя благинка в живота. За жалост такава е реалността в България, ниски доходи, високи разходи... и то ежедневни разходи, не някакви прищявки.... За мен е нелепо винетката да е 97лв, искам да е 50лв, ама няма, гласувано е, приеха го... ние го д*хаме! :neutral

FIREE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FIREE » Сря 06 яну 2016 13:43

Колеги винаги съм взимал , но пътищата , които аз ползвам НЕ заслужават даже и 30лв. да е . Вярно е има и нови пътища и ако ползвах такива маршрути не бих се дразнил , ща не ща ще се взема. Аз не знам но да те спрат на път , който е опасен за автомобила и за пътуващите и е явно че състоянието му не отговаря на изискванията дали ще имат очи да ме глобят? Пък ако веднъж в годината ползвам " мазната" магистрала да си взема седмична . Ако бяха нови пътищата , които ползвам и 100 лв. ще дам . Или като имам валидна годишна винетка и се случи нещо не по моя вина - картер , гума-джанта и тн. , щото има ебати кратерите да носят някаква отговорност, защото айде ако познаваш пътя знаеш къде какво е да намалиш, но съм виждал места , където ако някой пътува за пръв път и е вечерно време с ограниченията , както си му е реда може да му коства живота. За да изискваш нещо трябва да предлагаш същото.

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Сря 06 яну 2016 13:44

Колега Xaxy, не споделям твоето мнение, но ти уважавам избора. Все пак живем в уж свободна държава.
Но утре, ако ти си сцепиш джанта или спукаш гума, заради дупка на пътя, няма да имаш дори моралното право да се сърдиш на държавата. Защото това е самоосъзнаване - първо оправи своите несгоди, а тогава изисквай държавата... А щом не си изряден към нея, ни би следвало да имаш и изисквания към нея.
Отделно, щом ти е скъпа, защо имаш два автомобила и защо и двата са с винетки? В една Холандия, например, масово хората нямат коли, защото им е скъпо? Значи ли това, че ние сме по-богати от тях :gruebel

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Сря 06 яну 2016 13:49

Xaxy написа: Не се хваля,просто споделих мнение. Нема как да стане...

Що? Много ли са пасатите с твоя регистрационен номер, който си плеснал на аватара? :rolleyes Няма да го пиша тук, ама има цифри 2,3 и буква :arrow в него. :wink За кокошка няма прошка, нали знаеш...

П.С. Буквата я махнах. С цел ..ъъъ...опазване :rolleyes

Последна промяна от icoico на Сря 06 яну 2016 14:00, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Сря 06 яну 2016 13:59

Всеки има глава на раменете, и предполагам не я носи за украса, така че да си преценява от кои винетки да купува. По темата - най-голямата издънка на правителството са тези нови цени. Бях писал в друга тема - ако ги бяха вдигали всяка година с по 5лв, нямаше да има недоволни и приходите в бюджета щяха да се увеличат. Обаче сега - не, не само, че няма да се увеличат, но и ще намалеят, заради фалшивите винетки и заради тези, които въобще няма да си купят. Защото ние в големите градове ще си купим, но по селата никой няма да си купи, те там без ГО и преглед карат, да не говорим за винетки. Има заведено дело на 02.02.16 за цените на винетките, всеки който е недоволен, може да се включи:
http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/ ... netki.html

Потребителски аватар
vankatagb
Автомобил: Vw Passat B 5.5
Двигател: AZM 2001

Мнениеот vankatagb » Сря 06 яну 2016 14:07

И аз гласувах с "да" поради една проста причина, като ме спре КАТ и ако нямам винетка ще ми тряснат една хубава глоба, тогава някой от тези дето плюят и са много отворени дали ще искат да споделя с тях акта си....много е лесно тук само да пишем, но когато трябва действие все си намираме оправдание! Не ми е приятно, знам, че парите не отиват по предназначение, но органите на реда не се интересуват от това, предпочитам 97лв пред 500лв акт.....това е единствената причина да си купя винетка!

m135

Мнениеот m135 » Сря 06 яну 2016 14:11

Към колегата Snuupy, колега ти къде прочете в мнението ми че не мога да си позволя винетка, това че не са ми приоритет кръчмите, цигарите и скъпите телефони, не значи че не мога да си поддържам колата или да си взема винетка. Примера го дадох защото е неуместно да се казва щом пуши цигари значи има за винетка, изпадате в ситуация боковизъм щом яде сланина то тогава няма да плащаме лечението !!!!!
Друго което ми кара да се замисля, е че болшинството мнения до тук едва ли не агитират да си купим винетки и парите ще отидат за пътищата, блажени са верующите !!!! Затова ще ни стрижат колега, защото си го заслужаваме. Защото на изборите дремем и не гласуваме, и по тая причина партизанската внучка прави каквото си иска !!!!

Потребителски аватар
Rat Fink
Автомобил:
Двигател: 1 8t AUM 2 3DISI

Мнениеот Rat Fink » Сря 06 яну 2016 14:16

:exclaim Искам да ви открехна на една далавера ако имате повече от една кола: взимате си оригинална винетка и изрязвате точно по нея, но без да отлепяте прозрачния протектор. Носите си баркода и бележката с вас. Сутрин на желаната кола винетката се "залепя" след предварително облизване, но трябва слюнката да ви е с особена консистенция, да сте яли скоро :11 Така прави един познат, който има няколко автомобила ,но не може да ги кара едновременно и си пердаши с лизана винетка. Полицаите до сега не са забелязали. В жегите трябва да се внимава, защото ъгълчетата се отлепват и почват да се закривяват. Също винетката след ползване трябва да се прибере притисната, за да се запазва правата форма. :beer

Аз ще си купя, защото ми се налага да ходя по командировки с личния автомобил :neutral а и разбира се до морето и балкана. Тия няма да изкарат още много :bishop

Потребителски аватар
Xaxy
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: AFN 1.9 TDI 110

Мнениеот Xaxy » Сря 06 яну 2016 14:19

@Smeagol - Колега до сега, винаги съм бил изряден, но оня ден след като прецаках чисто нова гума, с хубава джанта зареди един кратер, направо ми кипна. Нестига, че прецаках гумата и джантата, но и пътя изобщо не беше почистен ужулих леко дясната страна на колата, как при това положение да купя винетка която дори нетрябва да струва и 10 лева....?

@90hp - Аз знам от бащата, че когато потъркаш винетката в/у дънки после можеш да си я местиш, на които автомобил желаеш :mhihi

FIREE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот FIREE » Сря 06 яну 2016 14:24

[quote="90hp"]:exclaim Искам да ви открехна на една далавера ако имате повече от една кола: взимате си оригинална винетка и изрязвате точно по нея, но без да отлепяте прозрачния протектор.

Колега мисля , че трябва да се отлепи и залепи на друго прозрачно найлонче , върху протектора на винетката има маркировка и някой с редовна винетка може да изгори. :beer

Потребителски аватар
Snuupy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Snuupy » Сря 06 яну 2016 14:27

m135 написа:Към колегата Snuupy, колега ти къде прочете в мнението ми че не мога да си позволя винетка, това че не са ми приоритет кръчмите, цигарите и скъпите телефони, не значи че не мога да си поддържам колата или да си взема винетка. Примера го дадох защото е неуместно да се казва щом пуши цигари значи има за винетка, изпадате в ситуация боковизъм щом яде сланина то тогава няма да плащаме лечението !!!!!
Друго което ми кара да се замисля, е че болшинството мнения до тук едва ли не агитират да си купим винетки и парите ще отидат за пътищата, блажени са верующите !!!! Затова ще ни стрижат колега, защото си го заслужаваме. Защото на изборите дремем и не гласуваме, и по тая причина партизанската внучка прави каквото си иска !!!!

Извинявай колега, ако съм те засегнал. Не съм имал това впредвид. Говорех като цяло...
- Така, всички ревем за винетките, които 99% от нас разбират, че са абсолютен фалш, няма да отидат по предназначение и тнт. Но аз карам VW Polo, малка, икономична кола, влиза в малкия данък, харчи ми средно 5л/100км и тнт. Познавам един куп хора, които получават колкото мен или по-малко от мен пари и карат примерно: BMW E39 530d, BMW E36 328i, Mercedes-Benz C220CDI 2003г и тнт. И не са единствените, това са маса народ в БГ! Само в БГ не си правим сметка каква кола да си вземем спрямо доходите и социалния ни статус, изхвърляме се като че*ия на пясък! "Аз няма да карам малка кола, маломощна е", "Няма да карам малка кола, неудобна е за дълго пътуване, за извънградско" и куп други такива оправдания. Ок, то затова има класове коли, градски, за дълго и тнт. Polo, Golf, Passat, Phaeton. Но всичко е според социалния статус! Масата в БГ карат 15-20 годишни кораби, било то Passat, BMW 5-7 серия, Mercedes и тнт. Но после се ходи на протест за горивата, въпреки, че 99% от тези с големите коли карат на газ, или нафтата им е все в резервата, защото нямат да сипят, ходят на протест за винетките, нищо че данъка им е по 200-250лв.... Не казвам, че всичките тези неща в държавата не са фарс... смешна картинка сме, но истината е, че и хората изобщо не си правят сметката!

m135

Мнениеот m135 » Сря 06 яну 2016 14:43

Така е колега. Проблема не в това че не си правим разчет на средствата, а в това че тия горе са ненаситни. Давам ти следния пример, наскоро чувам че една от причините за увеличение цената на водата е намалялото потребление, тия за ненормални ли ни имат, според тях колкото повече пестим, толкова повече трябва да се вдига цената за да могат те да лапат. С винетките е същото, вместо да помислят как да стимулират използването им, те в момента стимулират как да заобиколим закона. Вместо да печелят от оборот, те слагат един куп ограничения, държат се като глупаци.
Имам в предвид следното, вдигат цената, но отпуснете малко примката, защо да не може с една винетка да си караш 2 автомобила, защо трябва да я лепим, може да се поставя в джобче на предното стъкло. Така съм сигурен че колегата който си е купил 2 по 50лв, щеше да си купи една редовна !!!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”