Внимавайте какви гуми купувате!
- AugustinerFan
- Автомобил: Mini Cooper SD
- Двигател: 2017
Re: Внимавайте какви гуми купувате!
Каква му е сметката - на практика не се опитва да ти продаде нещо по-евтино а нещо непродаваемо в държавите в които хората имат нормални доходи и си купуват гуми с нов ДОТ без да се замислят.Никой не би си купил нова гума със стар ДОТ и заминават за Източно Европейския пазар, знаейки че там хората се опитват да пестят. Те и за това ги викат по семинари сигурно,да им облъчват мозъците как да продават застояла стока и как да обясняват на клиентите че купуват супер стока на супер цена. Излиза че не е евтино а скъпо!
- lokva
- Автомобил: Passat 3c
- Двигател: CBAB 2008
да карал съм. 4 години работих в автосервиз при което съм имал възможност да карам много автомобили с най различни гумиnokiangage написа:lokva написа:китайски за 50 лв. или доста стар дот - те всичките са опасни
Колега, просто от интерес ако може да попитам карал ли си с китайски или други гуми с доста стар дот и какви са ти преките впечатления?
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Супер и не, че ги защитавам но ми е интересно какви са били основните проблеми и впечатления от тях?
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
lokva написа:да карал съм. 4 години работих в автосервиз при което съм имал възможност да карам много автомобили с най различни гумиnokiangage написа:lokva написа:китайски за 50 лв. или доста стар дот - те всичките са опасни
Колега, просто от интерес ако може да попитам карал ли си с китайски или други гуми с доста стар дот и какви са ти преките впечатления?
Това значи ли, че си карал екстремно клиентските коли, та да добиеш представа за граничните възможности на гумите им?
- lokva
- Автомобил: Passat 3c
- Двигател: CBAB 2008
не е нужно да кара човек екстремно за да разбере възможностите на гумите
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
donMaranzano написа:Колеги нови гуми на такъв дот не се продават, а подаряват....
Моля да ми подариш едни такива. Мерси!
- donMaranzano
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AQY
За съжаление нямам толкова стари.
Sent from my D6503 using Tapatalk
Sent from my D6503 using Tapatalk
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Е щом се подаряват навсякъде такива гуми - моля да ми намериш къде е точно, аз ще мина да ги взема.
Между другото - утре заминавам за Германия и ще пообиколя доста и по пътя и там, може и до Франция, Белгия и Холандия чак да стигна. Ще бъдем с един Пасат комби, та ако намериш някъде да подаряват нови гуми със стар дот - ще мога да мина да ги натоваря - сигурно поне 8-10 броя ще мога да взема. Даже ако има повече ще взема и ремарке да имам за всичките коли. Само пиши къде ги дават.
Между другото - утре заминавам за Германия и ще пообиколя доста и по пътя и там, може и до Франция, Белгия и Холандия чак да стигна. Ще бъдем с един Пасат комби, та ако намериш някъде да подаряват нови гуми със стар дот - ще мога да мина да ги натоваря - сигурно поне 8-10 броя ще мога да взема. Даже ако има повече ще взема и ремарке да имам за всичките коли. Само пиши къде ги дават.
- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
При правилно съхранение на много места дават, че гумата не си променя свойствата и качествата до 10г.
Аз лично при възможност (т.е. стига да намеря), карам с нови гуми със стар дот, но премиум клас. Размерите, на които карам, са доста екзотични, а с тях и цените.
Последният ми пример от 2015г са нови 245/35/17 конти спорт контакт2 с дот 2007. карани като задни на корадо, т.е. малка и лека кола на предно, за 5000км грайфера се стопи с около 2мм- много мека гума с уникално поведение, въпреки че е 8годишна. Ако не видя дот-а, нито визуално, нито на допир, нито на каране може да се хване разлика.
Аз за разлика от Vlad777 , който ги търси подарък, съм готов да си купя. Трябват ми в момента 215/40/17 летни, премиум марка със скоростен индекс минимум 270км/ч. Ако някой има, да пише, и подаръци не отказвам.
П.п. форума е пълен със специалисти, които са много компетентни на тема гуми, нищо че някои от тях не могат да си напомпат гумата сигурно. И със специални гъзари, дето всеки сезон сменят гумите с нови, независимо от от пробега. Да се чуди човек каква е тази мода напоследък-""хотел за гуми"", явно има будали, дето си ползват зимния или летен комплект повече от един сезон. Ужас
Аз лично при възможност (т.е. стига да намеря), карам с нови гуми със стар дот, но премиум клас. Размерите, на които карам, са доста екзотични, а с тях и цените.
Последният ми пример от 2015г са нови 245/35/17 конти спорт контакт2 с дот 2007. карани като задни на корадо, т.е. малка и лека кола на предно, за 5000км грайфера се стопи с около 2мм- много мека гума с уникално поведение, въпреки че е 8годишна. Ако не видя дот-а, нито визуално, нито на допир, нито на каране може да се хване разлика.
Аз за разлика от Vlad777 , който ги търси подарък, съм готов да си купя. Трябват ми в момента 215/40/17 летни, премиум марка със скоростен индекс минимум 270км/ч. Ако някой има, да пише, и подаръци не отказвам.
П.п. форума е пълен със специалисти, които са много компетентни на тема гуми, нищо че някои от тях не могат да си напомпат гумата сигурно. И със специални гъзари, дето всеки сезон сменят гумите с нови, независимо от от пробега. Да се чуди човек каква е тази мода напоследък-""хотел за гуми"", явно има будали, дето си ползват зимния или летен комплект повече от един сезон. Ужас

- m0nsterkill
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги възможно ли е на самата гума да не пише изобщо дот?? Понеже продавача така ми каза....никъде не пишело....
Има ли такъв филм?? Досега несъм срещал такова нещо??
- Espero
- Автомобил: Passat B4 1.9TDI
- Двигател: 1Z
Тц........само регетата може и да няма но на грайфера тряя да пише дата на вулканизация
- MiroslavVasilev1
- Автомобил:
- Двигател:
На моите нови гуми дота е отбелязан само върху две от тях. На другите две не го намерих, може би е от другата страна на гумата (вътрешната). Забелязах го след като ми ги монтираха. Гумите са Фулда, новия модел от 2016г.
- Espero
- Автомобил: Passat B4 1.9TDI
- Двигател: 1Z
На другите 2 дота ти е от вътре.Заради монтажа се получава така.
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
m0nsterkill написа:Колеги възможно ли е на самата гума да не пише изобщо дот?? Понеже продавача така ми каза....никъде не пишело....
Не е възможно! Най вероятно дота е бил стар и са го изтрили

-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
phantom_ написа:
Не е възможно! Най вероятно дота е бил стар и са го изтрили
По-скоро е изпилен, но е точно така.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”