Паркиране пред блок
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Паркиране пред блок
говорих със съседи да се обединим и подадем оплакване в общината, но никой не иска да ме подкрепи! на всичко отгоре от вчера и друг съсед реши .че всичко е общо и той намести освен едната си кола още една и един бус! и сега си е чиста лотария ако успееш вечер да си сложиш колата! одеве спрях на 30м от входа и пренасях багаж ! много псувах ама файда никаква!
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
всички много знаете ама ако сте от другата страна ще пеете друга песен
аз паркирам 2 коли и много се дразня някой съсед като се "пошегува" няма ли да си купя трета
ще спирам ако искам 5 коли и само ще стържете около тях - ако отидеш да се разбереш с него като с човек може да "запушваш" определени коли които по-рядко се карат,тръгнеш ли с рогата обаче ще реши да изкара точно запушената от теб кола - аз така бих направил ако дойдеш и ми държиш сметка какво и колко паркирам!
тогава паяка си знае работата

аз паркирам 2 коли и много се дразня някой съсед като се "пошегува" няма ли да си купя трета
ще спирам ако искам 5 коли и само ще стържете около тях - ако отидеш да се разбереш с него като с човек може да "запушваш" определени коли които по-рядко се карат,тръгнеш ли с рогата обаче ще реши да изкара точно запушената от теб кола - аз така бих направил ако дойдеш и ми държиш сметка какво и колко паркирам!
тогава паяка си знае работата
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
запушваш някой с който се имаш и при нужда си местиш колата за да може запушения да си изллезе,веднага на неговото място и после той запушва теб. неприятно че понякога не може да излезеш веднага но поне имаш място
другия вариант е взимаш си някаква евтина кола,слагаш я на паркинга и винаги се паркираш зад нея,т.е. имаш си запазено парко място
другия вариант е взимаш си някаква евтина кола,слагаш я на паркинга и винаги се паркираш зад нея,т.е. имаш си запазено парко място
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
С такива дебили дето сами не могат да преценят че с действията си причиняват неудобство на околните няма как да се оправиш цивилизовано,за другите методи няма да пиша понеже е против правилата на форума
Сигурен съм че тоя същия спира и на инвалидното място пред магазина
Направо побеснявам като гледам такива индивиди как спират на паркингите на всяка по-голяма търговска верига,див селски манталитет 

- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Oт какво сте недоволни? Също като в една затворена неотдавна тема за насилието,свидетелите-оператори и страха и бездушието ,така и в тази тема "робското генче" надделява. Един от живущите в блока е "приватизирал" общи части и естествено никой от съседите не смее да каже нищо...Що?-щото има пет коли и съмнителен бизнес. Иначе във форума всички сме велики: "Аз ако съм ,ще го взривя,или ще му нарежа гумите или ще го...",
Стига бе хора-дайте да си говорим за VW-ни и да не се правим на такива каквито не сме.
В случая на автора-целия блок се е примирил,че въпросния комшия е едва ли не щом има повече пари значи е "башибозука" ,той коли и беси...Рая сме ние,рая-последния случай в дискотеката го доказва за пореден път-двама охранители изкарват едно припаднало момче за да го бият още, а двеста гледат и ..Естествено пак някои са правили видео,което с чувство на "изпълнен дълг" са предали на разследващите органи. Това е истината за нас(включително и аз)-Просто сме една РАЯ.
п.с. Знам ,че този пост веднага ще бъде изтрит,но поне на човек му олеква когато казва (пише) мнение без никой да го прекъсва.
Стига бе хора-дайте да си говорим за VW-ни и да не се правим на такива каквито не сме.
В случая на автора-целия блок се е примирил,че въпросния комшия е едва ли не щом има повече пари значи е "башибозука" ,той коли и беси...Рая сме ние,рая-последния случай в дискотеката го доказва за пореден път-двама охранители изкарват едно припаднало момче за да го бият още, а двеста гледат и ..Естествено пак някои са правили видео,което с чувство на "изпълнен дълг" са предали на разследващите органи. Това е истината за нас(включително и аз)-Просто сме една РАЯ.
п.с. Знам ,че този пост веднага ще бъде изтрит,но поне на човек му олеква когато казва (пише) мнение без никой да го прекъсва.
-
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AHW 2000
Все повече са подобни констатации,за съжаление!
-
- Автомобил: MK3 + T3 + МК5 Plus + MYLR
- Двигател:
За съжаление когато нещата се оставят на самоуправление се случват подобни неща. От една страна няма ограничение колко коли ще притежаваш и шофираш, от друга страна стои възпитанието и уважението към останалите хора. Дори и да няма законово ограничение, такъв човек трябва да се замисли дали не пречи на околните и как да вмести хобито/страстта/работата в заобикалящата ни действителност.
Истината е че почти никъде в градска среда не е безпроблемно паркирането. Имам предвид всички големи и средно големи градове в Европа. Контрола над броя автомобили се налага чрез индиректни механизми. Никой не ти казва че не можеш да имаш повече от една кола, но просто е безумно скъпо само да и плащаш данъците и застраховките. Повечето големи градове в Европа вече са наложили зони за паркиране в повечето си квартали и райони. В някои държави имаш право да управляваш повече от една кола с един номер и една застрахвка, но тук изискването е колата на която не е монтиран номера в момента да бъде паркирана на частно пространство. Въобще да не споменавам техническия контрол над авмобилите, който на практика отсъства в нашата държава, по пътищата и пред блоковете могат да се видят коли в почти предразпадащо се състояние.
След това отклонение, обратно към питането на колегата. Ами според мен няма какво толкова да се направи .... все пак е България. Опитал си да поговориш с човека, отвърнал ти е с агресия. И да се избиете проблема няма да решите. Този паркинг който се споменава не е част от общите части на сградата, така че общо събрание и колективно решение отново няма да свършат работа. Вариант остава евентулно съществуващо ограничение на базата на решение на съответната община, което да е ограничило броя на личните автомобили паркирани на обествени паркинги, това е нещо което е почти изключено да бъде намерено в България. Ако имате късмет човека ще му утеснее паркинга и ще се премести
но тогава на негово място ще дойде друг тарикат със същата прекрасна идея. Затова истинското решение, колкото и да не се харесва на повечето от хората е въвеждането на зона, била тя синя, зелена или някакъв друг цвят от палитрата. Зоната си върви с макс автомобили и се плаща, вече нейния контрол е друга тема. Това е моето мнение по темата.
Истината е че почти никъде в градска среда не е безпроблемно паркирането. Имам предвид всички големи и средно големи градове в Европа. Контрола над броя автомобили се налага чрез индиректни механизми. Никой не ти казва че не можеш да имаш повече от една кола, но просто е безумно скъпо само да и плащаш данъците и застраховките. Повечето големи градове в Европа вече са наложили зони за паркиране в повечето си квартали и райони. В някои държави имаш право да управляваш повече от една кола с един номер и една застрахвка, но тук изискването е колата на която не е монтиран номера в момента да бъде паркирана на частно пространство. Въобще да не споменавам техническия контрол над авмобилите, който на практика отсъства в нашата държава, по пътищата и пред блоковете могат да се видят коли в почти предразпадащо се състояние.
След това отклонение, обратно към питането на колегата. Ами според мен няма какво толкова да се направи .... все пак е България. Опитал си да поговориш с човека, отвърнал ти е с агресия. И да се избиете проблема няма да решите. Този паркинг който се споменава не е част от общите части на сградата, така че общо събрание и колективно решение отново няма да свършат работа. Вариант остава евентулно съществуващо ограничение на базата на решение на съответната община, което да е ограничило броя на личните автомобили паркирани на обествени паркинги, това е нещо което е почти изключено да бъде намерено в България. Ако имате късмет човека ще му утеснее паркинга и ще се премести

- toraborat
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: ASZ 2002
Колега, съберете се с комшиите, разрушете си блока и си постройте нов с регламентирани платени парко места... Това ти дава демокрацията... Следващите 100 години ще си доволен.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Навсякъде има подобни ядове-до моя вход например има нон- стоп магазин ,а до него Еврофутбол...Познайте какъв късмет се иска за да си паркираш пред входа-то бусове и камиони,които зареждат магазина.то залагащи в Еврофутбола. Ама като валя големия сняг тая зима ,паркинга уж общински ,ама не дойде общината да ни разрине затрупанита коли.Цял ден разривахме 4-5 човека,накрая един екземпляр дошъл отнякъде и най -комфортно си паркирал.
Чакахме го със съседите да се покаже отнякъде,ама пича го няма.Накрая се хванахме десетина човека-колата се вдига на ръце и се"паркира" на улицата...Толкоз,това е положението в милата ни родина-или си мълчим,или поемаме инициативата в свои ръце.
Чакахме го със съседите да се покаже отнякъде,ама пича го няма.Накрая се хванахме десетина човека-колата се вдига на ръце и се"паркира" на улицата...Толкоз,това е положението в милата ни родина-или си мълчим,или поемаме инициативата в свои ръце.
сори, че ви се намесвам в драмата, но и това не е правилно поведение. Това, че си изчистил мястото ... нали след малко ти ще излезеш с колата и ще паркираш на "чуждо" непочистено от теб място.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
VWGT написа: нали след малко ти ще излезеш с колата и ще паркираш на "чуждо" непочистено от теб място.
Не и ако отивам на 300м. от дома си,и то с колата ,за да играя Еврофутбол.Никога не паркирам в такава ситуация и да си оставя колата за час-два.Дори тази година в същия този голям сняг се наложи да ходя да прибирам малката от баба и,която живее в друг квартал.Видях едно изчистено място,спрях и стоях в колата ,а жена ми се качи за детето.В този момент един от съседите на тъстовете ми се прибира с колата и няма къде да паркира.Дръпнах моята кола напред,за да си паркира човека на паркинга,а аз спрях пред него.Не се хваля ,ама човека дойде да ми стисне ръка.Няма ли колегиалност и елементарна шофьорска етика-както казвам по-горе или мълчиш, или поемаш инициативата.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Всъщност в това се корени проблемацията на нашата нация - колегиалността. Всеки гледа само и единствено себе си. Паркирането и шофирането като цяло са само капка в морето.
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
automan написа:колко броя коли има право да паркира човек пред паркинга на блок? питам защото пред нашия блок има човек с паркирани 4 коли и два буса!заел голяма площ и не дава възможност на такива като мен с по една скромна кола да спрат!
В движение ли са всичките? Ако има такива спрени, можеш да му пуснеш оплакване, мисля.
gergeto написа:...Рая сме ние,рая-последния случай в дискотеката го доказва за пореден път-двама охранители изкарват едно припаднало момче за да го бият още, а двеста гледат и ..Естествено пак някои са правили видео,което с чувство на "изпълнен дълг" са предали на разследващите органи....
Айде пак живата съвест на битите и онеправданите, нЕма отърване

- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
icoico написа:Айде пак живата съвест на битите и онеправданите, нЕма отърване Да ти покажа записа или сам ще си го намериш?
Айде и "юрист-консулта" на форума се включи.Ами покажи записа,цитирай пак половината НПК с подчертани в червено членове и алинеи. Само незнам как така все гледаме записи,все нещата не се оказват така както са представени отначало,все инцидентите са с млади хора,които впоследствие се оказват кой с вродено сърдечно заболяване,кой си гълтал езика от "самосебе си",а един може би ще се окаже че е с психични проблеми щото сякъл пътя на един джип с мутри и слязъл да се саморазправя с тях и те за да се защитят извадили металните палки..Не съм "живата съвест на битите и онеправданите" както казваш,но напоследък ми прави впечатление че битите в крайна сметка много често накрая наистина са неоправдани за разлика от биячите.
"нЕма отърване",казваш-има бе,що да няма? Не сте казали,не съм напуснал форума.Това че аз ще спра да пиша не е трагедия за форума-трагедия е че много кадърни и качествени хора спряха отдавна да пишат и ако тази тенденция продължи,както се очертава-жалко наистина за форума

- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
gergeto написа:... Само незнам как така все гледаме записи,все нещата не се оказват така както са представени отначало,все инцидентите са с млади хора,които впоследствие се оказват кой с вродено сърдечно заболяване,кой си гълтал езика от "самосебе си"...
Ами така става обикновено, когато не си ползваш разстоянието между ушите по предназначение, изненадан си, че някой, който раздава юмруци в чалготека си гълта езика

Извинявам се за офтопика.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”