много разправии за кола дето струва една заплата
като си решил да я продаваш я продавай,обясняваш на кандидатите че не може да се регистрира,но ти си я продай с редовен договор при нотариус за да може да я отчислиш от данъчното.
Регистрация на двигател без документи
- lokva
- Автомобил: Passat 3c
- Двигател: CBAB 2008
Re: Регистрация на двигател без документи
и какво се случва ако настъпи някакво събитие с тази кола след време. при това продадена през нотариус с документи с невярно съдържание.
ще изпишете една кофа мастило и изхабените нерви и време няма да си струват парите които ще вземете за нея.
ако колата бъде отчислена от данъчното , то тя не може да мине технически преглед. не че е проблем в малките населени места, където масово се кара без преглед , застраховка и винетка
ако бъде снимана от мобилна камера - снимките ще идват при вас - пак нерви и време
и още куп други примери
най добрият вариянт за вас е да
колата.
ще изпишете една кофа мастило и изхабените нерви и време няма да си струват парите които ще вземете за нея.
ако колата бъде отчислена от данъчното , то тя не може да мине технически преглед. не че е проблем в малките населени места, където масово се кара без преглед , застраховка и винетка
ако бъде снимана от мобилна камера - снимките ще идват при вас - пак нерви и време
и още куп други примери
най добрият вариянт за вас е да

- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
имаш ли си редовен договор пред нотариус никой не може те пипне
-
- Автомобил:
- Двигател:
Имам редовен договор, но тогава тя беше с оригиналния двигател. За този двигател с който е в момента нямам документ, но пък и номера му е доста ръждясал та не знам дали още се чете нещо изобщо, трябва да погледна.
Продавай я на части и не се занимавай с глупости. Според мен няма вариант да минеш тънко и евтино в този случай. А струва ли си разправията за кола, която струва както казаха по горе, една средна заплата?
- dontaskdontsay
- Автомобил: Golf III 1.6 1994
- Двигател: ABU
Имам подобно питане.
Изпадна ми голф 3 2.0 115кс. на добра цена. Ако се заема да прехвърля двигателя в моята тройка 1.6, ще трябва ли да минавам технотест който струва 1200лв
В моя талон има номер на двигателя но на другия пише без номер.
Отделно човека който ми я продава не е собственика! Колата се води на жена му а тя не е в страната. За капак на всичко те са в процес на развод и не си говорят.
Общо взето какви са ми вариантите да регистрирам новия двигател и да си го карам без проблем ?
Изпадна ми голф 3 2.0 115кс. на добра цена. Ако се заема да прехвърля двигателя в моята тройка 1.6, ще трябва ли да минавам технотест който струва 1200лв

В моя талон има номер на двигателя но на другия пише без номер.
Отделно човека който ми я продава не е собственика! Колата се води на жена му а тя не е в страната. За капак на всичко те са в процес на развод и не си говорят.
Общо взето какви са ми вариантите да регистрирам новия двигател и да си го карам без проблем ?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Технотест е 200лв. за промяна на двигател. Това, на кого се води колата няма значение. Ако е придобита по време на брак се иска съгласието на двамата съпрузи. Инак щом в талона на другия пише без номер... хубаво, ама би трябвало да е записана кубатурата му.
- dontaskdontsay
Хмм тия от офроуд форума кво са писали 1200лв
Няма значение, 200лв е приемливо.
За пред КАТ ще ми трябва ли документ за покупко продажба ако имам големия талон ?

За пред КАТ ще ми трябва ли документ за покупко продажба ако имам големия талон ?
- stefan4o
- Контакти:
Ще трябва, но не е нужна нотариална заверка, ако не бъркам. Но автомобилът-донор трябва да е бракуван.
За цената съм те излъгал 294лв. е.
Ето ценова листа
http://technotest.bg/%D1%86%D0%B5%D0%BD ... %B8%D1%81/
За цената съм те излъгал 294лв. е.
Ето ценова листа
http://technotest.bg/%D1%86%D0%B5%D0%BD ... %B8%D1%81/
stefan4o написа:Ако стане ПТП и има пострадали хора, а не само очукани ламарини ще затънеш с двата крака.
Какъв е шансът някой да се сети да сравнява номерата на двг? Проблем може да има, ако застрахователят не иска да плати ГО, но пак зависи какви са причините за ПТП. Примерно при отнето предимство, мощността и състоянието на двигателя по никакъв начин не влияят. Ако е излязъл от пътя или има челен сблъсък, тогава може да се спори дали не е по технически причини.
- stefan4o
- Контакти:
MMX написа:Проблем може да има, ако застрахователят не иска да плати ГО, но пак зависи какви са причините за ПТП. Примерно при отнето предимство, мощността и състоянието на двигателя по никакъв начин не влияят. Ако е излязъл от пътя или има челен сблъсък, тогава може да се спори дали не е по технически причини.
Ти сериозен ли си? Ще стане ПТП, ще удариш някоя скъпа джипка, на която застрахователят ще плати щетите, представи си, по някакъв начин те напипа, че си сменял мотора, без да е отразено това в документите... познай, дали няма парите за джипката да си ги вземе от теб? Да не говорим, ако пострада човек. Направо си в кИреча с двата крака.
- dontaskdontsay
Усещам как от изгодна сделка се превръща в много по не изгодна сделка 

- stefan4o
- Контакти:
В даден момент ще затегнат нещата с двигателите и много хора ще им се доплаче. Просто не са решили, не са го направили.
Колега, с каква серия са номерата на автомобила?
Смисъл в кой окръг се води, в кой КАТ, трябва да се сменят номерата?
Смисъл в кой окръг се води, в кой КАТ, трябва да се сменят номерата?
stefan4o написа:В даден момент ще затегнат нещата с двигателите и много хора ще им се доплаче. Просто не са решили, не са го направили.
Кой и защо има интерес от голямо затягане? Голяма част от тия незаконните са на прастари и обезценени коли. Малко са наистина крадени, а и да е имало кражба преди 10г, никой не се интересува. Далече по-належащи неща се мотаят и отлагат и практически няма как да се случи. Ако е да се закани новият началник на КАТ/МВР тогава може.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”