Марешки в София

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Svetlix
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: 1.9 TDI AFN

Re: Марешки в София

Мнениеот Svetlix » Чет 22 сеп 2016 15:53

m135 написа:Познати дизелджии пък се оплакват от нафтата, не знам в София може и да вкара по качествени горива, но аз определено предпочитам да плащам няколко стотинки отгоре, но да си карам колата нормално. Преди да купи бензиностанцията, беше на LB и зареждах само там,сега я заобикалям.

До сега 3-4 резервоара съм заредил пълно-пълно от Свищовската и нямам никакви драми. Нафта като нафта! Сипвал съм в Горна Оряховица и Габрово също. Никаква разлика. Дано направи бензиностанции във всички областни градове.

Liminat
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Liminat » Чет 22 сеп 2016 16:23

инжектопляктор написа:... Удобно заобиколи Бургас... Бензин - 2лв. Марешки е селяндур, който трупа точки за следващите избори. После ще видим дали цените на горивата ще останат такива. Направо да не повярва човек, че ще отваря в София. Обикновено многото клиенти ги избягва, да не е на загуба толкова много.

A, дреме им за некви си избори поне на половината, които зареждат при него. То да ти останат 20 лв в джоба, пък ти за кой си щеш гласувай. Щом те кефят тия, дето не ти свалиха цената 25 години, значи те са твоите хора. Може 300 лв да са ми останали в джоба от неговите горива, но той е единствения, дето се сети, че и аз съм човек. А ти да видиш какви хиени, някои около него свалиха цените /що ли/ и веднага там се извиха опашки от бързащи, що да чакат при него, цената същата...

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Чет 22 сеп 2016 16:47

Liminat написа:Щом те кефят тия, дето не ти свалиха цената 25 години, значи те са твоите хора. Може 300 лв да са ми останали в джоба от неговите горива, но той е единствения, дето се сети, че и аз съм човек.

Не, не са моите хора. Да не мислиш, че случайно ми се дават излишни пари? Или имам отстъпки? Не, не ме кефят. Но в Бургас не направи. Прави основно в някакви забутани градчета, където не могат да заредят много хора. Защото знае, че не е на печалба. Ако беше, веригата щеше да плъзне много бързо от чист капиталистически интерес.
Яд ме е, че нещата са така. И още повече, че ако отида от Бургас до Айтос, да си избия разликата в цената на горивата, трябва да напълня почти цял резервоар, а ако имах Голф - над 1 резервоар с гориво. Защото пътните струват пари. И в Айтос не давали да се пълни в туби. Не може да ми докара и мой познат. А аз в Айтос път нямам, защото в Айтос няма нищо, което да ме вълнува.
Марешки няма ефект в глобален план. На 5-6 места ще се радват на евтино гориво, останалите като мен ще духат супата.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 22 сеп 2016 17:59

инжектопляктор написа:
ktamen написа:Дай боже повечко такива селяндури, дето да трупат точки по този начин

Все ми е едно. Стратегията му в общият случай е да прави бензиностанции предимно далече от големите населени места.

Един малоумник се изсра по темата/ А бе Льольо откъде тръгна Марешки ?- от един мъничък град. 2/3 по големина според справките.
Ходи си зареждай от Лукойл а и храни руснаците . / то и др горива идват оттам/
Няма ли нкой от Бургас да го посъветва и потроши по главата този Спамаджия??

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Чет 22 сеп 2016 18:08

kris11 написа:Ходи си зареждай от Лукойл а и храни руснаците . / то и др горива идват оттам/ Няма ли нкой от Бургас да го посъветва и потроши по главата този Спамаджия??

Да. Освен Варна...Щеше да отваря в Пловдив - отвори, ама друг път. Щеше да отваря в Бургас, ама не - в Айтос.
Ти си живееш във Варна, ползваш евтиното гориво, а аз си плащам на Лукойл и на други, защото няма алтернатива.
След като ти е евтино варненското гориво, защо сам не се разходиш, а търсиш някой от Бургас? :no
Искрено ме е яд, че Марешки е циркаджия. Ако не беше, щеше да отвори в 5-те най-големи града най-първо бензиностанции. Но явно не търси ефект, а просто да се прави на велик. Яд ме е, че зареждам скъпо и храня Лука. Избор има ли? Може да отвори в Горно Нанадолнище, но не може да отвори в Бургас, Пловдив?

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Чет 22 сеп 2016 18:33

Моля соазвайте приличен тон!

Идват избори. Ще видим какво ще стане след това.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Чет 22 сеп 2016 21:19

Доколкото си спомням, Шел отвориха първата си бензиностанция в Люлин, после трябваше да минат няколко години за да отворят бензиностанция и в Ямбол. Шел със сигурност имат милион пъти повече ресурси от Марешки и въпреки това изграждането на верига отнема значително време.
Просто е нужно време да се намери подходящ парцел за бензиностанция. А и свободните средства на варненеца, едва ли са безгранични.
Предполагам, че Марешки прави там, където е успял да намери изгодно терен.
Ако логиката на Тинки е вярна, защо са 24 колонки на една бензиностанция - сигурно да губи повече :screwy
Тези дето свалят до неговите цени и те ли са на загуба :gruebel

Liminat
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Liminat » Чет 22 сеп 2016 21:30

инжектопляктор написа:Яд ме е, че нещата са така. И още повече, че ако отида от Бургас до Айтос, да си избия разликата в цената на горивата, трябва да напълня почти цял резервоар, а ако имах Голф - над 1 резервоар с гориво. Защото пътните струват пари. И в Айтос не давали да се пълни в туби. Не може да ми докара и мой познат. А аз в Айтос път нямам, защото в Айтос няма нищо, което да ме вълнува.
Марешки няма ефект в глобален план. На 5-6 места ще се радват на евтино гориво, останалите като мен ще духат супата.

Разбирам те, не е трудно да се постави човек на твоето място. Дори и тук, на другия край на Варна, че и по-близо цената на дизела е 1,89, при 1,71 при него. Да се надяваме, че ще успее да развие мощна верига, която да огрее всички българи. Иначе за това, че да се мъчи да мине с по-малко разходи, много гориво се пълни при него, човек. Цял ден пълни бензиностанции, всичко пълни до горе, колеги от Шумен пълнят и тубите мъжки, Добрич вече си имат там, това е корав разход, който отнема време, а и борбата му е срещу много корав противник, толкова корав, че досега никой не е посмял и да мечтае да се заяде с такива. Всеки вижда, че държат и парламент и държава и то от много време насам. Като се замисли човек, няма мъжкар от неговия калибър.

Потребителски аватар
Strosner
Автомобил: VW - Audi - Skoda
Двигател: 2001г

Мнениеот Strosner » Чет 22 сеп 2016 21:32

Прави основно в някакви забутани градчета, където не могат да заредят много хора. Защото знае, че не е на печалба. Ако беше, веригата щеше да плъзне много бързо от чист капиталистически интерес.

А Варна, и то ли е забутано градче? За мен, нещата са малко по-различни, просто в големите градове, съпротивата срещу неговите бензиностанции е по-голяма, там са големите мафиоти, лесно няма да си дадат терена и печалбите!

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Чет 22 сеп 2016 23:11

Абе тоя инжектопляктора направо ме разби, хахахаха. София е забутан гр ад? Ти бензиностанция с 24 колонки виждал ли си някога? Тфа за тебе 50 коло да зареждат наведнъж е мишкарска работа така ли? Човек, няма как във всеки един град на България да цъфнеш с бензиностанция! Човека се бори, както с аптеките успя, така сега ше успее с горивата. А на такива като тебе, дет путката им е все крива, угодия няма да има никога!

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 23 сеп 2016 0:09

Сране, льольовци, путки...

Като и ако отвори. До тогава :lock

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 19 мар 2017 23:21

Преди няколко дни си купих ново (30 годишно :mhihi ) ауди. Онзи ден, показвах на майка как се кара кола на газ и решихме да заредим на новата бензиностанция. Не бях се интересувал за нея откакто пуснах тази тема, макар че минавах няколко пъти край строежа и затова си мислех, че колонките са 24. Оказа се, че са направили 50 и пак се наложи да чакаме десетина минути. Напливът е внушителен, газ - 91 стотинки, при другите е 1,08лв. Днес ходихме и за винетка в Шел, много се изкефих на пълното мъртвило там :th_up Даже на касите нямаше нито един продавач и се наложи да почакам, вече са отвикнали да влизат клиенти при тях.
Жалко, че няма метан, майка ми си тръгва утре и за мое съжаление скоро няма да ходя да зареждам при Марешки.
Да прави бързо още 50 бензиностанции и да се свършва с картела :th_up
ПП Много моля да се съобразявате какво пишете тук, темата си ми харесва и не искам пак да я заключат.

DundyTheCroc
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4

Мнениеот DundyTheCroc » Пон 20 мар 2017 8:24

Защо и как цените му са такива не ме интересува, важното е, че за да заредя догоре ми трябват към 16 лева по-малко. Бензин като бензин, не съм усетил разлика с този по другите вериги.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 20 мар 2017 8:27

Около строежа цените явно са били "ден година храни" преди да пусне Марешки неговата. Сега чувам, че наоколо са изравнили цените с неговите. Обаче не знам, бензин и нафта толкова евтини, на друго място няма, газ се намира на 91-95 ст на доста места

Потребителски аватар
hvp800
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ

Мнениеот hvp800 » Пон 20 мар 2017 8:43

И колко са цените в момента?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”