тема за простака
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: тема за простака
Живея на централна улица в голям град. И ми е омръзнало от тарикати, които идват отнякъде си и спират пред къщи, и вечер като се прибера цялата улица е заета. Като идваш за половин един час има платени паркинги , 2 лева няма да те бутнат особено. Така, че тънко си се разминал с някаква си течност.
-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Ти парко място ли плащаш?Няма как някой да знае, че някой си бай х*й с лоши помисли живее там.Писнало ми е от олигофрени които могат само и единствено да вредят на чужди имущества.Ако видя някой да ми прави нещо на колата ще му счупя пръстите и ще му ги навра в г*за 

- Lupender
- Автомобил: Audi A4 B9
- Двигател: EA 288
За съжаление темата е необятна и става все по-актуална... Аз бих я обобщил като "войнстваща простащина" и "бабаитлък" от страна на "мутреещи" се индивиди. Тя не се отнася само до спирането, паркирането и шофирането, а въобще за отношенията между хората. Лошо и върви към по-лошо от поколение на поколение. За съжаление това явление започна и жените да обхваща... и те взеха да бабаитстват и да демонстрират превъзходство...
-
- Автомобил: Passat B2 _ Passat B5 _ Octavia 2
- Двигател: JN _ ACK _ BMM
За поколенията не съм сигурен. Майка ми е в къща с няколко собственика и единия е решил, че паркоместата на улицата пред къщатата са си негови. Освен, че ползва гараж, незаконен, място пред гаража, а и 2 паркоместа. Завари си железа и си сложи вериги с катинар. Докато аз бях там и спирах само едното място там не го заграждаше, изчезнах за 1 месец - и двете места. Рязах ги с флекс, късах ги, за малко тоя и бой да си изяде (не от мен) и пак. А от комшиите само аз и още 1 му се противопоставяме някак. Другите гледат като женички - "Недей, че бил много див!".
-
- Автомобил:
- Двигател:
темата е елементарна. Когато ходиш някъде из централните части на кои да е град , и спреш някъде по улиците задължително пречиш на някой. Или си спрял пред магазин, който трябва да се зарежда или си запушил нечий гараж или нещо друго. Колегата, автор на темата, даже спрял на забранена улица. Та може да се спори кой е простака в случая. И ако 3 ощетени си кажат : карай . 4тия ще ти залее колата , нареже гумите , надраска ... . Хората са измислили за целта : платени паркинги, сини зони .... Ама как ще дам 2 лева.... , това презумцията на простака.
Та призовавам всички които имат ходене в централните части на по - големите градове : ПРИГОТВЕТЕ 4-5 ЛЕВА ЗА ПАРКИНГ И Проблеми няма да имате. Така по белия свят , така е и тук.
Та призовавам всички които имат ходене в централните части на по - големите градове : ПРИГОТВЕТЕ 4-5 ЛЕВА ЗА ПАРКИНГ И Проблеми няма да имате. Така по белия свят , така е и тук.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
За съжаление, простакът разбира само от адекватен на простотията му отговор. Както и тъмнозелените ни съграждани.
Преди 2 години на един безплатен паркинг в Плевен софийски Сеат Толедо бе спрял така, че няколко коли не можеха да излязат. Аз бях най-близко до него и след поне 15 маневри напред-назад по двайсетина сантиметра успях да изляза. Докато маневрирах, минаха около 5 минути, като излязох почаках още десетина. Никаква следа от шофера на Сеат-а. Значи, не е спрял за минутка и да е наоколо.
В багажника имах туба с 4-5 литра отработено дизелово масло, за разпалка на парното на баща ми. Извадих тубата и щедро полях челното стъкло на нахалника. Действието ми може да не е лицеприятно, но говедото може би ще се замисли преди следващата си простотия.
Преди 2 години на един безплатен паркинг в Плевен софийски Сеат Толедо бе спрял така, че няколко коли не можеха да излязат. Аз бях най-близко до него и след поне 15 маневри напред-назад по двайсетина сантиметра успях да изляза. Докато маневрирах, минаха около 5 минути, като излязох почаках още десетина. Никаква следа от шофера на Сеат-а. Значи, не е спрял за минутка и да е наоколо.
В багажника имах туба с 4-5 литра отработено дизелово масло, за разпалка на парното на баща ми. Извадих тубата и щедро полях челното стъкло на нахалника. Действието ми може да не е лицеприятно, но говедото може би ще се замисли преди следващата си простотия.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Така е понеже институциите в България /полиция,общински служби,съд/ работят колкото да си вземат заплатите /и рушветите/, и всеки простак особено пък ако има малко пари мисли ,че може да прави каквото си иска 

- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
muns61 написа:В багажника имах туба с 4-5 литра отработено дизелово масло, за разпалка на парното на баща ми. Извадих тубата и щедро полях челното стъкло на нахалника. Действието ми може да не е лицеприятно, но говедото може би ще се замисли преди следващата си простотия.
И аз си мисля да си наглася лепенки "Спрял тъпанар" или от сорта. Трябва да има точка в правилника с глоба за такива (не знам има ли?), викаш полиция и му шибват едни 50лв. Друг път да знае.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
anpa1 написа:Живея на централна улица в голям град. И ми е омръзнало от тарикати, които идват отнякъде си и спират пред къщи, и вечер като се прибера цялата улица е заета. Като идваш за половин един час има платени паркинги , 2 лева няма да те бутнат особено. Така, че тънко си се разминал с някаква си течност.
Ти си собственик на улицата?
Браво.
Нещо документи, нотариален акт, явно имаш.
Явно нЕмаш, аман от такива селски тояги, живеещи на центърО.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Мои колеги веднъж били спрели на някой на мястото... ама това на паркинг пред панелен блок. Наглярчето спряло зад тях и ги запушило. 112, полицията идва и му пише акт 50 лева за самоуправство и те така... собственици на улици и паркинги и при нас не липсват 
Аз си реших проблема с паркомястото като си наех гараж.

Аз си реших проблема с паркомястото като си наех гараж.
- toman44o
- Автомобил: VW VENTO
- Двигател: ABS
Никога не съм паркирал пред чужд имот, гараж или да затворя паркирани коли( пред паркирал имам предвид да си оставя колата и да тръгна някъде по задачи) , НО много пъти ми се е случвало да спра пред гараж или да затворя коли за 10-15 минути докато чакам човека с когото съм да си свърши работа , а през това време ВИНАГИ съм стоял в автомобила и при нужда съм го махал веднага, не съм го оставял и 10 секунди без да съм при колата и никога не съм имал проблеми.
Имаше само един случай при който бях затворил едно Порше Кайен идва собственика (някаква селска мутра) и директно започва да ме заплашва , е разминахме се без ексцесии
Имаше само един случай при който бях затворил едно Порше Кайен идва собственика (някаква селска мутра) и директно започва да ме заплашва , е разминахме се без ексцесии

- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Най-много се паля, когато някой каже- това е моето място, ако паркираш тука ще ти я надраскам- имах такъв случай скоро. Викам само посмей да ми пипнеш колата и после жална ти майка. И нарочно паркирам предимно на мястото на комшията обявено от него си за негово. С баща ми имаме по 2 коли, общо 4- те са с платен данък, имат преглед, карат се, ама са 4 и това дразни някои индивиди. Напрежението го има, засега няма поразии по колите, ама има словесни нападки......
- Mustang GT-R
- Автомобил:
- Двигател:
polovera_9n3 написа:Най-много се паля, когато някой каже- това е моето място, ако паркираш тука ще ти я надраскам- имах такъв случай скоро. Викам само посмей да ми пипнеш колата и после жална ти майка. И нарочно паркирам предимно на мястото на комшията обявено от него си за негово. С баща ми имаме по 2 коли, общо 4- те са с платен данък, имат преглед, карат се, ама са 4 и това дразни някои индивиди. Напрежението го има, засега няма поразии по колите, ама има словесни нападки......
Аз също съм от тези индивиди. Ако някой друг паркира 6 коли и ти започнеш да не можеш да паркираш твоите 4 и ти ще започнеш да се дразниш нали?
- vankat-2
- Автомобил:
- Двигател:
Mustang GT-R написа:polovera_9n3 написа:Най-много се паля, когато някой каже- това е моето място, ако паркираш тука ще ти я надраскам- имах такъв случай скоро. Викам само посмей да ми пипнеш колата и после жална ти майка. И нарочно паркирам предимно на мястото на комшията обявено от него си за негово. С баща ми имаме по 2 коли, общо 4- те са с платен данък, имат преглед, карат се, ама са 4 и това дразни някои индивиди. Напрежението го има, засега няма поразии по колите, ама има словесни нападки......
Аз също съм от тези индивиди. Ако някой друг паркира 6 коли и ти започнеш да не можеш да паркираш твоите 4 и ти ще започнеш да се дразниш нали?
Много точно казано.Ама не се осещат.ИНДИВИДИТЕ
-
- Автомобил: VW T4 1996
- Двигател: AET
- Контакти:
Колеги по темата за ИНДИВИДИТЕ бихте ли ме посъветвали да процедирам.
Картинката е следната :
Миналата година ремонтираха и пуснаха в експлоатация бивша поща - стана център на Виваком. Няма проблем със работещите там и те са хора и те не искат да ходят пеша, разбираемо е (от 8 до 17 паркинг няма /пълен/).
В последствие се появи някаква охранителна фирма която започна да си държи служебните коли там (на адреса от 17 до 7), и се оказва така че прибирайки се от работа няма къде да се паркира ( не пред стълбите; не около блока; а и на прилично разтояние няма място).
По какъв ред да се процедира /община/кметство/ и други такива мудни институции за да се принуди охранителната фирма да си намери друго място където да си държи таралясниците ?
Пробвано е със блага и крива приказка, няма ефект :(
Картинката е следната :
Миналата година ремонтираха и пуснаха в експлоатация бивша поща - стана център на Виваком. Няма проблем със работещите там и те са хора и те не искат да ходят пеша, разбираемо е (от 8 до 17 паркинг няма /пълен/).
В последствие се появи някаква охранителна фирма която започна да си държи служебните коли там (на адреса от 17 до 7), и се оказва така че прибирайки се от работа няма къде да се паркира ( не пред стълбите; не около блока; а и на прилично разтояние няма място).
По какъв ред да се процедира /община/кметство/ и други такива мудни институции за да се принуди охранителната фирма да си намери друго място където да си държи таралясниците ?
Пробвано е със блага и крива приказка, няма ефект :(
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”