Трафика в София

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Как да се ограничи трафика в София?

Платено минаване (паркиране) през центъра
41
27%
График за движение по дни в зависимост от рег. номер
15
10%
Друг начин, ба ли му мамата...
59
39%
Никво ограничаване. Много си ме кефи кочината
38
25%

Общо гласове: 153
Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Чет 10 май 2007 17:22

Vlad777 написа:
longora написа:Абе вижте ги наглите и нахални копеленца. В Гърция такса 20лв годишно в Белгия безплатно а тука където сме най-мизерни и средната заплата ни е 300лв а не 1500 евро ни искат 100лв годишно.

Аз съм за платено.

И един интересен факт: За миналата година над 100 000 софиянци са декларирали месечен доход над 6000 лв. и са си платили данъците върху тези пари :idea:
Така че ще има кой да си плаща :wink:

хм, а колко е средната заплата за София, че ми стана интересно :) за Чехия я водят 600 евро примерно

Потребителски аватар
Bob.Baev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bob.Baev » Чет 10 май 2007 17:24

Rumen написа: Проблемът на тези които управляват колите си в София е, че тези дето управляват София мислят единствено как повишат приходите на Общината, но не и как да решат проблема.
Разширяването на Синята зона - свещенна глупост. Парковете, градинките и тротоарите се превърнаха в места за паркиране.
Платеното минаване през центъра - те това просто не го виждам как ще стане. Да не говорим че всяка баба-реститутка ще си продаде правата за живеене в центъра на всеки с S-CLASSE (нищо чудно и аз да си напазарувам подобно право)
Това с номерата звучи най-близко до реалността, но и все пак е по-близко до покрайнините на Слънчевата система, след като вече сме 14 години напред по претоварване. Ако предположим че четните и нечетните номера са поравно ... значи пак ще сме 7 години напред.

Във всички рестриктивни мерки разбира се има и плюсове и минуси. Но аз ще кажа моето виждане: Господа управляващи София - направете един редовен, удобен, чист и привлекателен градски транспорт. Аз ще съм първия, който ще си остави колата на паркинга и цяла седмица няма да помисли за нея. Не мислете че ми е ебати кефа всеки ден да съм в джаза, който Вие (господа управляващи) допуснахте ние (управляващите МПС-та в София) да направим. Не мислете, че ми е ебати кефа да се вися по един час в отсечката ЦУМ-Орлов мост, да се чудя къде да си паркирам колата, която експлоатирам в най-лошия за нея режим и я чупя разбите Ви улици.

:applause: евала! взе ми думите от устата!

Потребителски аватар
Perso
Автомобил:
Двигател:

:)))

Мнениеот Perso » Чет 10 май 2007 17:38

Платено? Абсурд - ако всеки град и село решат да се плаша по-места, какво ще стане?
В София трафика е екстра, какво се оплаквате?
Позаинтересувайте се, какъв е трафика в други градове по света?!
В крайна сметка има градски транспорт. На който не му харесва да не кара а да пие :beer

Потребителски аватар
biol
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот biol » Чет 10 май 2007 17:55

трафика е страшен но за това си е виновна общината няма чак толкова коли в центъра
1 най- голямата вина е че софия е строена радиално всичко се събира в центъра (американските са с успоредни улици) няколкото дъги които ги има са запушени и непроходими трябва да се направят повече пръстени -любим пример е опълченска направиха я страшен булевард и и. и . при симеон става малка тясна квартална уличка
какав е смисала кадето хвърлиха толкова пари в нея незнам
ЗА мен трябва да се обмисли и планира цялостно а не на парче община по община плана трябва да е за цяла софия
2 полицията страшно когато се запуши кръстовище трябва веднага да отиде регулировчик
трвябва да има повече зелени вълни
Паркираните коли мъка винаги се намира някои които да спре насредата и да блокира всички, пак полция
А за синята зона споко там е по весело отколкото изглежда сега искат целия център да е платен и след това паркинги и гаражи ще го дадат под аренда
голяма веселба

Потребителски аватар
Sara_Bold
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sara_Bold » Чет 10 май 2007 19:17

Не мисля,че с някой от посочените методи трафика в столицата ще се оправи,защото винаги ще има "тарикати"!
Все пак ще изброя няколко неща,които са важни според мен:
1.манталитет
2.култура на шофиране
3.да се прилага закона стриктно
4.да се оправят пътните настилки
5.да се направят подземни паркинги.....

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 10 май 2007 19:54

Sara_Bold написа:Не мисля,че с някой от посочените методи трафика в столицата ще се оправи,защото винаги ще има "тарикати"!
Все пак ще изброя няколко неща,които са важни според мен:
1.манталитет
2.култура на шофиране
3.да се прилага закона стриктно
4.да се оправят пътните настилки
5.да се направят подземни паркинги.....

Сара, не виждам какво ще помогне и една от точките при положение че колите са извънредно много за инфраструктурата...искат се радикални мерки:

1. Нови булеварди
2. Разширяване на стари било то и с една лента
3. Колега по горе каза: Отличен градски транспорт
4. Затваряне на целия център или подобна радикална мярка.

П.С. ИСКРЕНО СЪЖАЛЯВАМ НЕ БЯХ ПРОЧЕЛ 5-та точка....тя е добрп предложение заедно и с другите паркинги тип сграда /не знам как се казват/

Потребителски аватар
Sara_Bold
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sara_Bold » Чет 10 май 2007 20:16

chefito написа:Сара, не виждам какво ще помогне и една от точките при положение че колите са извънредно много за инфраструктурата...искат се радикални мерки:

1. Нови булеварди

П.С. ИСКРЕНО СЪЖАЛЯВАМ НЕ БЯХ ПРОЧЕЛ 5-та точка....тя е добрп предложение заедно и с другите паркинги тип сграда /не знам как се казват/

Със сигурност положението ще стане по-добро!Забелязал ли си ,че много често задръстванията стават от такива,които минават на червено и застават посредата на кръстовището пречейки на другите коли да се изнесат?
Ако повечето шофьори имаха култура на каране и толерантност определено също щеше да се облекчи трафика!
Под оправяне на пътните настилки имах предвид не само да се попълнят дупките/които след половин година/ отново се изравят,но и наистина да се разширят булевардите,да се направят естакади,тунели и прочие!
Все пак в много европейски столици,трафика си е проблем!При нас обаче е съчетано с липсата на добра урбанизация и точките,които съм изброила!
От посочените в анкетата,на-добре ми звучи заплащането,но нека незабравяме,че сме в България и че изведнъж ще изникнат 10000.... с пропуски и нещата отново ще бъдат в изходна позиция!

П.С.Определено т.3 е много важна в цялата тази идея! :wink:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Чет 10 май 2007 21:19

Sara_Bold написа:
chefito написа:Сара, не виждам какво ще помогне и една от точките при положение че колите са извънредно много за инфраструктурата...искат се радикални мерки:

1. Нови булеварди

Със сигурност положението ще стане по-добро!Забелязал ли си ,че много често задръстванията стават от такива,които минават на червено и застават посредата на кръстовището пречейки на другите коли да се изнесат?
Ако повечето шофьори имаха култура на каране и толерантност определено също щеше да се облекчи трафика!
Под оправяне на пътните настилки имах предвид не само да се попълнят дупките/които след половин година/ отново се изравят,но и наистина да се разширят булевардите,да се направят естакади,тунели и прочие!
Все пак в много европейски столици,трафика си е проблем!При нас обаче е съчетано с липсата на добра урбанизация и точките,които съм изброила!
От посочените в анкетата,на-добре ми звучи заплащането,но нека незабравяме,че сме в България и че изведнъж ще изникнат 10000.... с пропуски и нещата отново ще бъдат в изходна позиция!

П.С.Определено т.3 е много важна в цялата тази идея! :wink:

убеди ме за някои неща! :roll: :roll: :roll:

Потребителски аватар
Huizel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Huizel » Чет 10 май 2007 21:30

Да не се допускат провинциални келеши(малеее как ше ревнат сега mhihi ).Жителство и т.н. ,просто не става да идваш от град,село с 2-3 светофара и да се набиеш в центъра ,а пък и където и да било,май вече няма голямо значение.Просто дразнят.

п.с. който го може,го може,който не го може ....ми да не се опитва мамка му...

Потребителски аватар
makaveli
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот makaveli » Чет 10 май 2007 21:45

Платенооооо

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Чет 10 май 2007 21:46

Проблема на Софето е че още преди сто години са действали недалновидно.Това е град който е проектиран за 50-100 карети :wink:
Виждал съм картичка на София от 60те години-Съдебната палата, един трамвай, един милиционер и още пет човека-а сега е некъв ужас,некъв ад.
Бащата ми е казвал че като са решили да правят околовръстното е настанал рев в тогавашния СНС.
Според мен трябват радикални мерки от типа на Мексико сити-рег.табели и дати,(Стоп на каруците,Зареждане намагазините,ремонтиране на пътища,Чистота... всичко това след 20.00 часа- БГ реалност)

Потребителски аватар
scirocco gt
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scirocco gt » Пет 11 май 2007 1:07

(Стоп на каруците,Зареждане намагазините,ремонтиране на пътища,Чистота... всичко това след 20.00 часа- БГ реалност)[/quote]

:да:

Audi_RS*
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Audi_RS* » Пет 11 май 2007 1:09

Утре очаквайте изненада на околовръстното ! Затворено е !

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Пет 11 май 2007 1:15

Audi_RS* написа:Утре очаквайте изненада на околовръстното ! Затворено е !

Да.Аз сега минах и видях че са насипали самосвали чакъл и са затворили. :?

Audi_RS*
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Audi_RS* » Пет 11 май 2007 1:17

Лошото е че никой не е предупреден,а утре хората са си на работа.. така че не ми се мисли какво ще става... :evil:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”