chefito написа:Сара, не виждам какво ще помогне и една от точките при положение че колите са извънредно много за инфраструктурата...искат се радикални мерки:
1. Нови булеварди
2. Разширяване на стари било то и с една лента
3. Колега по горе каза: Отличен градски транспорт
4. Затваряне на целия център или подобна радикална мярка.
П.С. ИСКРЕНО СЪЖАЛЯВАМ НЕ БЯХ ПРОЧЕЛ 5-та точка....тя е добрп предложение заедно и с другите паркинги тип сграда /не знам как се казват/
Със сигурност положението ще стане по-добро!Забелязал ли си ,че много често задръстванията стават от такива,които минават на червено и застават посредата на кръстовището пречейки на другите коли да се изнесат?
Ако повечето шофьори имаха култура на каране и толерантност определено също щеше да се облекчи трафика!
Под оправяне на пътните настилки имах предвид не само да се попълнят дупките/които след половин година/ отново се изравят,но и наистина да се разширят булевардите,да се направят естакади,тунели и прочие!
Все пак в много европейски столици,трафика си е проблем!При нас обаче е съчетано с липсата на добра урбанизация и точките,които съм изброила!
От посочените в анкетата,на-добре ми звучи заплащането,но нека незабравяме,че сме в България и че изведнъж ще изникнат 10000.... с пропуски и нещата отново ще бъдат в изходна позиция!
П.С.Определено т.3 е много важна в цялата тази идея!