Според сайта фуело на Кристал цената днес е 2.03, а на екото, което е на 500 метра в посока околовръстното е 2.12 с карта за отстъпка...
Като навъртиш на FSI-то 50-100 хиляди километра с този бензин ще се радвам да споделиш какви са отзивите от това гориво, защото специално тези двигатели с времето имат доста проблеми с горивата.
Мнение за бензиностанция Кристал (София)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Мнение за бензиностанция Кристал (София)
Колега , навъртял съм ги, и ти казвам цените които виждам всеки ден и тази сутрин включително... Не гледам fuelo..
Vlad777 написа:Според сайта фуело на Кристал цената днес е 2.03, а на екото, което е на 500 метра в посока околовръстното е 2.12 с карта за отстъпка...
Като навъртиш на FSI-то 50-100 хиляди километра с този бензин ще се радвам да споделиш какви са отзивите от това гориво, защото специално тези двигатели с времето имат доста проблеми с горивата.
в сайта пише "цените са приблизителни"

на други бензиностанции пише примерно "цените са предоставени от потребител на Fuelo.net на 26.11.2019г. 7:59"

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Проблема не е толкова в спестените левчета от зареждане,а в това че и когато съм сипвал на "маркови" бензиностанции понеже наблизо няма "менте" ,никога не съм усещал някак си "колата да тръгва по-добре",но пък е имало случаи когато е ставала осезаемо по-тромава. Е питам аз тогава ....за чий х... да има давам повече пари като не предлагат нищо по-добро за тях,че даже напротив ?? Все пак интернет е пълен с теми как горивото от "бяла" бензиностанция прецаква двигателя не след стотици хиляди километри,а просто след стотина 

ами като всяко нещо, даваш пари за име градено с години, оригиналната мултимедия на VW струва 10 бона и няма нищо, всеки ъпгрейд е платен и т.н. Китаеца дава за 500лв медия дето може всичко. Купуваш блендер Philips защото е марка, а той вътре китаец като всички други ама два пъти по-скъп. И аз избягвам евтините бензиностанции, което не ги прави лоши, но практиката показва, че са временни явления и в повечето случаи приключват, патил съм си и от големи вериги. Тук трябва да се отбележи, че например ЛУК ОЙЛ не значи нищо, това е марка, франчайз , половината са си налук ойл другите на части лица спазващи техните изисквания, по касовите бележки може да се ориентирате, вече местния тарикат си прави каквото прецени, аз на Лук Ойла на айтос преди 5 години сипах газ с която едва стигнах до София и се чудех какво се прецака на колата, докато не сипх в софия и изведнъж всичко по старо му си заработи добре. Сипвал съм бензин на шано бензиностанции и съм бил супер доволен и от разход и от поведение. Ама пак гледам да си сипвам на определени марки и по-конкретно на едни и същи обекти , хубавото на сегашния дизел , е че мога да си позволя да отида до морето, да се возя колкото ми е кеф и да се върна и да си сипя пак на същата любима бензиностанция. С газта уви през 300км трябваше да зареждам и съм попадал на всякакви крайности...
Тая бензиностанция хич не е временно явление. Преди много години зареждах почти всеки ден газ оттам в продължение на няколко години. Газова бутилка 14 литра, зареждане на всеки 110-120 км. По-добра газ в цяла България не съм зареждал. С бензина не съм имал проблеми. Дизел не съм зареждал повече от 15-20 пъти, нямам мнение.
- quattro^^
- Автомобил: audi a6 c5
- Двигател: AJL
Мое мнение е да си зарежда на проверена бензиностанция около дома, пътувате ли където може. Аз най-големи перипети с големи вериги съм имал и то защото според мен повече от половината е на франчайз. Лукойл и газпром са за който знам, омв както цакат в плд ...май е по-добре на малки да си зарежда.
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Често зареждам аудито ми там (ТТ-1.8Т) с бензин. Нямам никакви проблеми 2ра година с горивото. Сипвам и газ често там, също е окей като вървеж и разход.
- Mr. S. King
- Автомобил: Passat
- Двигател: TDI 1995-1999
На Кристал е 1.97 литър 95 от два месеца може би - на жената Пежо-то се кара почти само от там с бензин 95 - пълен резервоар 60 литра си дава стандартния разход от 10 до 11 / 100 градско.
На Пасата съм сипвал дизел - никакъв проблем също с разход и мощност.
От другите бензиностанции ползвам само Ромпетрол (за Вито ЦДИ и Ситроен Ц5 ХДИ 2007 на баща ми) и в краен случай ОМВ.
Отноно как качеството на горивата е различно по ОМВ-та - ами те са на франчайс с различни собственици - и от това на бул. "Рожен" съм патил и аз с Вито-то, както и от това на бул. "България" след Била в посока център.
И Ситроена и Вито-то дават най-добър разход с дизела на Ромпетрол - и двете са минали над 100,000 км. само с нафта от Ромпетрол и тук-там ОМВ и нямат сменяни дюзи до този момент.
На Пасата съм сипвал дизел - никакъв проблем също с разход и мощност.
От другите бензиностанции ползвам само Ромпетрол (за Вито ЦДИ и Ситроен Ц5 ХДИ 2007 на баща ми) и в краен случай ОМВ.
Отноно как качеството на горивата е различно по ОМВ-та - ами те са на франчайс с различни собственици - и от това на бул. "Рожен" съм патил и аз с Вито-то, както и от това на бул. "България" след Била в посока център.
И Ситроена и Вито-то дават най-добър разход с дизела на Ромпетрол - и двете са минали над 100,000 км. само с нафта от Ромпетрол и тук-там ОМВ и нямат сменяни дюзи до този момент.
- Pichaga
- Антиспамър №1
- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
Re: RE: Re: Мнение за бензиностанция Кристал (София)
Тука ми стана интересно, как ОМВ на Рожен не става а пък ОМВ на триъгълника става [emoji848][/quote]bullyboybg написа:Откакто карам комън рейл, внимавам какво и къде сипвам-ЕКО и в краен случай Ромпетрол и ОМВ
сега виждам мнението
просто са на франчайз и....
Ползваш марката, но сам си избираш способ да изгониш клиентите си
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
Аз вече 70 000 км зареждам основно от бензиностанциите с ниските цени Круиз, Интерспийд и тн. От време на време зареждам на Газпром от скъпия дизел. Никаква разлика, честно казано. А Еко е без коментар, не стъпвам откакто според тяхната колонка Шкодата ми харчи 10 градско. А тя харчи около 7.5-8.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Газта на Кристал е супер, бензин също съм сипвал от там и няма никакви ядове. Не съм сипвал дизел, но не съм и чул някой да се оплаква от горивата там, а имам доста приятели които сипват на Кристал различни горива
Между другото, ако сте обърнали внимание всичките "неизвестни" бензиностанци, ако мога така да ги нарека поддържат горе долу 1 и съща цена, а всичко "маркови" (омв шел и т.н.) горе долу с 20ст. отгоре. Сами си правете изводи каква им е печалбата.
За справка аз зареждам само на Круиз от няколко години само бензин. Никакви ядове (пасат 7ца и корса Е). Приятел пък зарежда сигорно от поне 5г. само комън рейл дизел, пак никакви проблеми.
За справка аз зареждам само на Круиз от няколко години само бензин. Никакви ядове (пасат 7ца и корса Е). Приятел пък зарежда сигорно от поне 5г. само комън рейл дизел, пак никакви проблеми.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Още един глас
+++ за бензина на Круиз - Слатина!
+++ за бензина на Круиз - Слатина!
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”