Казус при продажба на автомобили без прехвърляне

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Volkswangel
Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
Двигател: 2015

Re: Казус при продажба на автомобили без прехвърляне

Мнениеот Volkswangel » Пон 13 яну 2020 10:12

След като е издадено нотариално заверено пълномощно, в него задължително е вписан адреса на упълномощения. В такъв случай би могло да се осъществи връзка с него.

Потребителски аватар
lokva
Автомобил: Passat 3c
Двигател: CBAB 2008

Мнениеот lokva » Пон 13 яну 2020 20:26

Напоследък много често попадам на обяви за продажба на автомобили без прехвърляне. Има коли сменили по 10 собственика така. Ако колата има ГО. Внея може да има нужната информация

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Пон 13 яну 2020 20:42

Как ще ги бракува човека като талоните и рег табели не са в него??? За това му казах да се съветва с адвокат или полицай-може би има някакви вратички в закона как става това.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 13 яну 2020 20:45

Ми аз съм пишман айдукат - ако колата ти изгори барабар с талоните и номерата в нея - какво правиш?!
Бракуваш без номера и без талони - елементарно е ...
Сега, каква причина ще изтъкнеш пред органите на реда за бракуването, е друг въпрос. Но според мен е възможно.

Потребителски аватар
lokva

Мнениеот lokva » Пон 13 яну 2020 20:46

Ако колата няма ГО от няколко години тогава познат полицай може да се навие да я бракува без талоните.

Потребителски аватар
simo
Автомобил: VW Passat B2 1986
Двигател: DT 1600

Мнениеот simo » Пон 13 яну 2020 21:37

Днес си поговорих по темата с едни пътни полицаи.
Единият каза да пусна в районното (по моя адрес, нз постоянен или настоящ) молба за обсебване.
Сефте го чух тоя термин, та позачетох из гугъл, пак не ми стана ясно имам ли шанс да ги отпиша и поне занапред да ми олекне.
Предполагам, че честта да докажа обсебването ще бъде моя (по аналогия с презумпцията за невинност, би трябвало всеки да бъде НЕобсебил до доказване на обратното). Това е логично, а дали е И законово правилно? :icon_lol

cecoa1
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Passat 4motion[откраднат вече]
Двигател: AVF

Мнениеот cecoa1 » Вто 14 яну 2020 0:05

Това с обсебването е добра идея. Ако колите са в България и могат да се намерят хората, които ги ползват.
По-подробно. Най-малкото ще намерят колите(пак казвам, ако се карат в България), ще се стигне до изясняване на нещата, и по принцип малко хора биха се съгласили да си губят времето по съдилища, и по-скоро биха били съгласни просто да се прехвърлят колите при нотариус и да се уредят нещата.
По принцип, обсебването значи, че доброволно си им ги дал, а не са ти ги откраднали, но не искат да ти ги върнат. При това положение например, застрахователите не биха изплатили обезщетение за кражба, при застраховка каско. Имаше преди време няколко такива случая със сравнително нови коли на фирми за коли под наем - наемат се с фалшиви документи(въпреки, че уж фирмите внимават...от тогава доста повече де), после се изнасят от страната, а по фалшивите лични карти не могат да намерят реални хора(или намират случайни, при крадени документи).
Та от последното е и първото ми предупреждение - понякога нито колите, нито хората могат да бъдат намерени. Тогава вероятно(предполагам без да съм сигурен) има ред, по който да се удостовери, че колата вече не е собственост на вписания по документи, и съответно да се отрегистрира от общината за да не се дължат данъци. Въпреки това, съмнявам се дали е възможно това да стане със задна дата, и вероятно данъците до момента все пак ще останат дължими(и там имаше някаква давност май).

Потребителски аватар
lokva

Мнениеот lokva » Вто 14 яну 2020 0:28

последно давноста бе 5 години. нямам информация нещо да е било променяно

Потребителски аватар
VasilStoichkov
Автомобил: Passat B7 Variant 4motion 177hp
Двигател: CFGC

Re: RE: Re: Казус при продажба на автомобили без прехвърляне

Мнениеот VasilStoichkov » Вто 14 яну 2020 9:30

dobrin написа:Ми аз съм пишман айдукат - ако колата ти изгори барабар с талоните и номерата в нея - какво правиш?!
Сега, каква причина ще изтъкнеш пред органите на реда за бракуването, е друг въпрос. Но според мен е възможно.
Ако колата ти изгори се издава документ от пожарната с който отиваш в кат

Потребителски аватар
VasilStoichkov

Мнениеот VasilStoichkov » Вто 14 яну 2020 9:33

lokva написа:последно давноста бе 5 години. нямам информация нещо да е било променяно
Да, токова в. Миналата година плащах данъци само че на апартамент и ми хванаха дължимото само за 5 години на зад

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Вто 14 яну 2020 9:50

simo написа:Единият каза да пусна в районното ...

Точно това ти е решението.
В районното управление си обяснваш нещата, както са си.
Хубаво е да си намериш копие на пълномощното.
В него трябва да има опция да се прехвърля колата.
Така можеш да обясниш, че такава е била сделката по продажба, но купувача не е изпълнил своята част.
Имаш опция да подадеш и жалба за дължимия данък. Полицията ще издири 'купувача' и ще можеш да заведеш дело.
Ако ползваш адвокат, ще имаш шанс да го принудиш да плати данъците.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 14 яну 2020 13:50

Въпросът е какво да направи човекът за да спре да плаща данъци СЕГА! Не някога, след като (ако) полиция и прокуратура си свършат работата. Освен това, когато обясняваш някакви неща, които не можеш да докажеш, си остават само обяснения. Затова и написах най-елементарния и бърз начин.
VasilStoichkov написа:
dobrin написа:Ми аз съм пишман айдукат - ако колата ти изгори барабар с талоните и номерата в нея - какво правиш?!
Ако колата ти изгори се издава документ от пожарната с който отиваш в кат

Примерът ми беше съвсем хипотетичен. Дори с писмо от пожарната, пак ще бракуваш без талони и без номера, нали?! Идеята е, че бракуване без номера и без талони също е възможно.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Вто 14 яну 2020 15:37

dobrin написа:Въпросът е какво да направи човекът за да спре да плаща данъци СЕГА!

Тъй де, тъй.
Той си подава в районното за обсебване, поради неспазване на договореност и до 6 месеца си получава становище от прокуратурата, с което си отписва колата.
После дали ще си гони данъците, друга бира, но има някаква опция да притиска ония.

При този вариант пак ще плати за 1вата половина от 2020г.
Ама няма да лъже.
Защото съществува хипотезата да се окаже, че колата се ползва. Тогава ще има и подвеждане на органи, с цел неплащане на данъци с тези не изгорели коли.

И все пак с теб нямам капацитет да споря :icon_lol
Просто аз бих заложил на истината, защото реално от негова страна си е почти изряден. 'Престъплението' е от страна на купувача, който е избегнал плащане на данък придобиване и пререгистрация. Продавачът нищо не спестява с тази схема.

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Вто 14 яну 2020 16:40

Ако намериш физически колите, прибираш им номерата и си готов. Собственикът ще те потърси и ще си плати дълговете. Как да ги откриеш е загадката. Отделно, че най-вероятно са притежание на цигани. По рег. номер и полицата за ГО може да се ориентираш. Въвеждаш номера, виждаш ЗК, отиваш там, казват ти къде е правена ГО. Ако склонят да ти кажат телефон на собственика, продължаваш.

Потребителски аватар
VasilStoichkov

Мнениеот VasilStoichkov » Вто 14 яну 2020 16:51

С всичките тези закони за личните данни надали някой ей така ще се навие ако не ти в познат и си затвори очите

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”