С какво да си залепя пластмасата на кората на вратата?
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
- Grizzlito
- Автомобил: Volkswagen T5 4motion
- Двигател: AXE 2006
- Контакти:
отвътре направи леки канали в пластмаста с поялник, почисти и мн внимателно залеи като преди това сложиш метална шина подобна на топлийка , по възможност една идея по дебела , полей го с канаколид и хубаво напсваи след това залей цялата пукнатина отвътреама не многог и това трябва да го хване само , леко с поялника да не пробиесх пластмасата да стане грозно
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
ползвал съм такъв кит вили.. този е един зелен .. влакнест .. става на камък и много трудно се работи... според мен няма да ти свърши работа..
не си взимай от тези обикновенните епоксидни смоли .. аз ползвах истинска такава преди няколко години целия самолет се трошеше.. с изключение на мястото което е запелено със смолата.. ако намериш хубава.. мисля че това е най-удачния вариянт.. този кит е доста труден за обработка.. все едно работиш с добре здъвкана дъвка.. лепи се наляво надясно .. кофти е .. (а как миришеееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееее)
не си взимай от тези обикновенните епоксидни смоли .. аз ползвах истинска такава преди няколко години целия самолет се трошеше.. с изключение на мястото което е запелено със смолата.. ако намериш хубава.. мисля че това е най-удачния вариянт.. този кит е доста труден за обработка.. все едно работиш с добре здъвкана дъвка.. лепи се наляво надясно .. кофти е .. (а как миришеееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееее)
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
пробвах с епоксидната смола отдолу.. заливах, + фибро нишки..
просто епоксидната смола на хваща в/у пластмасата... пълна греда..
отлепва се после, все едно загорял кашкавал от тефлонов тиган
довечера, ще го хвана, ще го пиля яко с шкурка, ще взема някакъв ацетон, и мисля да взема епоксидна смола за брони...
и ако и тя не хване не знам вече...
аве имаше хора тук се занимаваха с направа на таквиз custom пластмаси... напасваха правеха струваха.... бахти шибаната пластмаса...
това с поялника.. не дава никаква якост на огъване усукване прочее.. то просто на напън има резултат.. ма кат тресна 3 пъти вратата с 1.5 кг говорител на кората, и че се изпоцепи..
просто епоксидната смола на хваща в/у пластмасата... пълна греда..
отлепва се после, все едно загорял кашкавал от тефлонов тиган
довечера, ще го хвана, ще го пиля яко с шкурка, ще взема някакъв ацетон, и мисля да взема епоксидна смола за брони...
и ако и тя не хване не знам вече...
аве имаше хора тук се занимаваха с направа на таквиз custom пластмаси... напасваха правеха струваха.... бахти шибаната пластмаса...
това с поялника.. не дава никаква якост на огъване усукване прочее.. то просто на напън има резултат.. ма кат тресна 3 пъти вратата с 1.5 кг говорител на кората, и че се изпоцепи..
- ChernoGTI
- Автомобил:
- Двигател:
поялник и мрежа от вътрешната страна....смола и влакнест кит...шкуриш и си готов....на горната снимка с такъв кит какъвто имаш ти е правено...ако целиш да има поне малко еластичност лепило Тип Топ....едно такова зелено....земаш си и втвърдител към него....то като засъхне не става като Поксипола или смолата примерно твърдо а стои меко но хваща много здраво
Последна промяна от ChernoGTI на Сря 13 юни 2007 11:33, променено общо 1 път.
- ChernoGTI
- Автомобил:
- Двигател:
wili98 написа:тоз влакнест кит това което аз имам ли е?
зеленото... боди 250
смолата която ползвах беше българска с втвърдител някакъв...
слоя стана уникално як, ама просто се отлепи от пластмасата...
да точно това е влакнест кит ...."Body Fiber" требва да пише на него....с фибро нишки....като го извадиш от кутийката не е като обикновенния боди кит а е един такъв....как да се изразя леко "космат"

- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
wili98 написа:тоз влакнест кит това което аз имам ли е?
зеленото... боди 250
смолата която ползвах беше българска с втвърдител някакъв...
слоя стана уникално як, ама просто се отлепи от пластмасата...
да.. кит-а е точно този който имаш.. хмм.. от долната страна неиска да хваща.. а от горната хваща ли ? защо примерно не надупчиш долната страна да има къде да се захване смолата.. тук таме няколко дупки да може смолата да попадне вътре и да хване..
хмм и нещо пак тъпичко но ефективно.. с някакви скоби .. или пък видий .. ? след това се запълват отгоре с кит-а?
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ChernoGTI написа:да точно това е влакнест кит ...."Body Fiber" требва да пише на него....с фибро нишки....като го извадиш от кутийката не е като обикновенния боди кит а е един такъв....как да се изразя леко "космат"с втвърдителя добива леко лилав цвят
значи да пробвам една лека смеска, да азабъркам, да зашкуря пласмасата отвътре .. и че изпоналепим материал.. после ще видя дали пада.. който не пада.. го ползвам..

май проба грешка ще става...
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
DAXC написа:Каква смола ползва? Ако е епоксидна ще се отлепи. Пробвай с полиестерна. По железариите продават малки разфасовки за 1-2 лв.
Ми българска епоксидна..
пише си на нея, че не хваща поли..... пластмаси..
ма го прочетох след като пробвах новосъздалият се продукт на напън

Значи полиестерна смола...
че търчим ся до магазина.. некви препоръки в марка... или нещо?
- ChernoGTI
- Автомобил:
- Двигател:
ако не захванеш частите на пластмасата с нещо всичко което сърчи напуква кита....виждал си на някой 2ки 120% отзад 3/5та врата как е запушен номера....и е напукано около него навсякъде и стои много гадно....това се дължи на майстор заварчик с ръце в гъза си който само е прикапал на места ламарината с СО-то...а не я заварил цялата....надига се ламарината то от вибраций или от каквото и да е и пропуква кит-а..а ти с тази врата от постоянно лашкане отвори затвори и тежестта на говорителя едва ли ще искараш дълго ако само го замажеш с кит....
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”