Снимки на 2.0 Д4Д->няма друг толкова зле излеждащ мотор

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Сря 04 юли 2007 22:20

Значи проблема е в "задкормилната уредба" :D :D :D
ОХХХ защо на мен толкова ми дреме за мойта?Може би кинтите ще дойдат
проблем?????Сигурно това е причината :D :D :D :D

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Сря 04 юли 2007 22:22

Tyan написа:па може и това да се случи ....ама да ти се разцепи маслената помпа от това..........
много ялово.......

Ми незнам

Ама това си стана, пробвай на Вентото при +90км часа да му вкараш първа скорост, ще бъде интерсно ако влезе първа какви ще са последствията, аз си мисля, че най-много съединител. :lol:

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Сря 04 юли 2007 22:24

niikoo_1 написа:
Tyan написа:па може и това да се случи ....ама да ти се разцепи маслената помпа от това..........
много ялово.......

Ми незнам

Ама това си стана, пробвай на Вентото при +90км часа да му вкараш първа скорост, ще бъде интерсно ако влезе първа какви ще са последствията, аз си мисля, че най-много съединител. :lol:

Зор голям ще е докато я намамиш да влезе :D :D :D
Все пак автомобил "антидурак "все още не е произведен

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 04 юли 2007 22:24

най-малкото съединителя мисля искаш да кажеш ......... хихи ..... за щастие е почти невъзможно да го направя несъзнателно... мойта първа е палава ...за сметка на това имам опит в мисшифта както чу последния път хахахахахахахахха

Потребителски аватар
Mega
Автомобил: VW Bora 1.8 - 4Motion
Двигател: AGN - 125
Контакти:

Да ама не ...

Мнениеот Mega » Чет 05 юли 2007 14:16

Не знам, комшията има новия Авенсис D4D и нито пуши, нито се чува как работи.

Гледах новия Пасат хем трака повече, хем пуши!

Фен съм на VW ама да си кажем истината в очите ясно!

:idea:

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Чет 05 юли 2007 14:42

Истината мога да тия кажа ПД върви повече по-добре разгръща мощността в оборотния диапазон и е по-икономичен (като че ли)

Помпа дюзата си трака и какво от това :idea: това го знаем всички, то си е генетично заложено, а и 2.0ТДИ във вариантите си 140 и 170коня върви повече от еквивалентен авензис дори 2.0ТДИ 170коня е по-пъргав и икономичен от 2.2 Д4Д 177коня (въпреки, че Авензис 2.2 Д4Д 177коня не се предлага на българския пазар уж заради кофти нафтата) :wink:

2.0ТДИ 140коне пък има и по-голям въртящ момент при по-ниски обороти от 2.2 Д4Д 155коня, въпреки, че тойота-та има с 200мл.повече и конските сили са в нейна полза.
320Нм при 1800об/мин за ТДИ срещу 310Нм при 2000об/мин Д4Д.

2.0ТДИ има доста сериозен въртящ момент (да не казвам един от най-добрите) дърпа без много да се задъхва чак до червеното 4500об/мин и за разлика Д4Д и повече комън рейли при, които след 3600-3800об/мин нищо не случва.

На ПД-то недостатък си остава шума при празен ход на незагрял мотор и по-високата цена.

Сега за пушенето не знам, някой пушат други не, вчера пробвах 2х 2.0ТДИ 140коня и при пълна газ + 3500об/мин не пушеха, а пък една 1.9ТДИ 105коня си припушваше като и се даде жега :roll:
Преди това пък бях останал с впечатление, че 1.9ТДИ-та 105коня не пушат, а това се случва само при 2.0ТДИ, ама деда знам някой дето ги чатка дизелите повече може да сподели за кво иде реч.

Астра 1.9ЦДТИ 150коня също съм виждал да припушва сериозно като и да се дава жега.
Последно една Корола Версо карах зад нея и пушеше доста сериозно.
:roll:

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Чет 05 юли 2007 14:50

Нико ти си любимия ми философ. Нека да е грозен мотора!

Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veso101 » Чет 05 юли 2007 14:59

chy написа:
niikoo_1 написа:
много ялово.......

Ми незнам

Зор голям ще е докато я намамиш да влезе :D :D :D
Все пак автомобил "антидурак "все още не е произведен

На един колега Ауди 80 остана без две карета след като една мадама включила от 5та на 2ра скорост.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Чет 05 юли 2007 15:13

аре стига с тез ПД.. те за тва VW ги спират...
трака ве бахти мотора траклив.. има въртящ момент, щото комънрелите са окасапени зарад екологии /и щото могат/ за разлика от ПД.
И тва дето го твърдиш, че на 3400-3500 оборота приключва дейност.. по-скоро мога да твърдя над 4000 приключва...

грозен бил мотора.. ти гледаш ли го или караш колата..

+ тва да не си обясняваме, че двигателя изпушил зарад ръгане на 1 ва..

жената е била с 60-70 първа.. на дизела.. гуми свириха стана чудо... колата още върви...

бахти негодното порше.. да се твърди, че се е скапало задето некой в движение му е сръчкал първа и то разбираш ли счупило маслената помпа..??!!??

иди доди.. скъса ремък.. верига нещо съединител.. каре.. полуоска.. ма па маслената помпа???

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 05 юли 2007 15:24

Тва дето го казва Нико си е чистата истина -ПД си е най-якия мотор от към вървеж -просто е шумен и неекологичен в сравнение с ЦДИ и за това само ФВ го прави/а сега и те го зарязват щото секи знае кво е да вървиш сам в противоположна посока :wink: /.Иначе за пропушването мноооог нови коли си пропушват-отделно не виждам кво ви притеснява "изпушването" на черен дим това значи че колата леко преобогатява и дърпа повече :wink: -проблем е когато пуши нон-стоп.

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Чет 05 юли 2007 18:03

Rabbit_TDI написа:Тва дето го казва Нико си е чистата истина -ПД си е най-якия мотор от към вървеж -просто е шумен и неекологичен в сравнение с ЦДИ и за това само ФВ го прави/а сега и те го зарязват щото секи знае кво е да вървиш сам в противоположна посока :wink: /.Иначе за пропушването мноооог нови коли си пропушват-отделно не виждам кво ви притеснява "изпушването" на черен дим това значи че колата леко преобогатява и дърпа повече :wink: -проблем е когато пуши нон-стоп.

:да: :да:
Ама и нафтата е еднаааа.....бах ти и скапаните бензиностанции...
дукатото най няма проблем с пушенето когато зареждаме от премиума на омв,иначе Трови

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Чет 05 юли 2007 18:53

wili98 написа:бахти негодното порше.. да се твърди, че се е скапало задето некой в движение му е сръчкал първа и то разбираш ли счупило маслената помпа..??!!??

иди доди.. скъса ремък.. верига нещо съединител.. каре.. полуоска.. ма па маслената помпа???

На Божурище на бетона при + 100км/ч да ръгнеш първа на автомобил 4х4 дето тежи 1600кг. дали няма да има последствия я пак си помисли.
Не ясно дали е помпа, под колата имаше локва от масло и изпуши яко е тва е цялата работа.
И не върви да сравняваш 1.5Дци със супер автомобил.
На един голф и след 10старта от място може нищо да не му стане, но на една екзотика с ръчна трасмисия и +400коне ако и направиш няколко по-злобни старта на божура и колата може да остане без съединител и нещо друго.

Не ме кефи как трака ПД-то като го запалиш студено не ги прехвалвам, както сам знаеш не съм фен на дизела и изобщо не ме ебе дали е TDI, CDI, CDTI, D4D и т.н. щом е дизел в повечето случай не ме кефи.
Просто пуснах снимки на Д4Д-то щото съм виждал доста дизелови мотори без кората отгоре, но толкова недолялано изглеждат мотор като този от снимките за първи път виждам, е тва е.. пък и за Поршето не си бил не си видял :lol:

zaro написа:Нико ти си любимия ми философ. Нека да е грозен мотора!

mhihi нещо проблем ли има написъл , че излежда грозно и е недодялан външно нищо друго нито, че е скапан, смотан и т.н :lol:

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Пет 06 юли 2007 9:24

И аз много знам, амам една мадама с рав4 Д4Д на нова година ми сцепи задника шумен-варна на магистралата. Аз бях с бусчето, дето е малко повече коне от равката, като килограми са еднакви горе долу, ама тя е 4х4. Аз лично предпочитам да не знам въобще как изглжда пространството под капака, въобще не искам и да го отварям, камоли да ме интересува дали е грозно или не. Ти изказваш мнение и аз исказвам мнение:) това е

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пет 06 юли 2007 9:40

аз си полафих с пича ..каза че помпата му се е разцепила на две ..каза също че няма гаранция щото е пипал по мотора :) аз го потупах и му пожелах успех да се размине по леко.... поршето е огин ...

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Re: Да ама не ...

Мнениеот KingoftheROAD » Вто 02 юни 2009 12:18

Mega написа: ...новия Авенсис D4D и нито пуши, нито се чува как работи...

Един колега, на работата си купи същата преди 2-3 месеца (март или април) и тогава като я палнеше на студено си потракваше и си се чуваше...

п.п. И аз нещо не съм фен на дизела... и с тва черно масло пуууу...

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”