Хванаха шофьор с 6.15 промила алкохол
- G3
- Автомобил: Vw Sharan 7M
- Двигател: 2.8 v6 204ps 4motion Ha METAH
dobrinb написа:Всичко ще си дойде на мястото, когато съответно на промилите в кръвта дават годинки ефективно в затвора - 1 промил - 1 година, 3 промила - 3 години. Няма да има проблеми....
и още колко хиляди затвора ще трябва да се построят? вечер на 20 коли поне 1 е пиян(пил) правете сметка, и не във всеки патрул има дрегер
Последна промяна от G3 на Пон 23 юли 2007 8:49, променено общо 1 път.
- G3
dobrinb написа:Adnan написа:На колко количество алкохол е равно 6 промила ?
Зависи от конкретния човек.
1.5-2.0 литраG3 написа:и още колко хиляди затвора ще трябва да се построят?
А иначе за затворите не бой се. Едва ли някой при такова наказание ще посмее да кара пил.
като се напия не си мисля за актове отнема на книжки и полицай...
то там е проблема(не говориме за 3-4 бири а стабилно пиене до 5 сутринта)
- Kaizer Soze
- Monseigneur
- Автомобил: Dacia Sandero Stepway
- Двигател: 2017
- Контакти:
dobrinb написа:Всичко ще си дойде на мястото, когато съответно на промилите в кръвта дават годинки ефективно в затвора - 1 промил - 1 година, 3 промила - 3 години. Няма да има проблеми....
И над 5 промила - на площада и куршум в главата?!? Или в Белене да отворят колонията?!
Като почнете да ръсите глупости на едро направо се плашим....

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Най-вероятно са глупости, но бих желал да видя твоето предложение? За такива идиоти какво да бъде наказанието? 500 лева глоба, и 6 месеца без книжка? И после? Айде пак на въртележката, докато не убие някого. Естествено, че това което съм написал е прекалено и никога не може и не трябва да става, но трябва да има по-строги наказания за пияните водачи.
- G3
мойто предложение е:dobrinb написа:Най-вероятно са глупости, но бих желал да видя твоето предложение? За такива идиоти какво да бъде наказанието? 500 лева глоба, и 6 месеца без книжка? И после? Айде пак на въртележката, докато не убие някого. Естествено, че това което съм написал е прекалено и никога не може и не трябва да става, но трябва да има по-строги наказания за пияните водачи.
1-вия път 500 лева + половин или 1 години возене отдясно
2-рия път конфискува колата (дори и за период от време)+ глоба
- Kaizer Soze
- Monseigneur
- Автомобил: Dacia Sandero Stepway
- Двигател: 2017
- Контакти:
dobrinb написа:Най-вероятно са глупости, но бих желал да видя твоето предложение? За такива идиоти какво да бъде наказанието? 500 лева глоба, и 6 месеца без книжка? И после? Айде пак на въртележката, докато не убие някого. Естествено, че това което съм написал е прекалено и никога не може и не трябва да става, но трябва да има по-строги наказания за пияните водачи.
Добрине:) Проблема не е в наказанията а в тяхното прилагане. И затвор да направят, закона не се спазва поради това, че налагащите органи са корумпирани.
Моето предложение е да се вдигнат заплатите на полицаите. Да се направи орган, който да ги следи и който хване полицай с подкуп - затвор. Присъдите за държавни служители да са двойни отколкото за обикновените хора, защото престъплението им е двойно - те налагат и следят за устоите на обществото.
Мисля, че ще даде повече ефект - в противен случай утежняването на закона просто ще увеличи подкупите...
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Добре може ли аз да питам един въпрос:
Вечерта сте на гости или имате гости и си пийвате да речем до 23. 30 или 00.00. Щото нали сме примерни шофери няма да караме и си вземаме такси. Ставаме сутринта в интервал 08.00 - 09.00 имаме леко главоболие но сме достатъчно трезви да караме, щото сме на работа. Ако ни спрат за проверка пак има алкохол в кръвта въпреки, че е разреден ( защото алкохола се разгражда за 24 ч. ) и тогава какво се оправдаваме на КАТ като си седиме пред него читави и без да налитаме и без дори да миришеме на алкохол ?
Мисля е най добре да на направи практиката на страните от запад( повечето ) да те карат да направиш упражения за нетрезви шофери.
Вечерта сте на гости или имате гости и си пийвате да речем до 23. 30 или 00.00. Щото нали сме примерни шофери няма да караме и си вземаме такси. Ставаме сутринта в интервал 08.00 - 09.00 имаме леко главоболие но сме достатъчно трезви да караме, щото сме на работа. Ако ни спрат за проверка пак има алкохол в кръвта въпреки, че е разреден ( защото алкохола се разгражда за 24 ч. ) и тогава какво се оправдаваме на КАТ като си седиме пред него читави и без да налитаме и без дори да миришеме на алкохол ?
Мисля е най добре да на направи практиката на страните от запад( повечето ) да те карат да направиш упражения за нетрезви шофери.
- threeseries
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- blue_shadow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- G3
един приятел изгоре така , снощен сутринта го спират и аиде 6 месеца без книжда + 200 лева, алкохома му се е разградил в организма ама дроба му смарди на пиене и от там идва цялата работаAdnan написа:Добре може ли аз да питам един въпрос:
най-точна е кръвната проба
Последна промяна от G3 на Пон 23 юли 2007 9:27, променено общо 1 път.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
musura написа:С дрегер неможе да се определи точно какво е количеството на алкохол в кръвттаМоже човека да е гаврътнал последната чашка и веднага да са го хванали
Колега ако покаже над 0.5 дрегера се прави кръвна проба.Която м-у другото е по точна и в 99% от случаите показва ПОВЕЧЕ от колкото е показал дрегера

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”