ШЕЛ Младост- Искаш бензин- сипват ти дизел!!!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
IVD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот IVD » Пет 17 авг 2007 9:55

Колеги Шел е само търговска марка вече, повечето малки квартални бензиностанциики станаха Шел, Еко.. и т.н ама на франчайзинг/такса за марката и 1ст на литър/. За контрол на качество не може да се говори, защото ги зарежда куцо и сакато. Верно горивото е от лукойл най-често, но докато стигне до нашите резервоари не знаеш колко боклуци му сипват. Така че харесвате си някоя бензиностанция от която сте най-доволни и ставате редовен клиент.

Потребителски аватар
jivotarae
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jivotarae » Пет 17 авг 2007 10:28

IVD написа:Колеги Шел е само търговска марка вече, повечето малки квартални бензиностанциики станаха Шел, Еко.. и т.н ама на франчайзинг/такса за марката и 1ст на литър/. За контрол на качество не може да се говори, защото ги зарежда куцо и сакато. Верно горивото е от лукойл най-често, но докато стигне до нашите резервоари не знаеш колко боклуци му сипват. Така че харесвате си някоя бензиностанция от която сте най-доволни и ставате редовен клиент.

АБСОЛЮТНО си прав.То е така и с ОМВ!АМА там поне са по-читави горивата.

Потребителски аватар
joro_g400
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот joro_g400 » Пет 17 авг 2007 10:32

И кой плаща за грешката :?: :lol:

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Пет 17 авг 2007 11:49

LILO&STICH написа:дам,преди години имаше мноу голям скандал с един тип дето заредил на шел нафта,обаче имало повечко вода в нея.Колат чисто нова и след 100км. блокаж на двигателя,колата отива в сервиза.Там намират проблема и шел платиха за новия двигател :lol:

спомням си с Хюндай галопер беше май....

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пет 17 авг 2007 11:51

R@do написа:
LILO&STICH написа:дам,преди години имаше мноу голям скандал с един тип дето заредил на шел нафта,обаче имало повечко вода в нея.Колат чисто нова и след 100км. блокаж на двигателя,колата отива в сервиза.Там намират проблема и шел платиха за новия двигател :lol:

спомням си с Хюндай галопер беше май....
ами аз го спестих,но щом ти го написа,точно за него ставаше дума :wink:

Потребителски аватар
max_biaggi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот max_biaggi » Пет 17 авг 2007 12:11

На мен наскоро ми се случи вместо дизел да сипят бензин в служебния мултиван. А ние бяхме тръгнали на екскурзия и като разбрахме ( още на колонката ) вдигнахме луд скандал и ги накарахме да подпишат протокол че вината е тяхна и поемат разходите за ремонта.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пет 17 авг 2007 12:12

max_biaggi написа:На мен наскоро ми се случи вместо дизел да сипят бензин в служебния мултиван. А ние бяхме тръгнали на екскурзия и като разбрахме ( още на колонката ) вдигнахме луд скандал и ги накарахме да подпишат протокол че вината е тяхна и поемат разходите за ремонта.
и кво стана после :?:

Потребителски аватар
max_biaggi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот max_biaggi » Пет 17 авг 2007 12:17

Ами черпиха ни ядене и пиене заради забавянето и причиненото неудобство, викнаха си пътна помощ, закараха мултивана в сервиз и след седмица си го взехме. Всичко си беше за тяхна сметка. А и уволниха момчето дето сбърка горивото.

Потребителски аватар
rexpitbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexpitbul » Пет 17 авг 2007 12:41

max_biaggi написа:Ами черпиха ни ядене и пиене заради забавянето и причиненото неудобство, викнаха си пътна помощ, закараха мултивана в сервиз и след седмица си го взехме. Всичко си беше за тяхна сметка. А и уволниха момчето дето сбърка горивото.

На коя бензиностанция това :roll:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 17 авг 2007 12:56

rexpitbul написа:На коя бензиностанция това :roll:

Е те вече са го уволнили момчето, кво се точиш на хапването!? mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
max_biaggi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот max_biaggi » Пет 17 авг 2007 13:38

rexpitbul написа:
max_biaggi написа:Ами черпиха ни ядене и пиене заради забавянето и причиненото неудобство, викнаха си пътна помощ, закараха мултивана в сервиз и след седмица си го взехме. Всичко си беше за тяхна сметка. А и уволниха момчето дето сбърка горивото.

Shell - Ботевградско Шосе, на излизане от София - ти какво се правиш че не знаеш :)

Потребителски аватар
jivkojj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jivkojj » Пет 17 авг 2007 15:32

Хм, защо ми се струва че тръбата за дизел е по-широка от бензиновата и даже да объркаш пистолетите не влиза в гърловината на резервоара. Трябва да си много инат. Виж обратното няма проблем. Аз съм го правил на шел, добре че се усетих на 2-рия литър :roll: . Точно това ми направи впечатление - че тръбата е прекалено тънка в сравнение с това което съм свикнал докато зареждам нафта и така обърнах внимание.

Потребителски аватар
rexpitbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexpitbul » Пет 17 авг 2007 16:10

radotom написа:
rexpitbul написа:На коя бензиностанция това :roll:

Е те вече са го уволнили момчето, кво се точиш на хапването!? mhihi mhihi mhihi

:lol: :wink:

max_biaggi написа:
rexpitbul написа:

Shell - Ботевградско Шосе, на излизане от София - ти какво се правиш че не знаеш :)

Трупам мнения бре :wink:

bobidi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobidi » Пет 17 авг 2007 21:43

jivkojj написа:Хм, защо ми се струва че тръбата за дизел е по-широка от бензиновата и даже да объркаш пистолетите не влиза в гърловината на резервоара. Трябва да си много инат. Виж обратното няма проблем. Аз съм го правил на шел, добре че се усетих на 2-рия литър :roll: . Точно това ми направи впечатление - че тръбата е прекалено тънка в сравнение с това което съм свикнал докато зареждам нафта и така обърнах внимание.

Проблема не е в пистолета , а в този дето си е точил цистерната не където трябва. При мен нафтата беше с бензин.
Та днес в ХЕЕД и това ми правиха на колата(точене на резеорвара), освен това за което бях отишъл.

Потребителски аватар
isho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот isho » Пет 17 авг 2007 22:30

Работил съм като бензинджия около 2 месеца преди и за да сипеш бензин вместо дизел или обратното трябва или да си много тъп или да ти се спи или трети вариант - да си доста залухав.
Бензинджията трябва да е като папагал - ''95 за 20'' и ти повтаряш ''95 за 20'' , в противен случей рискуваш да сипеш не това което са ти казали и после главоболия :) Да не говорим, че има клиенти, който си говорят на чорапите и при тях трябва да питаш 2 пъти какво точно искат :lol:
Единственото хубаво нещо като бензинджия бе, че разбрах да зареждам само в ОМВ и Лукойл, всичко друго е нервни клетки в повече :D

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”