Застрахвка в ДЗИ - сагата продължава...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
P4v3l
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот P4v3l » Сря 29 авг 2007 15:27

svetlin написа:Както и да е миналото минало въпроса ми е заслужава ли си да пускам оплакване срещу въпросната служителка?

Не щото няма какво да спечелиш от това само главоболия

Потребителски аватар
Tod
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tod » Сря 29 авг 2007 15:28

svetlin написа:Както и да е миналото минало въпроса ми е заслужава ли си да пускам оплакване срещу въпросната служителка?

Ако става въпрос за същата, за която си мисля ... не си заслужава ... тя няма тайни в ликвидацията ... пак ти казвам, имал си лош ден :wink:

Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetlin » Сря 29 авг 2007 15:29

hilqdarka написа:

Въпроса е да й създам и на нея малко главоболия ако е възможно.

Потребителски аватар
Tod
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tod » Сря 29 авг 2007 15:30

santo_trafficante написа:я си признай как се отказват щети :lol: :lol: имам приятели който са бачкали там и поназнаивам разни работи :wink:

Е не, това което ме питаш, нали се сещаш, че не мога да ти кажа тук и сега :wink:

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Сря 29 авг 2007 15:31

Ползвай брокер, и не се занимавай с глупости.
И да смениш застрахователната компания - все тая. Аз съм брал много ядове с Булстрад например - мотаха ме 3 месеца за една тотал щета, като накрая бях почнал да им звъня всеки ден.
Мисълта ми е, че във всяка компания има кофти хора, така че по-добре да си спестиш ядовете, като ползваш читав брокер.

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Сря 29 авг 2007 15:32

Tod написа:
santo_trafficante написа:я си признай как се отказват щети :lol: :lol: имам приятели който са бачкали там и поназнаивам разни работи :wink:

Е не, това което ме питаш, нали се сещаш, че не мога да ти кажа тук и сега :wink:
няма какво да ми казваш аз съм много наясно :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Madj0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Madj0 » Сря 29 авг 2007 15:32

Супер си е ДЗИ плащат доволно а за над 200 лв банкова сметка пише си го в полицата ако си я чел . Навсякаде е така ако нямаш познати . А недаи боже да ти се наложи да се занимаваш с лекари .....

Потребителски аватар
P4v3l
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот P4v3l » Сря 29 авг 2007 15:32

svetlin написа:
hilqdarka написа:

Въпроса е да й създам и на нея малко главоболия ако е възможно.

Не си заслужава да си губиш времето. Смени си компанията щом искаш и дано вече да не попадаш в такива ситуации

Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetlin » Сря 29 авг 2007 15:35

Колега това е ясно че ще сменя брокера. Веднага си намерих познат при който да отида идеята ми е че съм и бесен на оная и имам най-доброто желание да и създам малко ядове ако е възможно. А сега като се замислих преди години пак имах абсурдни разправии с ДЗИ само че ставаше въпрос за служебен автомобил как съм пропуснал този момент като си сключвах застраховката :banghead:

Потребителски аватар
maiz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maiz » Сря 29 авг 2007 15:36

Аз също съм в ДЗИ, на паркинг преди 14 дена ми смачкаха задната броня от ляво + стопа.Отидох в ДЗИ снимаха колата, дадаха ми възложително писмо и право в сервиза.За 3 дена ми оправиха голфчето (+ нов стоп) и съм много доволен.Дори онези видяха драскотина на пасажерската врата и ми казаха ако не искам да остава да заведа нова щета че да ми я оправят и нея, така и ще направя.Каско + гражданска в брой с отстъпка спестих около 118лв.И мисля догодина пак да съм при тях.

Потребителски аватар
SnowMaster
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот SnowMaster » Сря 29 авг 2007 15:37

ДЗИ е най-добрата компания за по стар автомобил(поне във Варна)вярвайте ми имам доста опит.за да заведеш щета по колата трябва да е настъпило някакво застрахователно събитие и да има връзка между него и увредените детайли :roll: -паричките по експертна оценка обикновено ги превеждат в рамките на 15 дни ако си представил необходимите документи.
по големите застрахователни брокери(велмар например)предлагат и услуга съпровождане при завеждане на щета и т.н. и те са доста добре запознати с всичко

Потребителски аватар
Tod
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tod » Сря 29 авг 2007 15:38

ACCELERATOR написа:Ползвай брокер, и не се занимавай с глупости.

Да, но когато търсите подходящият застрахователен брокер, питайте как стой въпроса при щети!? Някой брокери имат отдели за брокерска ликвидация!? С други думи, клиента на брокера не се занимава с нищо. Ама с абсолютно нищо!? Работих в такъв брокер и точно в такъв отдел. Пример: Една мед. сестра от X болница беше направила колата си на ритана консервена кутия. Отидохме, взехме колата, заведохме щетите (в ДЗИ), закарахме я в сервиза, оправиха я и накрая колата (след 4 дни) отново я чакаше пред болницата, но вече като нова. Това е то :wink:

Потребителски аватар
svetlin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот svetlin » Сря 29 авг 2007 15:38

Мисля че темата се изчерпа явно няма какво повече да направя от тук нататък :lock:

Потребителски аватар
Tod
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tod » Сря 29 авг 2007 15:39

santo_trafficante написа:
Tod написа:

няма какво да ми казваш аз съм много наясно :lol: :lol: :lol:

Ами защо ме питаш тогава :roll:

Потребителски аватар
niviat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niviat » Сря 29 авг 2007 15:44

ACCELERATOR написа:От личен опит бих посъветвал всички да минават през брокер/посредник.
Едно, че правят отстъпки, и второ - поне моите брокери имат хора там, където правят огледите. Отиваш, звъниш на човека, показваш му щетите, и той прави всичко, ти само си пиеш кафето. После идват да огледат и снимат, и си заминаваш. Аз също съм застрахован в ДЗИ, и по гореописания начин съм завеждал 3 различни щети, направени по различно време, наведнъж.

Точно така . Дори сам си направих снимките , изпратих ги , човека сам е завел щетите и след две три седмици ми се обади да си взема парите. Останах доволен.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”