глоба - прехвърляне кола

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Вто 04 сеп 2007 14:06

Спамиш на два фронта Вили, като те гледам, ама Пи скоро няма да го стигнеш...
Та да споделя -> на предишната ми кола не съм ходил да пиша в данъчното след като я регистрирах в КАТ. Беше средата на годината(преди три години). На следващата година като отидох да си плащам данъци, такси смет и т.н. каката ми обяви -> имате на ваше име автомобил едикакъв си и дължите данък от минал период едиколко си....

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 04 сеп 2007 14:07

madmen написа:имате на ваше име автомобил едикакъв си и дължите данък от минал период едиколко си....

е аз пък имах автомобил преди 5 год... още го имам...
досега данъчните не знаят за него, а често искам документи от тях за липса на задължния ;)

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 04 сеп 2007 15:10

madmen написа:Спамиш на два фронта Вили, като те гледам, ама Пи скоро няма да го стигнеш...

съмнявам се :lol: :lol: :lol:
значи НАП софия област е друга бира имат връзка с КАТ София област
градските напове и катове ще го правят ама още не са

Потребителски аватар
sebastianz55
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sebastianz55 » Сря 05 сеп 2007 13:22

Е добре де, ситуацията е че тогава е платен данъка и сичко ие прехвърлено - просто след продажбата не съм я обявил при данъчните на мое име... та питам как се определя глобата, за да знам с какви пари да отида да плащам... никъде в нета не намерих.
А прочетох тази тема
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=57947
и споменатите в нея, но не ми стана ясно...

Потребителски аватар
The_Machine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The_Machine » Сря 05 сеп 2007 19:21

Давността за нарушението е 1 година... ако 1 година след прехвърляне на колата на твое име не си я писал в данъчното и го направиш след това - минаваш метър.
Акта е от 20 до 200 лв.
Колата ми си я прехвърлих в КАТ-София преди месец - само смяна талон (договора е от февруари) - никаква глоба не са ми писали.
Така и не съм си писал колата в данъчното , но пък и предишния собственик не беше :lol: . Защо и как нотариуса не му поиска бележка за платен данък - не зная... сега продавам колата и като обясня на хората, че нямам бележка за платен данък и се мръщят...

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Сря 05 сеп 2007 21:30

А как е положението с глобите когато колата ти е наследство и не съм я прехвърлил а са минали 5 месеца от когато собственика ( баба ми ) е починал. Дали пак ще има глоби или ... ? Мерси !

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Чет 06 сеп 2007 8:29

wili98 написа:
madmen написа:имате на ваше име автомобил едикакъв си и дължите данък от минал период едиколко си....

е аз пък имах автомобил преди 5 год... още го имам...
досега данъчните не знаят за него, а често искам документи от тях за липса на задължния ;)

аз голфа го купих, отидох да го обява (ама след 9 месеца) - казаха ми, че требе ми напишат 2 акта :shock
учтиво ги помолих да ми върнат документите, върнаха ми ги - и си тръгнах.... след още 2 години и нещо продадох голфа.... и не им казах, че съм го продал, щото не бях им казвал, че съм го копувал... :wink:

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Чет 06 сеп 2007 12:05

Има и друг номер ,вади се копие на договора и се презаверява копието ,може и от друг нотариус след като се покаже оригинала/в моя случай даже и не го видяха,защото го бях загубил/след което срока се удължава с 2 седмици след заверката.Всичко е законно и не се плащат глоби! :wink:

Потребителски аватар
sebastianz55
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sebastianz55 » Чет 06 сеп 2007 13:52

Т.е. отивам при нотариус с договора от покупкопродажбата - презаверява се с нови дати и се плаща само данъка?
И не трябва другото лице да идва а само аз да си ходя?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”