Спамиш на два фронта Вили, като те гледам, ама Пи скоро няма да го стигнеш...
Та да споделя -> на предишната ми кола не съм ходил да пиша в данъчното след като я регистрирах в КАТ. Беше средата на годината(преди три години). На следващата година като отидох да си плащам данъци, такси смет и т.н. каката ми обяви -> имате на ваше име автомобил едикакъв си и дължите данък от минал период едиколко си....
глоба - прехвърляне кола
- sebastianz55
- Автомобил:
- Двигател:
Е добре де, ситуацията е че тогава е платен данъка и сичко ие прехвърлено - просто след продажбата не съм я обявил при данъчните на мое име... та питам как се определя глобата, за да знам с какви пари да отида да плащам... никъде в нета не намерих.
А прочетох тази тема
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=57947
и споменатите в нея, но не ми стана ясно...
А прочетох тази тема
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=57947
и споменатите в нея, но не ми стана ясно...
- The_Machine
- Автомобил:
- Двигател:
Давността за нарушението е 1 година... ако 1 година след прехвърляне на колата на твое име не си я писал в данъчното и го направиш след това - минаваш метър.
Акта е от 20 до 200 лв.
Колата ми си я прехвърлих в КАТ-София преди месец - само смяна талон (договора е от февруари) - никаква глоба не са ми писали.
Така и не съм си писал колата в данъчното , но пък и предишния собственик не беше
. Защо и как нотариуса не му поиска бележка за платен данък - не зная... сега продавам колата и като обясня на хората, че нямам бележка за платен данък и се мръщят...
Акта е от 20 до 200 лв.
Колата ми си я прехвърлих в КАТ-София преди месец - само смяна талон (договора е от февруари) - никаква глоба не са ми писали.
Така и не съм си писал колата в данъчното , но пък и предишния собственик не беше

- batmilko
- Автомобил: Opel Zafira
- Двигател: 1900 CDTI
- Контакти:
wili98 написа:madmen написа:имате на ваше име автомобил едикакъв си и дължите данък от минал период едиколко си....
е аз пък имах автомобил преди 5 год... още го имам...
досега данъчните не знаят за него, а често искам документи от тях за липса на задължния
аз голфа го купих, отидох да го обява (ама след 9 месеца) - казаха ми, че требе ми напишат 2 акта

учтиво ги помолих да ми върнат документите, върнаха ми ги - и си тръгнах.... след още 2 години и нещо продадох голфа.... и не им казах, че съм го продал, щото не бях им казвал, че съм го копувал...

- sebastianz55
- Автомобил:
- Двигател:
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”