Горублянски магьосници или български съсипници???

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Пет 07 сеп 2007 11:05

L&R написа:
The Red Guy написа:... и пътищата им били супер е жив ташак. ...

Колега Вие ме учудвате сериозно

Като цяло - наистина са добре - в Германия, Холандия.... - ходил съм там един път. Ама и в южна Италия съм бил - там все едно съм си тука у нас.

Grizzlito написа: а че не е гаранция че колите са добри

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Пет 07 сеп 2007 11:08

Аз като си взех преди 5 месеца "новата" кола беше нов внос от Германия. Купих я от човек .... Tishku от форума. Е беше уникална, закарах я на сервиз и майстора ми каза че става, но си има забележки .... ТУРБОТО което в най-скоро време ще се оправи, но мисълта ми е че когато я купих нямаше какво да тропне, скръцне и нищо ... перфектната кола, но и трябваха точно 2 месеца по хубавите пътища ... сега не са балони по гуми, носачи, рейки, накрайници и криви джанти ... просто е ужас в България. А за Горубляне няма да коментирам ... приятел си взе BMW 525TD от Горубляне за 12 000лв ... до тук за 3 месеца му е на 15 000лв ... а пък друг приятел преди 5-6 години си взе от там Opel Astra 1.6 GT и нямаше грешка тоя пуст Opel .... всичко е до късмет ! Но и наща държава подпомага разбиването на колите ни ... :(

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Пет 07 сеп 2007 11:09

Няма късмет в тая работа....сичко е преглед преди покупка.Мойта кола е от горубляне.Обстойна проверка, компресия,основни похвати при колите втора ръка, карета, съединител, скорости и тн.Е кво да и има като провериш всичко това :idea: Да чукам на дърво 3-та година вече - съм много доволен от горубленскя ми голф.И аз бях предубеден към пазара там, обаче 4 месеца обикаляне и в един момент ми кипна.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пет 07 сеп 2007 11:11

Kozunak написа:...

Винаги могат да те надхитрят :wink: чукай на дърво, колата има толкова възли , че все някоя дажаджа за 1000+лв. може да е здала.

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Пет 07 сеп 2007 11:13

Ама като нямат номера колите как да си ги закараш до твоя сервиз където е твоя майстор и няма да те излъже ... :( Аз така щях да купувам една Алфа 156 2.0 16v T. Spark Tiptronic, но нямаше номера и нямаше как да я изкараме от Автокъщата .... е закарахме я при хора на тоя дето я продава амаа сетете се сами колко са ми казали истината като не разбирам нищо ... :) Докато Пасата с БГ номера в сервиза и така ... :) И са пак ми иде да си строша главата :)

Потребителски аватар
Volkov
Автомобил: Golf 3 20 Jahre
Двигател: 2.0 16V ABF

Мнениеот Volkov » Пет 07 сеп 2007 11:25

Батенце и танк да караш, по наште пътища ще почне да ти скърца на 1вия месец!!! :wink:

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Пет 07 сеп 2007 11:28

.::Volkov::. написа:Батенце и танк да караш, по наште пътища ще почне да ти скърца на 1вия месец!!! :wink:

Айде малко преувеличаваме! Зависи къде караш и как караш - аз досега съм сменил 4 коли+една служебна и по окачването съм сменил неща само на сегашната ми ибиза едно каре, един кормилен накрайник - окачването е идеално в момента (колата има 50 к км в България), на служебната имам 130 к и само един кормилен накрайник, на предишните не съм правил нищо по окачването и съм ги продавал здрави!

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Пет 07 сеп 2007 11:38

При мен проблемите по окачването идват освен от алуминиевите носачи и от нископрофилните гуми .. пък и живея в Западен парк .. тука улиците не са от най-добрите ... Да не говорим че в София много улици са зле ... и дори след преасфалтиране си остават зле ... :( Истината е че тука всичко се разбива, дори и танк както каза колегата .::Volkov::.

Потребителски аватар
Hertz
Автомобил: vw
Двигател:

Мнениеот Hertz » Пет 07 сеп 2007 12:19

Темата ми не е насочена специално към автоборсата в Горубляне!!
Просто се замислих дали от чужбина идват читави и здрави коли които не дрънкат и не тропат, нямат и проблеми и при досега с българските условия се разбиват за 1-2 месеца или автоборсите вкарват строшени боклуци които старателно напудрят и след месец всичко излиза на яве :wink:

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пет 07 сеп 2007 12:26

Hertz написа:Темата ми не е насочена специално към автоборсата в Горубляне!!
Просто се замислих дали от чужбина идват читави и здрави коли които не дрънкат и не тропат, нямат и проблеми и при досега с българските условия се разбиват за 1-2 месеца или автоборсите вкарват строшени боклуци които старателно напудрят и след месец всичко излиза на яве :wink:

И двете, бате.

VR6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VR6 » Пет 07 сеп 2007 12:28

Абе нещо не е както трябва там :roll:

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Пет 07 сеп 2007 12:28

За мен колата нямаше проблем по ходовата част преди да я покарам в България... дори и тъблото ми прискърцва малко :( За двигателя освен турбото ( доста сериозно поне за мен ) други проблеми няма.. Като цяло всичко е до късмет на какво ще попаднеш. Дори да е нов внос от Германия .. там някой турчин да е карал колата и да я е разбил от каране и да не я е поддържал ... и после нов внос ама разбита.. Въпреки че в Германия има TUV не знам какво да кажа ... никога колата втора ръка няма да е здрава или в перфектно състояние. Когато си купуваш кола втора ръка трябва да си готов за стабилна смяна на части .. а ако не се наложи може само да се радваш :) Моята мечта е сам да си сваля найлоните от седалките на колата ми .. но за сега не се очертава такова нещо :(

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Пет 07 сеп 2007 13:02

longora написа:Ама като нямат номера колите как да си ги закараш до твоя сервиз където е твоя майстор и няма да те излъже ... :( Аз така щях да купувам една Алфа 156 2.0 16v T. Spark Tiptronic, но нямаше номера и нямаше как да я изкараме от Автокъщата .... е закарахме я при хора на тоя дето я продава амаа сетете се сами колко са ми казали истината като не разбирам нищо ... :) Докато Пасата с БГ номера в сервиза и така ... :) И са пак ми иде да си строша главата :)

Като няма номера и не можеш да я закараш където ти пожелаеш, му пожелаваш приятен ден и успех с продажбите и продължаваш напред.Или пък като почнат с пазарлъците "ше ходиме да я прегледаме, ама ти си плати пътни помощ и тн и тн и капарото за мене и незнам си кво".Такива най-ги обичам.Щом един търговец поставя условия и се запъва за нещо такова, просто няма смисъл да си губиш времето.Работата с колата е ясна.

И друг фрапантен случай знам, купува си един приятел кола.Понеже няма познати я кара в неутрален сервиз на проверка.Нито търговеца го знае, нито купувача.При което монтьора предлага на търговеца като са насаме "Дай ми 500 лева, и ше кажа че колата е бомба.". Е тва вече е баси наглостта.

VR6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VR6 » Пет 07 сеп 2007 13:49

Kozunak написа:
longora написа:Ама като нямат номера колите как да си ги закараш до твоя сервиз където е твоя майстор и няма да те излъже ... :( Аз така щях да купувам една Алфа 156 2.0 16v T. Spark Tiptronic, но нямаше номера и нямаше как да я изкараме от Автокъщата .... е закарахме я при хора на тоя дето я продава амаа сетете се сами колко са ми казали истината като не разбирам нищо ... :) Докато Пасата с БГ номера в сервиза и така ... :) И са пак ми иде да си строша главата :)

Като няма номера и не можеш да я закараш където ти пожелаеш, му пожелаваш приятен ден и успех с продажбите и продължаваш напред.Или пък като почнат с пазарлъците "ше ходиме да я прегледаме, ама ти си плати пътни помощ и тн и тн и капарото за мене и незнам си кво".Такива най-ги обичам.Щом един търговец поставя условия и се запъва за нещо такова, просто няма смисъл да си губиш времето.Работата с колата е ясна.

И друг фрапантен случай знам, купува си един приятел кола.Понеже няма познати я кара в неутрален сервиз на проверка.Нито търговеца го знае, нито купувача.При което монтьора предлага на търговеца като са насаме "Дай ми 500 лева, и ше кажа че колата е бомба.". Е тва вече е баси наглостта.

:shock

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Пет 07 сеп 2007 13:53

има и хубави коли на Горубляне но трябва да познаваш хората. НО! ина и невероятни боклуци който са закрепени за продажба :twisted:
всичко е на късмет и гледане да не се набуташ :D

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”